Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Panowie kupował ktoś na Ali takie grzechotki i może podlinkować ?

attachicon.gif 3D6F9B33-C9F1-4D77-B1B7-775A697C0538.jpeg

Ja brałem te

https://a.aliexpress.com/_uZMjvx

Ważne żeby były szklane, w plastikowych nie ma takiego efektu

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Czy ktoś z Was mógłby polecić jakieś single do zbrojenia woblerów? Rozmiary bardziej boleń, szczupak niż pstąg.

Ostatnio kupowałem wieksze single u nas na forum w sklepiku @Sport-Fishing, wziąłem nr 4 i nr 2   - Gamakatsu i Decoya: [przynęty] "Czeburaszki", MANDULE,Haki Decoy,Owner - Bazarek - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Te z Ali też mam w mniejszych rozmiarach ale to sprzed lipca zeszłego roku,  bo jakby mi poczta doliczyła 8,50 zł za przesyłke to intres raczej średni. A w Warszawie od pana Jareczka odebrałem osobiście "po drodze" no i towar jednak oryginalny. Decoye kute, morskie

• Like 1

Te z Ali też mam w mniejszych rozmiarach ale to sprzed lipca zeszłego roku, bo jakby mi poczta doliczyła 8,50 zł za przesyłke to intres raczej średni.

Poczta nic nie dolicza.

W ciągu ostatnich 3 miesięcy przyszło do mnie pewnie ze 30 przesyłek.

• Like 1

Te z Ali też mam w mniejszych rozmiarach ale to sprzed lipca zeszłego roku,  bo jakby mi poczta doliczyła 8,50 zł za przesyłke to intres raczej średni. A w Warszawie od pana Jareczka odebrałem osobiście "po drodze" no i towar jednak oryginalny. Decoye kute, morskie

poczta nic Ci doliczyć nie może - vat masz już opłacony z góry, a cła nie płacisz od drobnych kwot... a jakby co robisz awanturę lub wzywasz policję do próby wyłudzenia:)

Już było wspomniane tysiące razy. Ali ściąga VAT przy zakupie. Na kilkanaście zamówień ani razu nie byłem obciążany opłatami w Polsce.

Owszem zdążyło mi się ostatnio, że zapomniałem o Brexicie i nie zwróciłem uwagi na Amazonie, że sprzedawca jest z UK. Do przesyłki za 25 zł musiałem dopłacić 13 zł Vatu i opłat manipulacyjnych.

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez zeralda
  • Like 3

Pytanie za sto punktów. Czy ktoś z Was używał gotowych przyponów okoniowych z Ali?

Jedyne jakie znalazłem z rozsądnymi agrafkami to takie:

https://pl.aliexpress.com/item/32766587651.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.13.6bf16dddT6xton

Jak dotąd stosowałem Dragonowskie 1x19 o wytrzymałości 3 albo 5 kg. Szukam alternatywy, tańszej ale dobrej :D

• 2 tygodnie później...

Panowie proszę pomóżcie z kotwicami .

Jakieś trzy lata temu zrobiłem sobie zapasy z Ali ,które powoli się kończą . Przegrzebałem wątek i mój wybór padł na polecane tutaj kotwice firmy FTK.

Kotwice doszły ale w porównaniu do moich starych lepiej prezentują się te drugie .

Na zdjęciu od dołu FTK na górze moja ,,stara,,

post-64797-0-52192600-1644158017_thumb.jpeg

Niestety producent gdzie kiedyś kupowałem zniknął z Ali. Pomoże ktoś ? :)

Edytowane przez sero1975