Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś odebrałem paczkę zamówioną daaawno temu. Na poczcie do zapłaty 8,50 + VAT.

Sprzedający pierdoła napisał na paczce wartość towaru.

Druga paczka zamówiona chyba pod koniec czerwca bez dodatkowych opłat. Kurier pocztex dostarczył.

Dziś odebrałem paczkę zamówioną daaawno temu. Na poczcie do zapłaty 8,50 + VAT.

Sprzedający pierdoła napisał na paczce wartość towaru.

Druga paczka zamówiona chyba pod koniec czerwca bez dodatkowych opłat. Kurier pocztex dostarczył.

Czy PP daje jakieś kwity na te 8,5 i VAT?

Ja kilka pierdół zamówiłem w końcu z doliczonym vatem, ale już nawet nie zaglądam na ali żeby nie kusiło.

A kilka transakcji wycofałem przed samym płaceniem ze względu na VAT.

Niech kombinują!

No nie wiem, mi się jerki i woblery dalej opłacają. Wydawanie 60-100 zł za coś co często rwiesz jest dla mnie trudne do przełknięcia. Z tymi z Ali zapuszczam się tam gdzie megabassa bym nigdy nie wsadził. Co innego kije czy młynki...

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Ja czekam, na razie mam komunikat z 15-ego że terminal przeładunkowy wysłanie przesyłki i martwa cisza.

No więc paczka przyszła, dalej figuruje jako wysłana z pkt przeładunkowego ;-). Ciekawostka w ostatnim czasie przyszło do mnie 4 czy 5 paczek, zamawiane przed i po 1-ym lipca. Zapłaciłem 11,50 od jednej wędki wartości 34 zeta, zamówionej jeszcze na początku czerwca, doszła dopiero teraz. Od droższych paczek nic nie zapłacilem. Tak że myślę że w dalszym ciągu to loteria. O wyższym prawdopodobieństwie trafienia ale loteria.

P.S. Paczki od których nic ode mnie nie pobrano był zarówno z Chin wysłane jak i z obszaru UE.