elpojo Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Z ciekawości wziąłem jednego 12 cm, przyszedł w opakowaniu Westina. 43 zł z przesyłką.Potwoerdzam, 100% oryginał, stąd pewnie zniknęły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Muszę pochwalić Aliexpress, kupiłem drobnostek, darmowa przesyłka już za 40zł z haczykiem, doszło w zbiorczej paczce w 10 dni bez żadnych opłat i perypetii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Muszę pochwalić Aliexpress, kupiłem drobnostek, darmowa przesyłka już za 40zł z haczykiem, doszło w zbiorczej paczce w 10 dni bez żadnych opłat i perypetii.cło dotyczy tylko droższych rzeczy tam gdzie Chińczyk nei załaczy takiego numerku który świadczy o uiszczeniu vatu czy co tam pobieraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Hej,Możecie polecić jakieś mocne i ostre główki z Ali?Coś spradzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 cło dotyczy tylko droższych rzeczy tam gdzie Chińczyk nei załaczy takiego numerku który świadczy o uiszczeniu vatu czy co tam pobieraja chyba faktycznie tak jest, zamawiałem już kilka razy koszt tak do 300PLN zamowienie i jeszcze nie pobrali ode mnie żadnych opłat. Towar gdy do mnie jedzie zwykle przechodzi kontrole celną na Węgrzech i tam jest dopuszczony do obrotu. Jak jest w Polsce to zwyczajnie Pocztex go przywozi i tyle. Ale faktycznie nie przekroczyłem nigdy kwoty 300PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Przecież od jakiegoś czasu ceny na Ali uwzględniają już VAT. Za co chcecie dopłacać? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 https://www-telepolis-pl.cdn.ampproject.org/v/s/www.telepolis.pl/amp/wiadomosci/prawo-finanse-statystyki/aliexpress-poczta-polska-pakiet-vat-dla-e-commerce-oplata?amp_gsa=1&_js_v=a9&usqp=mq331AQIUAKwASCAAgM%3D#amp_tf=Od%3A%20%251%24s&aoh=16830248754148&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&share=https%3A%2F%2Fwww.telepolis.pl%2Fwiadomosci%2Fprawo-finanse-statystyki%2Faliexpress-poczta-polska-pakiet-vat-dla-e-commerce-oplata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Przecież od jakiegoś czasu ceny na Ali uwzględniają już VAT. Za co chcecie dopłacać? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaNiekoniecznie, tak jak koledzy piszą, przy niskich kosztach VAT jest doliczony od razu ale przy np ok 1000 ( patrzyłem na jeden kołowrotek) cena została podana bez VAT z dopiskiem że opłaty zostaną doliczone w kraju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 (edytowane) Na kołowrotki wędkarskie z krajów trzecich w Polsce jest cło 3.7%. Nie wiem czy od jednej sztuki też naliczą, ale mogą. Czyli cło+vat+8.50zł odprawa celno podatkowa PP Edytowane 2 Maja 2023 przez GrzesM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Z tego co kojarzę ali dostosowało się do przepisów eu i nalicza VAT już na etapie zamówienia. Artykuł z lipca 2021 jest nieaktualny. Dlatego nie ma oplat dla poczty, a cena towaru zawiera VAT. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Artykuł z lipca 2021 jest aktualny, a to że PP nie zawsze nalicza opłatę 8.50 zł wynika z tego że chińczyk pokombinował i przesyłki aliexpress standard shipping są nadawane w Unii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Zapytam wprost: czy ktoś z Was zapłacił dodatkowo VAT albo oplate dla poczty za odprawe celna w Polsce w 2022 roku za przesyłkę z Aliexpress? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 (edytowane) Z tego co kojarzę ali dostosowało się do przepisów eu i nalicza VAT już na etapie zamówienia. Artykuł z lipca 2021 jest nieaktualny. Dlatego nie ma oplat dla poczty, a cena towaru zawiera VAT. Screenshot_20230502_212530_AliExpress.jpg Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaA teraz dodaj ten kołowrotek do koszyka i kontynuuj zakup. I będziesz miał korektę ceny. Edytowane 2 Maja 2023 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Dodatkowo vat-u nie zapłacisz, ale opłatę celno podatkową w kwocie 8.50 ja zapłaciłem. Chińczyk wysłał mi paczkę przez Sellers shipping method. Paczkę dostarczyła PP w nr przesyłki kraj nadania widniało Chiny i PP doliczyła opłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 (edytowane) Zapytam wprost: czy ktoś z Was zapłacił dodatkowo VAT albo oplate dla poczty za odprawe celna w Polsce w 2022 roku za przesyłkę z Aliexpress? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaJa. Tzn mi naliczyli. Przysłali oficjalny papier itd Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Maja 2023 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Zapytam wprost: czy ktoś z Was zapłacił dodatkowo VAT albo oplate dla poczty za odprawe celna w Polsce w 2022 roku za przesyłkę z Aliexpress? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaJa dostałem pismo z wezwaniem do zapłaty cła. Przez firmę feedex, wędka kosztowała mnie jakieś 300 zł. Odwołałem się, wysłałem w załączniku na maila screen że zostało opłacone. Przez aplikację "Aliexpress" , po kilku bardzo poważnych mailach. Dostałem końcową odpowiedź, że opłata ta zostaje przeniesiona na nadawcę. Tzn. Sprzedawcę z Aliexpress.Z tego co się zorientowałem, firma ta robi to notorycznie. Osoby nie będące doinformowane, zazwyczaj opłacają. W moim przypadku dwa razy było to coś pomiędzy 80-100 zł. Nie mówię, tutaj już o droższych przedmiotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Ja dostałem pismo z wezwaniem do zapłaty cła. Przez firmę feedex, wędka kosztowała mnie jakieś 300 zł. Odwołałem się, wysłałem w załączniku na maila screen że zostało opłacone. Przez aplikację "Aliexpress" , po kilku bardzo poważnych mailach. Dostałem końcową odpowiedź, że opłata ta zostaje przeniesiona na nadawcę. Tzn. Sprzedawcę z Aliexpress.Z tego co się zorientowałem, firma ta robi to notorycznie. Osoby nie będące doinformowane, zazwyczaj opłacają. W moim przypadku dwa razy było to coś pomiędzy 80-100 zł. Nie mówię, tutaj już o droższych przedmiotach.Interpunkcja tak kuleje, że dwa razy musiałem czytać zanim zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 (edytowane) Ja dostałem pismo z wezwaniem do zapłaty cła. Przez firmę feedex, wędka kosztowała mnie jakieś 300 zł. Odwołałem się, wysłałem w załączniku na maila screen że zostało opłacone. Przez aplikację "Aliexpress" , po kilku bardzo poważnych mailach. Dostałem końcową odpowiedź, że opłata ta zostaje przeniesiona na nadawcę. Tzn. Sprzedawcę z Aliexpress.Z tego co się zorientowałem, firma ta robi to notorycznie. Osoby nie będące doinformowane, zazwyczaj opłacają. W moim przypadku dwa razy było to coś pomiędzy 80-100 zł. Nie mówię, tutaj już o droższych przedmiotach.Tzn kto te poważne maile pisał.? Bo poczta ma w d.... Co im tam piszesz. Albo masz dowód uiszczenia opłat VAT od sprzedawcy- taki numerek z ich dowodu sprzedazy albo nie masz. Jak nie masz to żadne tłumaczenia nie pomogą ani prośby ani groźby . Płacisz i potem z aliexpress gadasz o ewentualnym zwrocie kwoty albo nie płacisz to zwracają paczkę do nadawcy. Ostatnio wszelkie zwroty są coraz rzadsze więc nie liczyłbym zbytnio na te opcję. Słysze z F. że coraz więcej osób dostaje od większych zakupów wedkarskich VAT do opłacenia bo Chińczycy kombinują. Wpisy są skrzętnie usuwane z pewnych znanych forów F. promujących zakupy na aliexpress żeby nie zniechęcać ludzi do zakupów z wklejanych linków bo admini forów ciągną kasę z kupijacych Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Maja 2023 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Stara zagrywka fedexu, i jak piszesz, ludzie nie doinformowani i głupi to płacą. A powinni po każdym takim meilu najpierw im napisać że jeśli dalej będą próbowali wymusić dodatkową opłatę to zgłoszenie do prokuratora.Admini forów ali, (zwłaszcza jeden, który na fejsie pod kilkoma nickami się zarejestrował w tym własnym i sam siebie często poleca jako speca od wszystkiego), z kasują wszystko co dla nich nie wygodne, bo zasypują linkami afilacyjnymi.Napisanie że jakiś sprzęt jest gówno warty albo że taniej to samo można w Polsce kupić powoduje automatyczną kasacją postu albo banem, bo im psuje interes. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Witam czy ma ktoś namiar na w miarę względne i w rozsądnej cenie haki jigowe w rozmiarach od 5/0 do 8/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 (edytowane) Witam czy ma ktoś namiar na w miarę względne i w rozsądnej cenie haki jigowe w rozmiarach od 5/0 do 8/0Zapytaj Pawła Psulka o sasame????Jeśli cena pasuje... Edytowane 5 Maja 2023 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 (edytowane) Dokonałem takiego zakupu , za całe 106 zł . Edytowane 6 Maja 2023 przez Pisarz.......ewski Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Dokonałem takiego zakupu , za całe 106 zł .Proszę o puente :-) Zadowolony/niezadowolony i więcej szczegółów (marka, model)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Proszę o puente :-) Zadowolony/niezadowolony i więcej szczegółów (marka, model)?Kołowrotek jeszcze wody nie widział , ale jak za te pieniądze to mocno zadowolony . Wielkość # 5/6 , waga 148 g . https://pl.aliexpress.com/item/4000090064219.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.4.5fb643ceOM0mnN&gatewayAdapt=glo2pol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Ja dostałem pismo z wezwaniem do zapłaty cła. Przez firmę feedex, wędka kosztowała mnie jakieś 300 zł. Odwołałem się, wysłałem w załączniku na maila screen że zostało opłacone. Przez aplikację "Aliexpress" , po kilku bardzo poważnych mailach. Dostałem końcową odpowiedź, że opłata ta zostaje przeniesiona na nadawcę. Tzn. Sprzedawcę z Aliexpress.Z tego co się zorientowałem, firma ta robi to notorycznie. Osoby nie będące doinformowane, zazwyczaj opłacają. W moim przypadku dwa razy było to coś pomiędzy 80-100 zł. Nie mówię, tutaj już o droższych przedmiotach.opłata przeniesiona na sprzedawcę, ten nie odpowiada a ty dostajesz propozycje: opłacasz albo towar wraca do chin:( u mnie tak to wyglądało... na koniec udało się odzyskac zalaedwie 40zł ze 160-ciu... teraz na alli kupuję tylko drobiazgi, zwykle tansze niż koszt samej wysyłki w pl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi