Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam żadnych specjalnych zniżek. Za plecionki płaciłem po 43,44 zł, a za najcieńszą 49,66 zł. Najtańsza jaką znalazłem na krajowym rynku 10Lb była po 53.- ale oferta już nieaktualna, a aktualne są po ponad 80.-

Edytowane przez Alexspin

A jakieś kupony lub kody użyłeś?

To dzisiejsza symulacja tych linek co masz na zdjęciu.

Mam zieloną w koszyku 10LB 300 m. cena 31.44

https://pl.aliexpress.com/item/32801335428.html?spm=a2g0o.cart.0.0.202b452cNmMGvm&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Edytowane przez Małkociniak
  • Like 1

Trzeba tylko pamiętać że kastking jest mocno przegrubiony.

Jednak mniej niż niektóre plecionki dostępne na naszym rynku. Na przykład już na pierwszy rzut oka KastKing 6Lb (teoretycznie 0,07mm), jest co najmniej o 20% cieńszy od porównywalnej cenowo MIKADO Fine Braid o deklarowanej grubości 0,06mm. Poza tym jest bardziej gładki w dotyku.

Wypróbowałem już 15Lb (teoretycznie 0,14mm) - 4 godziny bez nawet jednego splątania/gniazda, bez klinowania się zwojów na szpuli, co na tym samym multiplikatorze i tym samym wędzisku, z użyciem Fine opisanej jako 0,14mm mogło być tylko marzeniem. Wizualne porównanie grubości w tym rozmiarze wypada podobnie jak przy tych cieńszych, a może nawet nieco lepiej na korzyść KastKinga.

Oczywiście KastKing 6Lb wypada zdecydowanie gorzej w porównaniu z Sunline PE 0,4/6Lb, ale i cenowo są to różnice biegunowe.

Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

Jednak mniej niż niektóre plecionki dostępne na naszym rynku. Na przykład już na pierwszy rzut oka KastKing 6Lb (teoretycznie 0,07mm), jest co najmniej o 20% cieńszy od porównywalnej cenowo MIKADO Fine Braid o deklarowanej grubości 0,06mm. Poza tym jest bardziej gładki w dotyku.

Wypróbowałem już 15Lb (teoretycznie 0,14mm) - 4 godziny bez nawet jednego splątania/gniazda, bez klinowania się zwojów na szpuli, co na tym samym multiplikatorze i tym samym wędzisku, z użyciem Fine opisanej jako 0,14mm mogło być tylko marzeniem. Wizualne porównanie grubości w tym rozmiarze wypada podobnie jak przy tych cieńszych, a może nawet nieco lepiej na korzyść KastKinga.

Oczywiście KastKing 6Lb wypada zdecydowanie gorzej w porównaniu z Sunline PE 0,4/6Lb, ale i cenowo są to różnice biegunowe.

Musiało coś się chyba zmienić w tych plecionkach, ponieważ kupiłem tego Kastkinga i dla mnie to był sznurek do prania. Na plus oznaczenie wytrzymałości na węźle (tak mi wychodziło po testach z wagą). 

• Like 2

Zbyt krótko użytkuję, żeby autorytatywnie określić zalety i wady. Jak pisałem krótkie doświadczenie mam tylko z 15Lb. Zobaczymy co pokaże przyszłość.
Muszę przyznać, że pokusiłem się na tę plecionkę za namową bardziej doświadczonych kolegów castingowców, a jak dotąd na ich sugestiach jeszcze się nie zawiodłem. Posmotrim, uwidim - skazał sliepoj głuchomu. ;)

Edytowane przez Alexspin

Musiało coś się chyba zmienić w tych plecionkach, ponieważ kupiłem tego Kastkinga i dla mnie to był sznurek do prania. Na plus oznaczenie wytrzymałości na węźle (tak mi wychodziło po testach z wagą). 

Raczej nic się nie zmieniło, dla mnie najistotniejsze jest to, że pod względem mocy i trwałości ten sznurek stoi na zaskakująco wysokim poziomie w porównaniu do wielu innych linek o zbliżonej grubości. A przy tym cenowy majstersztyk.

• Like 3