Maciej W. Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Dokupowałem, bo są przyzwoite. Zresztą ostatnio ryby tam mi biorą, że jakość kotwiczek jest kompletnie nieistotna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Juz ali się tłumaczy... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Ostatnio zakupiłem na ali co prawda rower ale nie poniosłem żadnych dodatkowych opłat. Przesyłka kurierem z magazynu w pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Ostatnio zakupiłem na ali co prawda rower ale nie poniosłem żadnych dodatkowych opłat. Przesyłka kurierem z magazynu w pl.Skoro dostawa była z kraju w UE, nic nadzwyczajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Skoro dostawa była z kraju w UE, nic nadzwyczajnego. Twierdzisz, że z tego powodu nie doliczają VATu ? Chyba nie kupowałeś na ali po pierwszym lipca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Dziś odebrałem paczkę zamówioną daaawno temu. Na poczcie do zapłaty 8,50 + VAT.Sprzedający pierdoła napisał na paczce wartość towaru. Druga paczka zamówiona chyba pod koniec czerwca bez dodatkowych opłat. Kurier pocztex dostarczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Dziś odebrałem paczkę zamówioną daaawno temu. Na poczcie do zapłaty 8,50 + VAT.Sprzedający pierdoła napisał na paczce wartość towaru. Druga paczka zamówiona chyba pod koniec czerwca bez dodatkowych opłat. Kurier pocztex dostarczył.Czy PP daje jakieś kwity na te 8,5 i VAT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Robiłem zakupy po wejściu tego vatu, póki co poczta żadnych dodatkowych opłat nie doliczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Ja czekam, na razie mam komunikat z 15-ego że terminal przeładunkowy wysłanie przesyłki i martwa cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Czy PP daje jakieś kwity na te 8,5 i VAT?Nie. Pani powiedziała ile za co do zapłaty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Myśle sobie ,kupię Nie nie ,dzięki ????????Ciekawe co zrobią ze zmniejszająca się sprzedażą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Ja kilka pierdół zamówiłem w końcu z doliczonym vatem, ale już nawet nie zaglądam na ali żeby nie kusiło.A kilka transakcji wycofałem przed samym płaceniem ze względu na VAT. Niech kombinują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Ja nie wiem, czy Polska jest aż tak dużym rynkiem zbytu dla sprzedawców z aliexpres, żeby zaczęli kombinować, jak tu nam umożliwić ominięcie opłat... Myślę, że większość sprzedawców nawet nie zauważy, że nagle mniej Polaków coś u nich zamawia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Tylko to nie tylko dotyczy Polski ale całego rynku UE. Także coś tam jednak odczują... Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Tzw. 'pakiet e-commerce' to jest nowelizacja polskiej ustawy, a nie rozporządzenia, czy dyrektywy UE, więc tylko u nas się 'coś' zmieniło od 1 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 (edytowane) Ale była dyrektywa nakazującą do 1 lipca 2021 roku wprowadzenie pakietu e-commerce w krajach członkowskich. Część z nich wprowadziła go w podobnym terminie. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Lipca 2021 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Tanio już było ale się skończyłoWidać to po alle... niektóre ceny to przebitka 100% tych z ali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 No nie wiem, mi się jerki i woblery dalej opłacają. Wydawanie 60-100 zł za coś co często rwiesz jest dla mnie trudne do przełknięcia. Z tymi z Ali zapuszczam się tam gdzie megabassa bym nigdy nie wsadził. Co innego kije czy młynki... Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Ja tam nadal będę kupował. Wiele rzeczy które potrzebuję nie ma w PL a jak juz cos jest to cena z d..y. Tak ze troche drozej- trudno, ale może ogarną magazyny w EU i bedzie szybciej. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Założyłem zamówienie mimo dopłaty VAT. Miało być na koniec sierpnia a przyszło już, czyli niecałe 2 tyg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Ja czekam, na razie mam komunikat z 15-ego że terminal przeładunkowy wysłanie przesyłki i martwa cisza.No więc paczka przyszła, dalej figuruje jako wysłana z pkt przeładunkowego ;-). Ciekawostka w ostatnim czasie przyszło do mnie 4 czy 5 paczek, zamawiane przed i po 1-ym lipca. Zapłaciłem 11,50 od jednej wędki wartości 34 zeta, zamówionej jeszcze na początku czerwca, doszła dopiero teraz. Od droższych paczek nic nie zapłacilem. Tak że myślę że w dalszym ciągu to loteria. O wyższym prawdopodobieństwie trafienia ale loteria.P.S. Paczki od których nic ode mnie nie pobrano był zarówno z Chin wysłane jak i z obszaru UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Czy któryś z kolegów zamawiał jakieś dobre spodniobuty oddychające bez Vat? Czy macie jakieś nowe sprawdzone modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Odebrałem dwie paczki zamówione już z vatem. Nie pobrali tych 8,50. Natomiast do paczki z Japonii doliczyli opłatę poczty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyprek Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Niedawno doszły dwie paczki z Alika. Obie jakimś cudem bez opłat poczty, choć przy jednej w sumie żaden cud tylko czysta taktyka - na foliopaku FROM: Nederlands Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoleq007 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Przecież oni tą opłatę doliczają przy podsumowaniu na aliexpress, może nawet nie zwróciliście uwagi, że do zapłaty było więcej o vat Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi