Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Tak tak, śmiało. Kij jest niedoszacowany,100g lata bez specjalnego stresu. Mój najlepszy kijek do ciężkich przynęt, a żeby było ciekawiej to startuje około 30g i pięknie pracuje pod większą rybką. Wygląd ciut nie moja bajka, ale nie o to mi chodzilo.

Sztywniak czy raczej moderate? Akcja paraboliczna?

Mam taki kompresorek spięty z troszkę innym aerografem i w sumie razem to działa. Przynęty robię tylko sam dla siebie i do takiej pracy mi wystarcza, a używam go ok 2 lata i na razie jeszcze działa ;)

jedyne minusy to:

-kompresorek nie nadaje się do ciągłej pracy (grzeje się) i wg instrukcji trzeba robić mu przerwy

-troszkę małe ciśnienie wytwarza. Jest tam jakaś regulacja, ale ja mam cały czas odkręconą na max, a i tak to za mało.

• Like 1

Mam taki kompresorek spięty z troszkę innym aerografem i w sumie razem to działa. Przynęty robię tylko sam dla siebie i do takiej pracy mi wystarcza, a używam go ok 2 lata i na razie jeszcze działa ;)

jedyne minusy to:

-kompresorek nie nadaje się do ciągłej pracy (grzeje się) i wg instrukcji trzeba robić mu przerwy

-troszkę małe ciśnienie wytwarza. Jest tam jakaś regulacja, ale ja mam cały czas odkręconą na max, a i tak to za mało.

to mi przypomina taki Michelin do pompowania kół  za 50 zł z alledrogo

BOB, Ty wziąłeś tego Walkera? Chętnie poznam Twoją opinię, kusi mnie ten kijek.

Dzisiaj odebrałem. Testy na sucho...wiadomo, ale,  pierwsze przygięcie szczytu o sufit .... oooo to jest pałka tak jak trzeba pod jerki. Ogarnie do 100gr. Założyłem multik i mocną plecionkę. Test ugięcia i tutaj miłe zaskoczenie. Kij będzie gadał pod rybą od 70 cm. Piękne, głębokie ugięcie na 2/3 blanku. Jest mięsko, jest moc w dolniku, jest fajnie. Może przydała by się jedna przelotka więcej? Od pazura do końca 35 cm (dla mnie 3cm za łokieć) Dla mnie idealnie do jerkowania. Estetyka i jakość wykonania bez zarzutu

PS teraz muszę wyrwać, wypatrzony z Ali, cascik do 3gr (mam rozrzut zapotrzebowań   :D )

Edytowane przez BOB
  • Like 4

Dzisiaj odebrałem. Testy na sucho...wiadomo, ale,  pierwsze przygięcie szczytu o sufit .... oooo to jest pałka tak jak trzeba pod jerki. Ogarnie do 100gr. Założyłem multik i mocną plecionkę. Test ugięcia i tutaj miłe zaskoczenie. Kij będzie gadał pod rybą od 70 cm. Piękne, głębokie ugięcie na 2/3 blanku. Jest mięsko, jest moc w dolniku, jest fajnie. Może przydała by się jedna przelotka więcej? Od pazura do końca 35 cm (dla mnie 3cm za łokieć) Dla mnie idealnie do jerkowania. Estetyka i jakość wykonania bez zarzutu

PS teraz muszę wyrwać, wypatrzony z Ali, cascik do 3gr (mam rozrzut zapotrzebowań   :D )

Dzięki BOB-ie za opinię :)

• Like 1

Czy ktoś użytkuje kompletny aerograf z kompresorem? Np.taki...

Warte to uwagi ?

https://a.aliexpress.com/_uweKHX

Miałem dwa takie kompresory, nie warto. Grzeją się mocno i padają po serii kilku woblerów. Na kompresorze nie ma co oszczędzać, za to porządne aero kupisz na allegro... za 50 zł :) miałem kilka, w tym droższych, aerografów i używam od kilku lat dwóch najtańszych. W prawdzie po lekkim tunningu z pozostałości innych modeli ale taniacze mi najlepiej wchodzą :D TG-207

• Like 2