Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy to normalne że po zakończeniu okresu ochrony, sprzedawca z automatu dostaje potwierdzenie odbioru?

Jesli Ty na koniec okresu nie zareklamowales to teraz tak jest. Przychodzi powiadomienie ze okres sie konczy i powinienes reklamowac z tym ze chybs jako push w aplikacji na telefonie

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Ale ten chodzi aż z sortowni z drugiego końca kraju:-)

Na naszej poczcie wszystko mozliwe. Np im wiece paczek tym wiecej kurierow zwalniają. To logika PKP. Im wiecej pasazerow tym wieksza strata bo na 1 pasazerze tracimy 10 zl to na 100 tracimy 1000

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez selk

Jakie pusz ... ? Masz bodajże 15 dni po "akcji" zakończone na otwarcie sporu i przyznać muszę, że nawet jak spór otworzyłem ostatniego dnia to zwrot pieniążków też był.

a przeczytałeś o co kolega pytał ?

"czy to normalne że po zakończeniu okresu ochrony, sprzedawca z automatu dostaje potwierdzenie odbioru?"

nie pytał ile masz dni do Otwarcia sporu tylko czy sprzedawca dostaje potwierdzenie

Jakie pusz ... ? Masz bodajże 15 dni po "akcji" zakończone na otwarcie sporu i przyznać muszę, że nawet jak spór otworzyłem ostatniego dnia to zwrot pieniążków też był.

Otworzyłem spór po zakończeniu okresu i po tym jak z automatu towar został potwierdzony jako "dostarczony"

Kasę dzisiaj dostałem na konto z PayPro Poznań, zdziwiło mnie tylko to że automatycznie potwierdziło się że towar otrzymany, zdaje się nie po raz pierwszy. Ale w sumie wszystko poszło ok, na chwilę obecną Chińczyk jest w plecy 13.20  :whistling:

• Like 1

Już setki razy było tutaj wspomniane, że jedyny sposób na bezproblemową przesyłkę to Aliexpress Standard Shipping lub ostatnio Combined Delivery (łączone przesyłki). Przesyłki przychodzą od 7 do maks. 17 dni i jest tracking. Wszelkie Cainiao lub Aliexpress SAVER Shipping to gówno nie warte uwagi. Dałem się na ten ostatni nabrać i na 12 przesyłek 3 doszły, a resztę musiałem reklamować (na szczęście Ali zwraca bez problemu).

Historyjki o celowym przetrzymywaniu to bzdury. Po prostu pocztowcy czy pracownicy Świata Przesyłek kradną te niemonitorowane, a ich przełożeni mają to w dupie...

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez zeralda
  • Like 2

(...) pocztowcy czy pracownicy Świata Przesyłek kradną te niemonitorowane, a ich przełożeni mają to w dupie...

Masz coś na potwierdzenie tej tezy czy to kolejna historyjka?

Pytam bez złośliwości, po prostu pewnej konkretnej grupie ludzi zarzucasz kradzież, a kolejnej co najmniej zaniechanie obowiązków, i jeżeli jest tu ktoś z tej grupy, lub trafi na ten wpis to możesz mieć kłopoty.

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 2

Już setki razy było tutaj wspomniane, że jedyny sposób na bezproblemową przesyłkę to Aliexpress Standard Shipping lub ostatnio Combined Delivery (łączone przesyłki). Przesyłki przychodzą od 7 do maks. 17 dni i jest tracking. Wszelkie Cainiao lub Aliexpress SAVER Shipping to gówno nie warte uwagi. Dałem się na ten ostatni nabrać i na 12 przesyłek 3 doszły, a resztę musiałem reklamować (na szczęście Ali zwraca bez problemu).

Historyjki o celowym przetrzymywaniu to bzdury. Po prostu pocztowcy czy pracownicy Świata Przesyłek kradną te niemonitorowane, a ich przełożeni mają to w dupie...

Zgadzam się, że przesyłki rejestrowane dochodzą szybko i ostatnio jeśli coś kupuję to wybieram tylko taki rodzaj przesyłki. 

Ale nie zgadzam się na ostatnie zdanie.

Na wysłane i odebrane przez PP przesyłki - a było ich tysiące, nigdy nie miałem problemu z zaginięciem czy niedostarczeniem.

Zgadzam się, że przesyłki rejestrowane dochodzą szybko i ostatnio jeśli coś kupuję to wybieram tylko taki rodzaj przesyłki. 

Na wysłane i odebrane przez PP przesyłki - a było ich tysiące, nigdy nie miałem problemu z zaginięciem czy niedostarczeniem.

Niestety, faktem jest, że inni mają takie problemy.

Ja np. zamawiałem gumki od Supercontinent. Przesyłka wysłana 2 listopada, 11 listopada oclona, a 14 "wysyłka lokalną firmą przewozową". Od tego czasu cisza, już nie liczę na to, że przyjdą. Pewnie ktoś po drodze przygarnął, do diaska przecież nie wyparowały!

Edytowane przez Grzegorz B.

Niestety, faktem jest, że inni mają takie problemy.

Ja np. zamawiałem gumki od Supercontinent. Przesyłka wysłana 2 listopada, 11 listopada oclona, a 14 "wysyłka lokalną firmą przewozową". Od tego czasu cisza, już nie liczę na to, że przyjdą. Pewnie ktoś po drodze przygarnął, do diaska przecież nie wyparowały!

Była rejestrowana ? Jeśli tak to pisz reklamację. 

Mam numer przesyłki, jednak na stronie Poczty Polskiej jest to "błedny numer". Na alie reklamowałem i dostałem zwrot. A Tobie chodzi o reklamację na poczcie?

Próbowałeś tu?  https://alipaczka.pl/

Edytowane przez drChlubicz

Macie jakies sprawdzone kotwiczki ,druciaczki na klenia?

Dzisiaj dotarł. Jak za 524 PLN-ów to niezły kręciołek. Na szczęście obyło się bez dodatkowych opłat.

Z którego sklepu brałeś ?Szukam 5000 :) Edytowane przez salmon1977

Masz coś na potwierdzenie tej tezy czy to kolejna historyjka?

Pytam bez złośliwości, po prostu pewnej konkretnej grupie ludzi zarzucasz kradzież, a kolejnej co najmniej zaniechanie obowiązków, i jeżeli jest tu ktoś z tej grupy, lub trafi na ten wpis to możesz mieć kłopoty.

Na 50-60 przesyłek z Aliexpress WSZYSTKIE rejestrowane doszły bez problemów w 7-18 dni (jakieś 40-50 przesyłek). Na 20 nierejestrowanych doszły 3. Gdzie się podziały? Jakieś skrzaty zawijają je w sreberka i wysyłają biednym dzieciom w Afryce?

Ale masz rację, zagalopowałem się. Dzielni pracownicy poczty i Świata Przesyłek pewnie wypruwają sobie żyły, żeby dostarczyć je mieszkańcom miast i wsi naszego kraju... Tylko te je... skrzaty...

Edytowane przez zeralda

Ponieważ rejestrowanych nie opłaca się zawijać i wysyłać dzieciom z Afryki. Jest monitoring i łatwo dojść na którym dziale doszło do wrażego działania skrzatów. Giną tylko nierejestrowane bo PP sama nie wie gdzie one wyparowały.

Do mnie przesyłki z Chin przywozi sympatyczny człowiek z PP. I dziś z nim zagadałem bo sam jest ciekaw co tam z wędkarskich duperelek jak to nazwał zamówiłem. Jest też wędkarzem więc się nie dziwię. Ale wracając do zaginionych przesyłek.

To co załaduje na samochód ma w terminalu i każdorazowo po dostarczeniu paczki -tu bez mojego podpisu- klika w terminal. W każdej chwili mają podgląd ile przesyłek dostarczył a ile ma na pace. Mało tego GPS w samochodzie rejestruje jego każdy ruch i potrafią odczytać kiedy był np. pod moim adresem i skonfigurować to z terminalem. Więc nie mam mowy i możliwości zawinąć przesyłkę pod pazuchę.

Może gdzieś po drodze się "utylizują" przed PP nie wiem.

• Like 1