Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Ale te malenkie kólka tez ? takie do 3cm woblerow

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Nie sprawdzałem na tak małych. Większość kółek mam od ok 5mm w górę.

DO tych mikrusów używałem keitecha.

Do cięcia haków używam Knipexów. Kasa gruba ale służą dożywotnio i jak trzeba to i 7/0 przetną. Model 71 31 200

https://allegro.pl/oferta/knipex-71-31-200-cobolt-szczypce-boczne-tnace-10060520093

Teraz mam takie (kupione na szybko w Holandii) ale jeszcze nie musiałem ich używać ;) i niech już tak zostanie :)

Szczypce-do-przecinania-Super-Cutter-21c

Z konstrukcji i praktyki bo przerobilem kilka powoem Ci ze to shit. .

spróbuj takie, dają radę nawet z najmniejszymi kółkami... tylko cena już nie chińska... http://www.daiwa.de/dw/en/products_2/hooks_swivels/tournament_micro_split_ring_opener/5,1,74,75,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=10

kupisz np tu: https://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Daiwa+Japan+Petit+Fishing+Split+Ring+Opener&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&LH_PrefLoc=2&_osacat=0&_odkw=Major+Craft+Corkish

ps. na fotkach wyglądają na duże - takie nie są, mają ok. 5-6cm dlugości

Edytowane przez czarny1

60 zl za szczypce do kółek to juz jest grubo...

Edytowane przez selk

Tak ręce opadają  jak się komukolwiek sugeruje co powinien  i gdzie kupować -czy kolego masz pojęcie ile w około masz produktów z chin , spójrz  pod maskę swojego auta albo w graty które masz w domu ,kuchni ,garażu, narzędziasolary ,pompy itp.w dopóty, dopóki  będzie gdzieś taniej będzie kupowane taniej ekonomia budżetu rodzinnego tego wymaga

Dokładnie tak jest.

Taki np. Garmin Striker ma kable zasilające Made in China. Czego Garmin nie ukrywa bo jest też wyraźnie napisane na pudełku.

post-65239-0-11478000-1613219561_thumb.jpg 

Echo jest wyprodukowane na Taiwanie ale ile w nim jest części lub też podzespołów z Chin tego nikt nie wie. 

Edytowane przez M a r a s
  • Like 1

Technologia procesorów chińskich to > 20 nanometrów, korea i usa = 4 nanometry.

Chińczyki na marsa mogą lecieć bo to kwestia kasy  (ot rakieta to taka droga rura)- za to tego co wymaga precyzji i "kultury technicznej" w postaci silnika odrzutowego który by się zbliżył osiągami do tych z rosji/usa to im daleko.

• Like 1

Witam robię zakupy na Aliexpresie od kilku lat , Przeważnie kupuję akcesoria wedkarskie a także inne. Abym przesyłkę miał szybko nie łaszcze się na darmową przesyłkę, chyba ż sklep oferuje tym przewożnikiem a wybieram przewożnika Aliexpres standard. w ciągu 1o-14 dni przesyłka jest u odbiorcy dostarczona przez kuriera. Chiny wysyłają liniami lotniczymi do europy  a następnie do kraju. Zaznaczyć chce że od 1 lipca 2021 roku bedzie wprowadzone obowiązkowe cło i podatek. Pozdrawiam

• Like 2

Kiedyś te zamawiałem. Są na tyle dobre że domawiałem inne rozmiary.

3,5cm do gum ok 15cm.

4,5 do 20 cm.

5cm do gum pow 25cm.

Polecam.

7,88 zł 31%OFF | 30 sztuk ze stali nierdzewnej miękkie przynęty wiosna blokady Pin połowów przynęty złącze pomóc robaki przynęty hak sprzęt wędkarski akcesoria

https://a.aliexpress.com/_uZBoSP

A czy ktos moze podpowiedzieć gdzie kupic szpilki do przymocowywania kòłek dozbrojek do gumy. Albo krotkie wkretki albo jakies szpilki.. nie znam sie

A czy ktos moze podpowiedzieć gdzie kupic szpilki do przymocowywania kòłek dozbrojek do gumy. Albo krotkie wkretki albo jakies szpilki.. nie znam sie

Kup drut 1,2-1,3 mm za grosze i natnij sobie. Lepiej i taniej, poza tym długość dopasujesz.

• Like 2