GregorS Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Myślę ze Chińczycy zaraz coś wymyślą jak policzą o ile spadły dochody. Mimo wszystko niektóre rzeczy nadal sie będzie opłacało kupować, choćby niedostępne na naszym rynku, albo takie gdzie marża zabija.Także idziemy na ryby [emoji6]. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryca11 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Na pewnej grupie na fb pisało by ominąć te 8.50 trzeba wybrać 'aliexpress standard shipping' i wybierać odbiór w paczkomacie. Jak to wyjdzie w praktyce? sam nie wiem, nie próbowałem jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Nie jeden raz otrzymałem paczkę - jedną paczkę- a w niej towar od trzech sprzedawców. Ciekawe jak to policzy PP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Nie jeden raz otrzymałem paczkę - jedną paczkę- a w niej towar od trzech sprzedawców. Ciekawe jak to policzy PP? Też się nad tym zastanawiałem, czasem konsolidacja obejmuje 3,5,7 czy więcej paczuszek. Oni będą w hubie na zachodzie przepisywać sumaryczną deklarację na nową etykietę i brać za to odpowiedzialność? Niestety nigdy im się nie przyglądałem. Ktoś dostał teraz i może zerknąć jaka wartość deklarowana jest na zbiorczej etykiecie? No bo jeśli paczka będzie konsolidowana, a oni zgrabnie wyliczą VAT to może nie będzie tak strasznie. No cóż, czekamy na kreatywność Chińczyków. Również jeśli paczka trafi do Europy i w jakiś sposób zostaną usunięte etykiety sugerujące pochodzenie spoza UE to też powinno przejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Myślę ze Chińczycy zaraz coś wymyślą jak policzą o ile spadły dochody. Mimo wszystko niektóre rzeczy nadal sie będzie opłacało kupować, choćby niedostępne na naszym rynku, albo takie gdzie marża zabija.Także idziemy na ryby [emoji6]. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaJak się zdenerwują to wyślą do Europy tak z 300 mln kurierów i wtedy Aliexpres będziemy mieli na miejscu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Stwierdzam, że ceny interesujących mnie towarów nie uległy znaczącym zmianom.Testowo zamówiłem parę produktów z opcją wysyłki łączonej. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) Stwierdzam, że ceny interesujących mnie towarów nie uległy znaczącym zmianom.Testowo zamówiłem parę produktów z opcją wysyłki łączonej. Zobaczymy. A dlaczego miałyby? Miałeś jakąś informację o VAT? Prawdopodobnie mało który sprzedawca na ALi jest do tego przygotowany, a nawet jeśli jest to wolą poczekać co się będzie działo dalej i po ich stronie jest b.z. Jak dojdzie, pisz na grupie jak sobie poradzili z ovatowaniem tej zbiorczej przesyłki Edytowane 2 Lipca 2021 przez skrzyp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Ceny na ofercie się nie zmieniły. Dopiero na podsumowaniu zamówienia pojawia się pozycja tax/podatek. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Ceny na ofercie się nie zmieniły. Dopiero na podsumowaniu zamówienia pojawia się pozycja tax/podatek. U jakiej części sprzedających? Aż zerknę z ciekawości, choć chwilowo przestawiam się na tryb obserwacji co dalej i nie kupuję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) Na pewnej grupie na fb pisało by ominąć te 8.50 trzeba wybrać 'aliexpress standard shipping' i wybierać odbiór w paczkomacie. Jak to wyjdzie w praktyce? sam nie wiem, nie próbowałem jeszcze Paczkomacie in post czy ich paczkomacie? /Ich paczkomat jest chyba tylko w Warszawie.. Co do przesyłki inpostu, dwukrotnie wybrałem dostarczenie Inpostem, paczka szła Sinotransem z chin i za każdym razem podróż kończyła się na 'cleniu'. Wdg. trackingu, leżą tam od kwietnia. Edytowane 2 Lipca 2021 przez Lokityrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 U jakiej części sprzedających? Aż zerknę z ciekawości, choć chwilowo przestawiam się na tryb obserwacji co dalej i nie kupuję )U wszystkich. Przy podsumowaniu masz doliczany podatek. Sprzedający niema na to wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryca11 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Paczkomacie in post czy ich paczkomacie? /Ich paczkomat jest chyba tylko w Warszawie.. Co do przesyłki inpostu, dwukrotnie wybrałem dostarczenie Inpostem, paczka szła Sinotransem z chin i za każdym razem podróż kończyła się na 'cleniu'. Wdg. trackingu, leżą tam od kwietnia.Aj, tego to ja już nie wiem.. poczekam na rozwój wydarzeń i opinie innych osób z owej grupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 U jakiej części sprzedających? Aż zerknę z ciekawości, choć chwilowo przestawiam się na tryb obserwacji co dalej i nie kupuję )Nie musisz płacić. Po wyborze produktu i opcji dostawy, kliknij "buy" i wyświetli się strona z podsumowaniem. Dopiero następny krok to płatność... Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 (edytowane) W śledzeniu zamówienia pokazało się toooo: Przy zamawianiu - miało być do 20 lipca "Przewidywany czas dostawy: Wrz 12przesyłka jest opóźniona, szacowany termin dostawy jest już zaktualizowany." To jak te czasy przesyłki będą takie długie to też ograniczy ich liczbę. Edytowane 3 Lipca 2021 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 W śledzeniu zamówienia pokazało się toooo: Przy zamawianiu - miało być do 20 lipca"Przewidywany czas dostawy: Wrz 12przesyłka jest opóźniona, szacowany termin dostawy jest już zaktualizowany."To jak te czasy przesyłki będą takie długie to też ograniczy ich liczbę. Też tak miałem,a przesyłka po dwóch tygodniach jest już na poczcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 (edytowane) Taki zrobiłem eksperyment:Jak widać do 530 PLN dodano 118 Vat-u A już np za Tatule 300 za 989 PLN nie doliczyli nic. Edytowane 3 Lipca 2021 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Taki zrobiłem eksperyment: AliTatula.jpgJak widać do 530 PLN dodano 118 Vat-u A już np za Tatule 300 za 989 PLN nie doliczyli nic.Wdrożony system dotyczy przesyłek do 150 EUR. Pozostałe będą clone i owatowane jak dotychczas. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 zeralda - Ty to potrafisz człowieka pocieszyć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Może niektórym uda się przejść przez sito . Choć przesyłek do oclenia będzie mniej, więc szanse będą mniejsze... Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Wdrożony system dotyczy przesyłek do 150 EUR. Pozostałe będą clone i owatowane jak dotychczas. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalkauściślając od 150 euro do 1000 euro, cło+ VAT+ 8.50 Te 8,50 ma być standardową dopłatą do każdej przesyłki spoza UE. Tyle dobrego, ze czułem pismo nosem i zamówiłem jeszcze w MArcu, karton od Meredith. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Nie może być od 150E ponieważ doliczyli mi opłaty przy kwotach 7 zł, 14 zł itp, a przy kwocie 980 zł nie było nic doliczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Taki zrobiłem eksperyment: AliTatula.jpgJak widać do 530 PLN dodano 118 Vat-uCzyli ze swojej marży nie zeszli, może na chińskich produktach będą mieli większe pole manewru (ZTCP Tatula jest z Tajlandii). Podaję zapłacone sprzed zmian, gdyby ktoś porównywał:Tatula 200 HD 7.3:1 539 złTatula 100 SV TW 6.3:1 578 złCaldia CS LT 4000 647 zł (i 616 zł, ale nie wysłali) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Nie może być od 150E ponieważ doliczyli mi opłaty przy kwotach 7 zł, 14 zł itp, a przy kwocie 980 zł nie było nic doliczone.A kiedy to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 A kiedy to było?Teraz, sam sprawdzałem i faktycznie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Teraz, sam sprawdzałem i faktycznie tak jest.No tak, ale odpowiadałem na wpis Drac'a - limit dla VAT został zniesiony i będzie on liczony od kazdej kwoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi