Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Przy cenach P-line u Psulka kupowanie plecionek z Ali to tak samo jakby te 50zł wziąć i zgubić, podrzeć itp. :) Jadę x8 0. 06 chyba już 3 sezon, podobnie x4 0.13 czy 0.16 (nie pamiętam) do jerkowania. Miałem Angry Fish 9kę i sporo innych polecanych linkowych wynalazków. Kupowanie ich po prostu nie ma zupełnie sensu. Fluorocarbony mają ok, ale teraz fluory Daiwa i Momoi są w spoko cenach po jakieś 5-6 dyszek za 50m i szkoda mi czekać.

Pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić. Miałem P-Line od Psułka, do pięt tej Angryfish nie dorasta. Mam agwx9 i 4 splotowego diominatora. Stoją na równi z Power Pro, które zresztą też od Pawła kupuję.

Może ktoś polecić kotwiczki bezzadziró z alli? nie moge nic wyszukać...

Nasz krajowy Polfishing ma masę BZ-tów w cenach jak z Ali. Szybsza wysyłka i markowe kotwiczki Mustad, Eagle Claw i kilka innych marek. Tylko dobrze gościa wcześniej podpytać, które są najostrzejsze.

• Like 1

Jaką średnicę polecacie do szczupakówki, generalnie rzucanie średnimi przynętami w okolicach 30g-40g?

Wydaje mi się, że 20lb będzie w sam raz. Wytrzymałość jest bardziej wiarygodna niż średnica. Podawane "średnice" są raczej zaniżone, za to wytrzymałość jest podana realnie (na węźle), inaczej niż w przypadku plecionek japońskich.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Złamałem się wczoraj i po raz kolejny przygarnąłem Pekińczyka pod swój dach. Stwierdziłem, że w cenie niższego LT Daiwy można sobie pozwolić. Jest na Ali kilka młynków, które nie udają konstrukcji Daiwy czy Shimano i chyba będę sobie robił co miesiąc takie małe prezenty. Wziąłem wersję 3000SHG, 210g i ratio 6.2.

post-50550-0-25849100-1696746970_thumb.jpgpost-50550-0-90677100-1696746977_thumb.jpgpost-50550-0-46127100-1696747001_thumb.jpg

• Like 1

Złamałem się wczoraj i po raz kolejny przygarnąłem Pekińczyka pod swój dach. Stwierdziłem, że w cenie niższego LT Daiwy można sobie pozwolić. Jest na Ali kilka młynków, które nie udają konstrukcji Daiwy czy Shimano i chyba będę sobie robił co miesiąc takie małe prezenty. Wziąłem wersję 3000SHG, 210g i ratio 6.2.

attachicon.gif -1104907375-2059050739.jpgattachicon.gif -1106457565756412512.jpgattachicon.gif 1084487558-1775676354.jpg

a cos mocniejszego to co byś polecił z Ali - taki best of the best Twoim zdaniem ?

czy tylko niesmiertelny król KastKing Sharky ?

Edytowane przez selk

W tam drogo. Biorą pod uwagę, że można dokupić przekładnię, Szpule zapasowe do woli i brak porównywalnej jakości młynka w tej cenie u nas, to dalej cena jest ok. Ja w dalszej kolejności czaił będę się na Kingdom Tegmen, Micro Fly, Lurekiller Atom, albo Sephia.

PS. Nie planuję żadnej recenzji.

Edytowane przez Hesher

• 2 tygodnie później...

Kupiłem niedawno Blitwolf BW-VT2 ProMax Mini projektor DLP WIFI6 Android TV Bluetooth 5.0 automatyczna korekcja Keystone 3D kino domowe - AliExpress

super sprzęcik dla siedzących po nocach na zasiadkach ale nie tylko.

Niestety moje plany muszę znacznie skorygować i chcę go sprzedać.

Jeśli ktoś chętny proszę pisać na PW, sprzęt nowy cena atrakcyjna.

Można pooglądać tutaj : BlitzWolf VT2 Pro Max In-Depth Review - Solid All-in-One Android DLP Projector for On-The-Go! - YouTube

Za bardzo po aliex to obtrzaskany nie jestem bo aktualnie lepiej 5 dych dołożyć i kupić coś od krajowych dystrybutorów sprzętu bo masz gwarancję i to dlugawą, ele rozmiar 2500 w tej wadze czyli 180 gram to zdaje się piscifun carbon. Pytanie ile chcesz tym rzucać i co łowić ?

• Like 1

Klienty polskie - sekretarz Xi Jinping przesyła wam całusy. Nic u siebie nie kupujta, nic nie produkujta, ino tylko bogaćcie innych - w tym chińską komunę. Sztuka aportowania szmalcu to główna polska specjalność  :)

• Like 1

Podpięty do kijka 10g czyli jakaś guma 5cm i główka 3-4g typowo pod okonia.

W PL jakoś nic nie mogłem znaleźć, chyba że Shimano ale to dopiero od Vanforda w górę.

Jest jeszcze jedna czy dwie propozycję od Okumy ( Helios i Inspira).

Edytowane przez neronhell
  • Like 1

Koledzy polecicie jakiś kołowrotek do ul. Rozmiarowo jak Shimano 2500 i wagowo coś ok 180g z przełożeniem nie większym niż 5.3. Znajdę coś ciekawego na Ali z takimi parametrami?

Niech weźmie Fuego, Excelera lub Legalisa. Na ali również są dostępne ????

Edytowane przez GroPerch

Podpięty do kijka 10g czyli jakaś guma 5cm i główka 3-4g typowo pod okonia.

W PL jakoś nic nie mogłem znaleźć, chyba że Shimano ale to dopiero od Vanforda w górę.

Jest jeszcze jedna czy dwie propozycję od Okumy ( Helios i Inspira).

To w sumie jakieś 8-10 gram. Możesz spróbować tak połowić. Może będziesz miał o czym pisać biggrin.png Albo kupić standardowe 2500 np. sg8 w wadze około 210 gram i na łokonie pewnie wystarczy. Do tego gwarancja i taniej aniżeli piscifun,który waży około 200 gram w rozmiarze 2000 czy 3000. Tylko 1000 jest lekka i waży w granicach 160 gram. Albo może jednak vanford. Zaraz czarny poniedziałek czy tam piątek ... Może jakieś fajne promocje będą.

• Like 1

To w sumie jakieś 8-10 gram. Możesz spróbować tak połowić. Może będziesz miał o czym pisać biggrin.png Albo kupić standardowe 2500 np. sg8 w wadze około 210 gram i na łokonie pewnie wystarczy. Do tego gwarancja i taniej aniżeli piscifun,który waży około 200 gram w rozmiarze 2000 czy 3000. Tylko 1000 jest lekka i waży w granicach 160 gram. Albo może jednak vanford. Zaraz czarny poniedziałek czy tam piątek ... Może jakieś fajne promocje będą.

W wadze ok 210 mam Stradica fl 2500 więc musi ważyć zdecydowanie poniżej 190g.

Może masz rację i poczekać na jakąś promocję.

• Like 1