Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Pany poleci ktoś,jakieś,sztywne,twarde,skrzynki/opakowania na kołowrotek rozm 4000,tak aby dobrze zabezpieczyć na czas transportu nad wodę,a może u nas można kupić coś takiego.

Zapytaj żony/partnerki czy nie ma zbędnej skrzynki na kosmetyki Albo przejdź się do lida , były ostatnio.
  • Like 2

• 3 tygodnie później...

Jakiś czas temu rozmawialiśmy o dodatkowych opłatach na poczcie za przesyłki z Ali.

Dziś kurier przywiózł mi przesyłkę za którą zapłaciłem  nieco ponad 260 PLN i nie miałem dodatkowych  opłat . Czas dostawy 11 dni  :)

Pokrętła Gomexusa zamawiałem też bez żadnej opłaty. A na teren EU wjechało na Węgrzech i oni tam dopuszczali to na teren Unii nasi już traktowali przesyłkę jak z Polski

Pokrętła Gomexusa zamawiałem też bez żadnej opłaty. A na teren EU wjechało na Węgrzech i oni tam dopuszczali to na teren Unii nasi już traktowali przesyłkę jak z Polski

jak Chińczyk załaczy  jakis magiczny numer do przesyłki oznaczajacy odprowadzenei VATu lub przesyłka jest wysłana z Europy  to opłat nie ma

• Like 1

Planuję zakup za kilka stówek na alibaba.com, czy zakupy są tam bezpieczne i czy dochodzą jakieś dodatkowe opłaty?

Bezpieczne jak przyjdą. Jak nie, to ostatnio poziom uznanych reklamacji drastycznie spadł.

Ocena polega na sprawdzeniu informacji z trackingu. Jak tracking stwierdza że dostarczono to nic nie ugrasz nawet jak nie dostałeś zamowienia

Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez selk
  • Like 1

Przesyłki płatne 60$ potrafią nie dotrzeć?

przesyłka dociera tylko nie do Ciebie tylko na inny adres albo kurier zostawi pod drzwiami

rózne historie

a ali jak ma w tracjkingu że dostarczono to ma w nosie

sobie reklamuj na poczcie albo u kuriera

czesto tez ostatnio docieraja pozamieniane paczki

tzn w paczce zbiorczej coś przychodzi nei mojego i nie da sie wytłumaczyc tego ali

każa reklamowac na poccie albo dostarczyc zaswiadczenei że paczka była naruszona

inna sprawa że poczta nie chce rozmawiac z adresatem na ten temat

tylko wysyłajacy moze zgłosić reklamacje

Edytowane przez selk

bez problemu mozna to reklamowac u ali, wystarczy ze masz udokumentowany unboxing nagraniem wideo.

Mialem juz takie sytuacje i gdy tylko wyslalem nagranie wideo ali z automatu rpzyznawalo mi racje i zwracalo pieniadze.

tak to pewnei pomaga

ale kto mysli o unboxingu jak przychodzi paczka ?

tak to pewnei pomaga

ale kto mysli o unboxingu jak przychodzi paczka ?

Ja, nauczony doświadczeniem. Każda paczkę nagrywam, czy to Allegro, Alie, czy inne przesyłki. Jak wszystko jest okej to kasuje film i tyle. Jak coś jest nie tak to mam dowód ze taka rzecz a niw inna przyszła i nikt nie robi mi problemów tylko bierze na klatę.

Ja, nauczony doświadczeniem. Każda paczkę nagrywam, czy to Allegro, Alie, czy inne przesyłki. Jak wszystko jest okej to kasuje film i tyle. Jak coś jest nie tak to mam dowód ze taka rzecz a niw inna przyszła i nikt nie robi mi problemów tylko bierze na klatę.

ostatnio zdjęcie wystarczyło i oddali mi kasę za brakujące elementy. Ale faktycznie filmik zrobi robotę w razie czego!

• 2 tygodnie później...

Tsurinoya jaguar lub FS. Praktycznie to jest to samo.

202,03 zł 21%OFF | TSURINOYA Bait Finesse Spinning Fishing Reel FS 500 800 1000 płytka szpula długie rzucanie 4kg moc ciągnięcia 5.2:1 Trout Game Wheel

https://a.aliexpress.com/_EwtaLMX

258,44 zł 50%OFF | TSURINOYA podwójne szpule Spinning Fishing Reel Ajing Bait Finesse JAGUAR 500 1000 Drag Ultralight słonowodne BFS Trout Wheel

https://a.aliexpress.com/_Eus0jLd

Edytowane przez GrzesM