neronhell Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Koledzy szukam 4 splotowej plecionki w multicolorze w grubości jakieś 12-14mm ( czyli w zależności od producenta jakieś 0.8,1.0,1.2).Polecacie coś z AliEx?Znalazłem coś takiego, używał ktoś? https://pl.aliexpress.com/item/33031911573.html Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Cześć, nie znam tej plecionki, ale doświadczenie z innymi sugeruje mi założenie, że są dobrze opisane mocą. Czyli ta 10 lb powinna być dobra. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juko Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Mam pytanie.Niektóre zamówione rzeczy leżą gdzieś w kraju od końca stycznia inne od poczatku marca.Jest to w jakiś sposób do ruszenia?To tylko dwa przykłady z nich...Problem jak widać jest po stronie PL. Gdzie pisać? Gdzie dzwonić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Szukam casta pod trolla 2,2-2,4m max,realnie do ok.40g.Ugiecie raczej głębsze. Z góry dziękuję za linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Shakespeare UGLY STIK 213cm medium 12-20LB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @Juko widzę, że jest to zwykła nie rejestrowana przesyłka. Niestety musisz uzbroić się w cierpliwość (będzie nie zbędna).Zawsze lepiej dopłacić te parę groszy do przesyłki przynajmniej wiadomo gdzie później uderzyć.Ostatnio moje rejestrowane przesyłki, będące już w kraju, inpost jak i poczta przetrzymały. Napisałem reklamację i dotarły błyskawicznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Mam pytanie.Niektóre zamówione rzeczy leżą gdzieś w kraju od końca stycznia inne od poczatku marca.Jest to w jakiś sposób do ruszenia?To tylko dwa przykłady z nich...Problem jak widać jest po stronie PL. Gdzie pisać? Gdzie dzwonić?skoro to jest nierejestrowane problem jest po stronie firmy przepakowywującej w PL dostaniesz pake zbiorcza lub nie dostaniesz nic mozesz składac reklamacje to nie zaszkodzi ale moim zdaniem i nie pomoże (inna sprawa że ciekaw jestem jak ją złozysz ) Ważnejak Ci mija okres ochronny to składaj o zwrot kasy nie czekaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Otrzymałem takie info, gdy o to nie tak dawno pytałem, że przesyłki z ALI są przetrzymywane w magazynie celnym poczty polskiej do 60 dni zgodnie z nowymi przepisami ....Sam czekałem na przesyłkę 58 dni zanim dostałem info o wprowadzeniu jej do systemu monitorowania i odbioru ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Na stronach poczty i inpost jest możliwość złożenia takiej reklamacji.W moim przypadku przy większej ilości paczek taka paka zbiorcza była już robiona w Chinach i otrzymywała jeden nr przesyłki.Przy tańszych przedmiotach zawsze jest lepiej dopłacić do "AliExpress Standard Shipping", przesyłka jest monitorowana idzie szybciej i przynosi ją kurier z Poczty no i jest też możliwość pogonienia "dostarczyciela" w Polsce. Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez mirkor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Na stronach poczty i inpost jest możliwość złożenia takiej reklamacji.W moim przypadku przy większej ilości paczek taka paka zbiorcza była już robiona w Chinach i otrzymywała jeden nr przesyłki.Przy tańszych przedmiotach zawsze jest lepiej dopłacić do "AliExpress Standard Shipping", przesyłka jest monitorowana idzie szybciej i przynosi ją kurier z Poczty no i jest też możliwość pogonienia "dostarczyciela" w Polsce.te reklamacje poczta olewa obsługa klienta i reklamacje to jedno wielkie niepoorozumienie w PP nie wiem jak Ci sie udało cos zwojowac (moim zdanmiem to zbieg okolicznosci że pomogło) bo mnie wyraźnie gosc na reklamacjach powiedział nadejdzie czas to Pan dostanie swoja przesyłke - prosze czekac a wysyłałem swewgo czasu i odbierałem wiele paczek Reklamacja sie przydaje jak paczka zaginie w magazynie przeładowczym w PL ale nie jak czeka na odprawe czy coś poza tym ten tracking z Ali kłamie co wiele osób potwierdziło paczki zwykle sa przetrzymywane ni eprzez PP a przez tę firme w PL co ma umowe z ali na przepakowywanie do zbiorczych paczek wiec docelowo i tak dostaniesz to kurierem od nich ale jak ktoś ma czas i zapał i cierpliwośc napewno reklamacja nie zaszkodzi .. natomiast czy pomoże .. nie sadze - jeśłi juz to nalezy dzwonić z reklamacja niz pisacto osoba odbierajaca telefon może powiedziec coś wiecej niż odpisza w reklamacji na maila czy papierowej Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez selk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Moim zdaniem zawsze lepiej napisać. Lepsze to niż bierność i narzekanie. Czy poskutkuje ? Mam wrażenie, że w moim przypadku poskutkowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Moim zdaniem zawsze lepiej napisać. Lepsze to niż bierność i narzekanie. Czy poskutkuje ? Mam wrażenie, że w moim przypadku poskutkowało.ale ja popieram tylko raczej zadzwonic bo na pisma mają standardowe odpowiedzi copy-paste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 ale ja popieram tylko raczej zadzwonic bo na pisma mają standardowe odpowiedzi copy-paste Gorzej jak na telefon reakcja wygląda tak, że jednym uchem wpuszczą a drugim wypuszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYMBIOZA Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) Dziś dotarła nowa zabawka okoniowa Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez SYMBIOZA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Czekam na stradica, jest już w kraju. Ciekawe czy przejdzie bez przygód na cle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Podobno od 1 lipca. https://www.dobreprogramy.pl/Drozeja-zakupy-z-Aliexpress.-Za-towary-z-Chin-zaplacimy-VAT,News,114435.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 "Nie mogą konkurować z firmami, często z operującymi z dalekiego wschodu, które sprzedają takie same towary, co oni, ale tańsze o VAT, czyli często nawet o 1/4." Taaa... żeby to tylko tyle było drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Koszty clenia beda ogromne. To trzeba armie ludzi. Zwlaszcza ze zamawiamy czesto paczke haczykow za 99centow a oclic je trzeba paczka po paczce. Zatory w wysylkach zwieksza sie o 100%. Ale neny sprzetu z Chin faktycznie pojda w gore. Ale pojda tez w gore ceny naszych rozochoconych dystrybutorów tlumione teraz prywatnym importem Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Widzę, że niektórych mocno głowa rozbolała. Jak UE zrobi z Ali tak jak z Amazonem to po pierwsze przesyłki będą szły szybciej, a po drugie w cenę do państwa dostawy wliczony będzie już vat i ewentualnie cło. Po trzecie dla nas ceny zmienią się nieznacznie bo producentom nadal będzie musiało się opłacać handlować. Dla mnie prowadzącego działalność handlowo-usługową to bardzo dobra informacja i na pewno nie podniesie to działanie cen u naszych dystrybutorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) jest masa sposobów na które jeszcze nie wpadliśmy a oni juz je oceniają jak to zrobic żeby sprzedawac nadal w niskiej cenie bo tylko to gwarantuje duzy zbytTam nad ominieciem przepisów pracują tegie głowy o wiele lepsze od naszych piszacych ustawy o tych cłach Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez selk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 jest masa sposobów na które jeszcze nie wpadliśmy a oni juz je oceniają jak to zrobic żeby sprzedawac nadal w niskiej cenie bo tylko to gwarantuje duzy zbytTam nad ominieciem przepisów pracują tegie głowy o wiele lepsze od naszych piszacych ustawy o tych cłachJakbyś tak duże literki i przecinki gdzie nie gdzie powstawiał to i czytelne byłoby bardziej i sens większy ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Jakbyś tak duże literki i przecinki gdzie nie gdzie powstawiał to i czytelne byłoby bardziej i sens większy Sorry ale z komórki nie chce mi się stukać bardziej "po polskiemu" .Przecinki , duże litery , polskie znaki, wymagają więcej nakładu pracy i skupienia przy pisaniu z telefonu Nie mniej stylistycznie i logicznie zdanie jest rozbudowane i jak je czytam brzmi sensownie p.s.czy teraz jesteś zadowolony z mojej wypowiedzi ? ma przecinki i duże literki ?. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 I wszystko jasne. @Selk jest Chińskim łącznikiem pomiędzy aliexpress a jerkbait. pl. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 I wszystko jasne. @Selk jest Chińskim łącznikiem pomiędzy aliexpress a jerkbait. pl.wow ..no i w końcu mnie ktoś namierzył :lol: :lol: :lol: :ph34r: :ph34r: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 wow ..no i w końcu mnie ktoś namierzył :lol: :lol: :lol: :ph34r: :ph34r:Jak już wszystko się wyjaśniło to rozumiem ,że masz dla użytkowników jerkbaita kupony promocyjne czy też inne rabaty o gratisach nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi