SlawekNikt Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Przecież masz napisane do kiedy przesyłka ma dojść. Jeśli termin nie minął to wypadałoby poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Przecież masz napisane do kiedy przesyłka ma dojść. Jeśli termin nie minął to wypadałoby poczekać.No jasne, bardziej chodziło mi czy opłaca się spierać nawet jeśli przesyłka jest na terenie PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Dawniej (gdy częściej kupowałem na Ali.) przesyłka z Chin do Polski potrafiła dotrzeć w kilka dni ,za to w Polsce przetrzymywano ją nawet przez dwa miesiące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Zależy jak Ci to wysłali jak pierdoła za małe pieniądze przez Cainiano To będziesz czekał prawie dwa miesiące. Miałem tak nie raz ostatnio z wykałaczkami z nitkami do zębów. Jak by to było coś droższego to pewnie dostał byś to dużo szybciej. Tak zostaje czekać ze sporem do końca czasu określonego jako dostarczenie przesyłki jak do tego czasu nie dotrze otwieraj spór i bez problemu zwrócą pieniążki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 (edytowane) Mamy darmową wysyłkę i podany czas dostarczenia . W opcji mamy też możliwość dopłaty za przesyłkę ,widzimy kwotę i czas dostarczenia . Edytowane 27 Listopada 2022 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Tak się zastanawiam, może i warto? Tylko nie ma co się czepiać samego Ali, bo paczka do Polski dotarła sprawnie i tu sobie leży, a właśnie zgłosić im problem z transportem u nas. W tym konkretnym przypadku raczej niewiele zmieni, natomiast kropla drąży kamień i może masowe żale na długi czas przesyłki coś ruszą. Nie wiem jaki wpływ może mieć Ali na leżakowanie przesyłek w Polsce. Ze swojego doświadczenia i z tego co czytam to taki złoty standard, z Chin idzie tydzień (przy tanich/darmowych przesyłkach zależy chyba głównie jak długo kompletują zbiorczą przesyłkę), w Polsce leży miesiąc albo dłużej. Jako odbiorca możemy chyba jedynie marudzić nadawcy, żeby ten zaczął marudzić hamulcowym paczek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Panowie,pierwszy raz robiłem zakupy na alli,28 października,szacowany czas dostawy 28 listopad,nie dostałem towaru,a wchodząc w historię pokazuje że zakończono.Zdążają się jakieś obsuwy czasowe,od deklarowanych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 (edytowane) Ze screena wnioskuję, że wybrałeś przesyłkę Aliexpress standard shipping. Te przesyłki ostatnio docierają bardzo szybko nawet w ciągu 7-10 dni. Jeżeli była to dostawa pod adres to dostarcza je pocztex. Wcześniej wysyłają smsa z informacją, że została nadana do Ciebie przesyłka. I ze screena wychodzi że ją odebrałeś. Podaj może numer śledzenia jak masz, prawdopodobnie będzie zaczynał się od PX...... Edytowane 29 Listopada 2022 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Tak była na adres,ale nie mam ani awizo,ani nie dostałem smsa,że coś będzie dostarczone.i nie mam nr śledzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Adres doręczenia i numer telefonu w aplikacji masz taki jak powinien być, na siebie? Numer śledzenia był podany przez sprzedającego, niestety chyba teraz go już nie widać w aplikacji. Ale spróbuj zalogować się na to konto w przeglądarce na kompie. Tam może znajdziesz ten numer on nam dużo powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Dzisiaj otrzymałem zamówienie złożone 16.11.22. Deklarowany termin dostawy 12.12.2022. Sms o przesyłce był w sobotę. Czyli w urzędzie pocztowym Komorniki leżała raptem 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Dzisiaj otrzymałem zamówienie złożone 16.11.22. Deklarowany termin dostawy 12.12.2022. Sms o przesyłce był w sobotę. Czyli w urzędzie pocztowym Komorniki leżała raptem 3 dni. Dopłata na poczcie o której kilka postów wyżej rozmawialiśmy jakaś Ciebie spotkała ? Nie pytam co zamawiałeś ale jak możesz to podaj tylko kwotę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Np. ja w tym miesiącu odbierałem 4 przesyłki wszystkie dostarczone przez Pocztex. Zero dopłat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Ja też odebrałem 2 przesyłki bez żadnych niespodziewanych dopłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Z tymi dostawami przez pocztę polską, to równie bywa, przesyłki potrafią gdzieś przeleżeć nawet i 2 miesiące, ale jak na razie wszystkie dochodziły bez żadnych dopłat W listopadzie kupowałem jakąś drobną rzecz za około 80 zł, była opcja bezpłatnej przesyłki do paczkomatu.Od dnia zakupu do umieszczenia w paczkomacie 8 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 jak tylko jest opcja paczkomatu to warto:) paczuchy przychodzą nawet 2-3 dni po dotarciu do pl... przy dostawie przez pocztę leżą gdzieś zmagazynowane nawet do 2 miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Też czekam na jedną przesyłkę do paczkomatu, już drugi miesiąc. Teraz paczkomaty Aliexpress obsługuje Kaab- Świat Przesyłek. Jak tam trafi paczka to ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 poleci ktos sprzedawce na ali z skrzynkami , pudelkami -torbami na przynęty spinningowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Też czekam na jedną przesyłkę do paczkomatu, już drugi miesiąc. Teraz paczkomaty Aliexpress obsługuje Kaab- Świat Przesyłek. Jak tam trafi paczka to [emoji21]Przesyłke do paczkomatu trudniej reklamowac. Uwazajcie na to Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 (edytowane) Jeszcze nie miałem takiej sytuacji. W śledzeniu widać że przesyłka jest u lokalnego dostawcy, nawet Ali podaje nr telefonu do nich i maila. Niestety dodzwonienie się do nich graniczy z cudem, złożyłem zapytanie mailem, zostało przyjęte, ale napisali że na odpowiedź mają 30 dni. No i jak się nie obrócisz dupa z tyłu.???? Edytowane 29 Listopada 2022 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 poleci ktos sprzedawce na ali z skrzynkami , pudelkami -torbami na przynęty spinningoweNie ten wątek. Tutaj tylko skargi i reklamacje ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Nie ten wątek. Tutaj tylko skargi i reklamacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t12tom Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Panowie,pierwszy raz robiłem zakupy na alli,28 października,szacowany czas dostawy 28 listopad,nie dostałem towaru,a wchodząc w historię pokazuje że zakończono.Zdążają się jakieś obsuwy czasowe,od deklarowanych??Nie przejmuj się. Jak minie czas ochrony- to rozpocznij spór. Tylko dopiero w momencie gdy minie maksymalny czas na dostawę (tzw ochrona), a nie to co powinno być.W przypadku gdy przesyłka nie dotarła zwrócą Ci kasę. Jedyny minus zamrożenie na 2 lub 3 miechy zależnie od aukcji. A dodatkowo, jeśli kotwice przyjdą napisz na priv jakie są. Ja przerobiłem kilkadziesiąt modeli i nigdy nie kupiłem dobrych (mój standard to 100 % ostrości na wszystkich ostrzach- lokalnie gamaki, owner i bkk - szukałem zastępstwa, którego nie znalazłem) Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Nie przejmuj się. Jak minie czas ochrony- to rozpocznij spór. Tylko dopiero w momencie gdy minie maksymalny czas na dostawę (tzw ochrona), a nie to co powinno być.W przypadku gdy przesyłka nie dotarła zwrócą Ci kasę. Jedyny minus zamrożenie na 2 lub 3 miechy zależnie od aukcji. A dodatkowo, jeśli kotwice przyjdą napisz na priv jakie są. Ja przerobiłem kilkadziesiąt modeli i nigdy nie kupiłem dobrych (mój standard to 100 % ostrości na wszystkich ostrzach- lokalnie gamaki, owner i bkk - szukałem zastępstwa, którego nie znalazłem) Pozdro.https://pl.aliexpress.com/item/32229464861.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.5.1d9dc6215zIJmV&pdp_npi=2%40dis%21PLN%210%2C32%20zł%210%2C32%20zł%21%21%21%21%21%400b0a01f816708726191073300e3a52%2156646603622%21sh Zwykłe standardowe kotwiczki. Kilka obejrzałem - bez zastrzeżeń. Szybka przesyłka do paczkomatu - zamówione 24.11 odebrałem 3.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Chcialem kupić te kotwiczki (#8) na próbę ale gdy przyszło do zapłaty za zakowienie nie ma wyboru opcji "przelew tradycyjny". Same banki. I ... hu***. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi