Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Oprócz technologii i materiałów, to niestety płacimy głównie za napis, metkę, naszywkę i kilka innych rzeczy...

Od dawna wiadomo że aby coś było exclusive to musi kosztować.

Efekt Chivas Regał...

Cena X10, dożywotnia gwarancja i ludzie kupią.

• Like 1

Sławek, jak opowiadał inny kolega, też Sławek zresztą, który zawodowo z Chińczykami współpracuje i handluje, wcześniej sprzęt wędkarski, teraz inne rzeczy, Wszystko to kontrola jakości. Zasadniczo towar jeden ale cena zależała od tago przez ile etapów kontroli dany towar przeszedł. Zresztą podobnie jest z częściami automoto. Na przykładzie chłodnic samochodowych i do klimatyzacji. Jedna chłodnica do jednego modelu, u wytwórcy może kosztować 10USD ale i 100USD, wszystko kwestia tego ile aluminium zostało wlane do formy i jaka KJ. Była. Podobnie może być ze szkłami, jak piszesz ile i jaki towar wyjściowy, albo jaka kontrola jakości była.

Jeśli chodzi o okulary z alie, to od kilku lat korzystam z tych w kolorze szkieł Dark Yellow. Używanie ich jest odczuwalną ulgą dla oczu, szczególnie w ostrym słońcu (plaża latem, słońce i otwarta ośnieżona przestrzeń zimą itp.).

Czekam na jakąś promocję i kupuję drugą parę. Wcześniej płaciłem ok 40 zł.

Na forum mamy kolegę optyka i zawsze on może służyć fachową wiedzą w temacie okularów...

Sent from my SM-T715 using Tapatalk

Forumowego optyka zdemaskowałem jak wystawiał okulary z Ali, z marżą kilkuset procent , post sprzedażowy usunął, a więc średnio podpierając się opinią owego Pana, bo była by mocno subiektywna.  Mam i miałem   kilka par okularów z Aliexpress, jedne okazały się bublem w kwestii oprawek, nigdy do szkieł nie miałem zastrzeżeń, może po prostu fart?

Edytowane przez Małkociniak
  • Like 3

Witam

Prosiłbym kolegów o namiar na kolorowe główki wolframowe w większych rozmiarach 5-6 gramów (znalazłem same małe), interesują mnie zarówno galwanizowane jak i malowane, oraz sprawdzone haki muchowe do tych główek, również większe rozmiary, takie 1-2 po naszemu. Haki od biedy są u nas za rozsądne pieniądze, ale cena główek nie rozpieszcza stąd prośba do Was.

Wielkie dzięki.

Znalazłem śr. 5,4 o masie 1.3g (o ile masa jest prawdziwa), ale komplet to 100 szt za 108 PLN, w sumie o połowę taniej niż u nas, nadwyżkę zawsze można odsprzedać, jak ni znajdę nic innego to pewnie kupię.

Wrzuć linka. Zobaczę co to jest choć na foto.

Mam szare i czerwone od Lifefly. Ważą trochę mniej:

attachicon.gif IMG_20210518_173606.jpg

Czyli jednak, wstępnie zdecydowałem że odpuszczam temat, nawet nie chodzi o zawyżoną masę, ale żeby mieć te kolory które chciałem, musiałbym wydać ponad 5 stów. Kupię na Alle po 10 szt z koloru i po zabawie. Chyba że ktoś jeszcze da ciekawe namiary.

Znalazłem śr. 5,4 o masie 1.3g (o ile masa jest prawdziwa), ale komplet to 100 szt za 108 PLN, w sumie o połowę taniej niż u nas, nadwyżkę zawsze można odsprzedać, jak ni znajdę nic innego to pewnie kupię.

Tyle to chyba kosztuje 100 szt slotted 5,5 u Bogdana Gawlika i jest wybór kolorów. Haki nr 1 i 2 trochę duże do takich główek? 

Nie zdarzyło mi się to nigdy wcześniej i nie bardzo kamam .

Przesyłka niby dostarczona , ja jej nie mam . Pisze , że przewidywany czas dostawy 5dni  ( pewnie roboczych ) i data 1 czerwca . Pisze także , że jeżeli nie otrzymam towaru do dnia jutrzejszego tj 24/05 to mogę wszcząć spór ???  :wacko:  To wszczynać spór czy czekać do czerwca ? Wg trackingu przesyłka przeszła przez łapki celników w Pruszczu Gdańskim dnia 18/05 .

Jeśli nie dostałeś towaru w terminie wskazanym z zamówieniu to wszczynaj, nie czekaj. Chińczycy może nie mają wpływu na PP u nas w kraju ale oferując towar deklarują też termin dostawy. Nie dotrzymanie umowy jak najbardziej upoważnia do wszczęcia sporu i Ali najczęściej zwraca kasę.

• Like 1

Poproś sprzedawcę o przedłużenie ochrony. Ten ich tracking to o kant d... .Ostatnio miałem sprzedawcę który nie chciał przedłużyć bo niby towar dotarł w marcu a go nie dostałem. Minął czas ochrony i spór, oczywiście zwrot pieniędzy. Większość sprzedawców jest świadoma obsuwy w transporcie i przedłuża ochronę.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

• Like 1

https://bit.ly/3fGyunZ Jerk, dzisiaj przetestowany na Wiśle. Praca bardzo zbliżona do Westin Swim'a. Przy wolnym sciąganiu 'zatacza' łuk, jednak nie tak szeroko jak Swim, przy dluzszym Jerkowaniu z pauza, jerk: Odjeżdża na boki, odjeżdża na

boki kolebiąc się, idzie do powierzchni - prowadzony płytko wyskakuje, robi beczki, robi 360. Te wszystkie akcje w czasie kilku pociągnięć szczytówka. Leci bardzo daleko, jak na te 26g, kotwice mocne, ostre- nie wymagają wymiany. Mój

egzemplarz jest Suspending/ Low Floating. Perełka z Ali w śmiesznej cenie.

• Like 2

Zamówiłem sobie na próbę 3 takie woblerki

https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.buyer_waiting_review.0.0.55636c1b9T5JgC&orderId=8130546660624510&productId=1005001897086826

Całkiem fajnie wykonane i fajnie pracują przy normalnym prowadzeniu i przy tłiczu