Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze wrażenia z sondy LUCKY: pokazuje głębokość, mniej więcej rodzaj dnia i obiekty (ryby) z uwzględnieniem wielkości echa i wskazaniem głębokości. Tyle mi wystarczy, ALE...nie polecę dopóki nie zweryfikuję z łódki i nie porównam z Lowrance. Być może to cecha sondy, ale nie pokazuje głębokości poniżej metra. Pływając na wodzie 20-centymetrowej potrafi pokazywać 1.1 m i ...rybę pod sobą :lol: Nie wydaje się natomiast wrażliwa na falkę czy podszarpywanie linki (w sensie, że nadal pokazuje wówczas stabilnie głębokość, nie przekręca się w wodzie pokazując głupoty). Deeper to to nie jest, ale głębokość widać, ale na ile rzetelnie ją mierzy - dopiero porównam w czerwcu.

• Like 1

Pierwsze wrażenia z sondy LUCKY: pokazuje głębokość, mniej więcej rodzaj dnia i obiekty (ryby) z uwzględnieniem wielkości echa i wskazaniem głębokości. Tyle mi wystarczy, ALE...nie polecę dopóki nie zweryfikuję z łódki i nie porównam z Lowrance. Być może to cecha sondy, ale nie pokazuje głębokości poniżej metra. Pływając na wodzie 20-centymetrowej potrafi pokazywać 1.1 m i ...rybę pod sobą :lol: Nie wydaje się natomiast wrażliwa na falkę czy podszarpywanie linki (w sensie, że nadal pokazuje wówczas stabilnie głębokość, nie przekręca się w wodzie pokazując głupoty). Deeper to to nie jest, ale głębokość widać, ale na ile rzetelnie ją mierzy - dopiero porównam w czerwcu.

sprawdzałeś na rzece? czekam na dalsze info

Pierwsze wrażenia z sondy LUCKY: pokazuje głębokość, mniej więcej rodzaj dnia i obiekty (ryby) z uwzględnieniem wielkości echa i wskazaniem głębokości. Tyle mi wystarczy, ALE...nie polecę dopóki nie zweryfikuję z łódki i nie porównam z Lowrance. Być może to cecha sondy, ale nie pokazuje głębokości poniżej metra. Pływając na wodzie 20-centymetrowej potrafi pokazywać 1.1 m i ...rybę pod sobą [emoji38] Nie wydaje się natomiast wrażliwa na falkę czy podszarpywanie linki (w sensie, że nadal pokazuje wówczas stabilnie głębokość, nie przekręca się w wodzie pokazując głupoty). Deeper to to nie jest, ale głębokość widać, ale na ile rzetelnie ją mierzy - dopiero porównam w czerwcu.

A możesz wyłączyć ikony rybek czy wali nimi gdzie popadnie?

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Witajcie, czy możecie podesłać sprawdzone z ali spodniobuty + buty na chłopa 173 cm wzrostu i tak 85 wagi.

jest tego dość dużo, i wole cos sprawdzonego

Jest co czytać, ale jak wątek ogarniesz to o paru modelach napisano.

Coś podobnego mam juz dwa sezony, teraz będzie trzeci. Takich ładnych jeszcze nie było. Sprawdza sie idealnie jak jest pełnia słońca na łodzi. Na gołe ciało przy 35+ i daje radę, a nie jestem fanem takich temperatur. Do tego jakieś przewiewne gatki i mozna pływać...

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Rok temu kupiłem coś takiego https://pl.aliexpress.com/item/4000144111308.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fw74AxJ. Pomimo, że ciemne to nawet w pełnym słońcu daje radę. Materiał bardzo przewiewny i dający uczucie chłodu. W moim przypadku rozmiarówka europejska jedynie kołnierzyk ciut za mały ( no ale mam duży kark)

Panowie, właśnie dostałem zamówione pig'i juniory od Hunthaus'a. Nawet nieźle się prezentują a śmierdzą ja by je pani Chinka lakierem do paznokci malowała. Czy ktoś już na nie łowił? Ryby do tego wychodzą? Czy może do majówki wywiesić je w ogrodzie, żeby wywietrzały?

Proszę o poradę bo u mnie ciężko z czasem na łowienie i szkoda by było stracić pół dnia na płukanie gum.

Moje też doszły, wersja 20 cm. Miałeś rację, wyglądają obłędnie, ale walą tak, że zapach benzyny to przy tym kwiatki na łące :lol: Na szczęście szczupaki to nie okoniowate i smrodu bym się nie obawiał (a może to dla ryb przysmak? :))

Edytowane przez skrzyp

Dziś doszły 3 skarby:

- 2 x pig/hog shady HuntHouse ("pro świnia shad" :D)

https://pl.aliexpress.com/item/33036434149.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fWSGpAi

- 2 x Gill, bardzo ciekawa przynęta :) będę łowił na gila

https://pl.aliexpress.com/item/1005001958043794.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fWSGpAi

- Daiwa Tatula SV TW 103 HL - rewelacja

https://pl.aliexpress.com/item/32828635171.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fWSGpAi

post-62517-0-58687500-1619608353_thumb.jpg

post-62517-0-13270100-1619608359_thumb.jpg

post-62517-0-21659600-1619608367_thumb.jpg

Edytowane przez skrzyp
  • Like 3

Narobiło sie dużo pośredników, ostatnio dostałem przesyłkę która szła przez Szwecję a inna przez Holandię. W Polsce jak Świat Przesyłek na zbiera to wysyłają po miesiącu [emoji52]. Tak ze trzeba być cierpliwym a na szybko to allegro.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Nie macie ostatnio problemów z przysyłkami?

U mnie masakra, drobiazgi albo nie przychodzą albo pod sam koniec terminu

Zamawiałem kilka przedmiotów, dokładnie 5, na przełomie marca i kwietnia, i wszystkie, jak nigdy, dotarły w przeciągu 2 tygodni. Każdą oddzielnie dostarczył Pocztex. Przedmioty po max 25-30 zł.

• Like 1

Moje też doszły, wersja 20 cm. Miałeś rację, wyglądają obłędnie, ale walą tak, że zapach benzyny to przy tym kwiatki na łące :lol: Na szczęście szczupaki to nie okoniowate i smrodu bym się nie obawiał (a może to dla ryb przysmak? :))

Moje wietrzą się od miesiąca w otwartym opakowaniu. Na razie nie straciły na elastyczności za to zapach złagodniał.

Ale i tak nieźle dają. Miejmy nadzieje, że szczupak to jednak głównie wzrokowiec  :) .

• Like 1

Nie macie ostatnio problemów z przysyłkami?

U mnie masakra, drobiazgi albo nie przychodzą albo pod sam koniec terminu

Za mało informacji. Tanie przesyłki idą długo, ale dochodzą. AliExpress premium shipping i przesyłki konsolidowane przychodzą w miarę sprawnie.

Do tego co pokazywałem dziś dopakowano jeszcze 2 paczki z klockami LEGO, warto zamawiać różne przesyłki w jednym czasie - duża szansa na konsolidację i że tańsze przesylki zostaną dołączone do dużej koperty z droższymi.

U mnie listonosz w zeszlym tygodniu przytargal z 10 paczek tzn takich mikropaczek bo a to paczka kotwiczek a to kolka lacznikowe a to 1 wobler. Nie bylo to spakowane w zbiorcza koperte i byly z roznych firm i zamawiane w ciagu czasu 2 miesiecy od najstarszej do najnowszej. Wiec kontener rozpakowali pewnie

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

U mnie listonosz w zeszlym tygodniu przytargal z 10 paczek tzn takich mikropaczek bo a to paczka kotwiczek a to kolka lacznikowe a to 1 wobler. Nie bylo to spakowane w zbiorcza koperte i byly z roznych firm i zamawiane w ciagu czasu 2 miesiecy od najstarszej do najnowszej. Wiec kontener rozpakowali pewnie

Raczej przekisili w Świecie Przesyłek albo Fastpro...

• Like 1

To, że jak piszesz są przetrzymywane to akurat nie problem bo jak kupujemy to liczymy się z maksymalnymi czasami dostawy, ale to, ze praktycznie każda z jest otwierana to skur ... ństwo. Pisałem ponad rok temu, że całe to mega zawirowanie jest tylko po to aby móc sprawdzać i kontrolować co tylko się da. Jak się okazuje miałem rację.

• Like 2

Zgadza się, sam czekam na kilka drobiazgów. Na początku roku było zdecydowanie lepiej. Wygląda to tak, jakby przesyłki były w Polsce złośliwie przetrzymywane, żeby zniechęcić do zakupów na aliexpress :)

Aby przechowywać złośliwie tak jak napisałeś -bez urazy w Twoim kierunku- zapewne musieliby mieć dodatkowe miejsce/magazyny co generuje koszty ,których by pewnie nikt im nie zwrócił -IMO