Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie , czy przy wyborze dostarczenia do paczkomatu też jest jakaś opłata 8,50?

Jak wybrać przesyłkę do paczkomatu? Nigdy z tego nie korzystałem , czy wszystkie oferty mają tą opcję???

Nie polecam In postu z Chin. Zamówiłem 2 przesyłki w Lutym, przyszły dopiero teraz. Na 'cle' Leżały od początku kwietnia. 

Panowie, posiada ktoś taki podbierak?

51,81 zł 52% zniżki | Sougayilang 70/95/120cm chowany teleskopowy składany podbierak teleskopowy składany podbierak do połowu muchowego

https://a.aliexpress.com/_uZtGsH

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam, jest OK.

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Super, dzięki za odpowiedź. Wezmę może odrazu dwa. [emoji28]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W miarę lekki, dość solidnie wykonany. Rozkłada się jedną ręką. Czego chcieć więcej?

P.S. Nie bądź żyła, są trzy rozmiary [emoji16]

W miarę lekki, dość solidnie wykonany. Rozkłada się jedną ręką. Czego chcieć więcej?

P.S. Nie bądź żyła, są trzy rozmiary [emoji16]

A opłaca się ściągać, po doliczeniu VAT +8,50 opłata poczty polskiej? Nie lepiej kupić np Konger streeto za 65 zł?

A opłaca się ściągać, po doliczeniu VAT +8,50 opłata poczty polskiej? Nie lepiej kupić np Konger streeto za 65 zł?

To już zależy czy budowa Kongera Ci pasuje. To są jednak inne konstrukcje. Ten chińczyk jest w pełni składany i możesz go nosić na pasku. Zasięg też ma chyba większy...

Też dostałem kilka przesyłek w tym miesiącu ze wcześniejszych zamówień. Też się zdziwiłem, że przynosił mi je kurier Pocztex, a nie jak do tej pory listonosz, jako przesyłki listowe. Zastanawiam się, czy poczta polska poczyniła jakieś zmiany, żeby podołać kontroli wszystkich przesyłek, czy to będzie raczej na zasadzie 'co się uda ściągnąć przez aliexpres to będzie oclone, a reszta przesyłek niech sobie leci po staremu'?

Kupiłem z czystej ciekawości. Przetestowałem i jak napisałem powyżej, uważam, że to fajny sprzęt za niewielkie pieniądze. Trochę głośne łożyska.  Oczywiście trudno porównywać z Beastem, Z2020, Tranxem czy Tatulą, które mam.Zaspokoiłem ciekawość i sprzedałem

• Like 1

W ostatnich dniach czerwca zamówiłem kotwiczki. Wysłali błyskawicznie. W opcji śledzenia przesyłki pojawił się komunikat, że po dotarciu do Polski trafiła na cło i została oclona. Dziś kurier z PP wręczył mi paczkę bez jakichkolwiek dodatkowych opłat. Nie zdawałem sobie sprawy, że Mazowsze to raj podatkowy i strefa bezcłowa.

W ostatnich dniach czerwca zamówiłem kotwiczki. Wysłali błyskawicznie. W opcji śledzenia przesyłki pojawił się komunikat, że po dotarciu do Polski trafiła na cło i została oclona. Dziś kurier z PP wręczył mi paczkę bez jakichkolwiek dodatkowych opłat. Nie zdawałem sobie sprawy, że Mazowsze to raj podatkowy i strefa bezcłowa.

Pewnie zobaczyli jakość tych kotwiczek i nie chcieli Ciebie dobijać! ????????????

• Like 4