Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

"W żaden sposób nie twierdzę czy to zapach czy to posmak czy coś innego.

Wspomniałem tylko o filmie i dodam, że była mowa o zapachu stynki i porównanie go do zapachu ogórków. Nie było mowy o smaku.

Nie mam zamiaru polemizować, nie wąchałem stynki i nie używam atraktorów oprócz tych dodawanych fabrycznie.

Zresztą nie mam zielonego pojęcia czy szczupaki są pozbawione zmysłu powonienia."

---------

Zapach stynki bardzo dobry na sandacze.

Elegancko :) A czy pierwsze wrażenie po wzięciu do rąk jest pozytywne?

Średnie. Szumią łożyska szpuli, jak dałem po dwie krople oliwki Shimano to się wyciszyły. Lekki luz na korbie, ale w ABU Revo Toro 51 jest większy  ;)  :D Bardzo a może zbyt mocny hamulec. Jednak po nawinięciu plecionki zrobiłem test pod obciążeniem z chińskim kijkiem  teoretycznie do 80gr a w praktyce spoko do 100. Uniosłem spokojnie butelkę 1,5l i hamulec bardzo płynnie pracował. 3l uniosłem z wyczuciem, kij w paraboli a hamulec ustawiony na połowie ładnie, równo oddawał. Nie kłamią z jego mocą. Reszta wyjdzie nad wodą

Plecionkę nawinął trochę "beczkowo", ale wiem z praktyki, że często plecionka źle się układa w pierwszym nawinięciu i wystarczy kilkanaście rzutów nad woda aby się ułożyła

Edytowane przez BOB
  • Like 1

Czy ktoś z forumowiczów zakupił blank z linku?

Czy ma on złącze nasadowe czy trzeba dorobić spigot?

https://pl.aliexpress.com/item/4000344960264.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.54f85c0f7UMPFr

Na zdjęciach od jednego z klientów widać, że te blanki mają spigoty 

Znalazłem Stradici w dość dobrej cenie 3000 5,3:1 za 524PN i 4000 ale 6,1:1 za 532PN i nie mogę się zdecydować który wybrać. Przeznaczenie sandacz i szczupak na niezbyt ciężko Jakaś rada ?

Jesli do opadu i mowimy o stradic fl, do 30g guma + ołów to wystarczy C3000. Jeśli ciężej to bezpieczniej będzie 4000

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Właśnie przyjechała do mnie taka osłonka na reveala 9", pasuje idealnie na ekran zostawiając wolne klawisze:

13,63 zł 20%OFF | Uniwersalny samochodowy system Gps osłona przeciwsłoneczna kaptur plastikowa osłona przeciwsłoneczna 140Mm-240Mm długi na samochód ekran Gps samochód Gps osłona przeciwsłoneczna kaptur

https://a.aliexpress.com/_uAdqbn

• Like 3

Właśnie przyjechała do mnie taka osłonka na reveala 9", pasuje idealnie na ekran zostawiając wolne klawisze:

13,63 zł 20%OFF | Uniwersalny samochodowy system Gps osłona przeciwsłoneczna kaptur plastikowa osłona przeciwsłoneczna 140Mm-240Mm długi na samochód ekran Gps samochód Gps osłona przeciwsłoneczna kaptur

Szukam podobnej osłony do Garmina Striker 5, jakby ktoś miał pasujący i sprawdzony model to proszę o namiar.

Czy myślicie, że do Garmina 7 też się to nada?

Powinna bez problemu, wysokość boków to tylko 8cm, na tyle samo wystaje daszek. Powinien bez problemu pasować do 7", u mnie po złożeniu zasłania połowę ekranu, ale jako daszek zapewne zrobi co potrzeba. Do echa klejony taśmą która jest na wyposażeniu. To dobry zamiennik do oryginałow, dla mnie oprócz ceny przewagą jest jeszcze dostęp bez problemu do klawiszy.

Jednak po nawinięciu plecionki zrobiłem test pod obciążeniem z chińskim kijkiem teoretycznie do 80gr a w praktyce spoko do 100. Uniosłem spokojnie butelkę 1,5l i hamulec bardzo płynnie pracował. 3l uniosłem z wyczuciem, kij w paraboli a hamulec ustawiony na połowie ładnie, równo oddawał."

--------

Do takich testów mam nadzieję że stosujesz min. dobre okulary lub inną osłonę. Przy przeciążeniach podczas pęknięcia blanku nie tylko blank ale i przelotka (ramka) może spowodować brzydkie kalectwo. Smierć też, ale to już w ręku kogoś innego.

Uważajcie na takie testy.

• Like 1

Co prawda mam czym łowić i Twój wybór nie jest zły, a nawet dobry to za cenę szpuli możesz kupisz kastking zephyr, ktory ma dobre opinie. Sam go kupię jak nic na giełdzie się kupić nie uda bo poszukuję czegoś w miarę niedrogiego na prawą rękę tak dla sportu ☺

Hmm, jego mam na "liście życzeń" - Zephyr Bait Finesse System (BFS). I jeszcze mam tam Kingdom Speed Shot Micro. Aaale chyba 30-letnia miłość do Daiwy zwycięży :D

Mam SV z taką szpulą: https://www.aliexpress.com/item/33030989087.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d2n9aiY

nawinąłem Mikado Fine 0.06 i nieźle się to prezentuje ale jeszcze nie testowałem,  szpulka waży 8.9g

Dzięki, ciekawe jak małe przynęty będą latać. Ja z kolei kupiłem dwa lżejsze casty z Ali - jeden to Daiwa Crossfire, drugi: Abu Pro Max. Jak zamówię młynek to jeden zatrzymam, drugi sprzedam.