Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Ja naprawdę nie rozumiem stosowania rozmiaru 2500 (nawet tego "nowego") do ultralajtów  :huh:

Czyli taki okoniowy lajt, to co najmniej 3000 :D , a 4000, to okoniowy średniak. Do szczupaków, to tylko tylko multikinach i to co najmniej Beast, a na łososie - pełnomorski kręcioł, do uprzęży przypinany B)

• Like 2

Myślę, że to nie bardzo ma coś wspólnego z mocą/wytrzymałością, a bardziej, że nie każdemu pasuje mała średnica szpulki rozmiaru 1000

A to się ją wsadza w dziurkę jakowąś, że średnica szpulki ma pasować? Mały kołowrotek do lekkiego (rzutowo) kija, to i mała szpula :rolleyes:

Lekki kij, małe przelotki i mały kołowrotek.

Klienty polskie - sekretarz Xi Jinping przesyła wam całusy. Nic u siebie nie kupujta, nic nie produkujta, ino tylko bogaćcie innych - w tym chińską komunę. Sztuka aportowania szmalcu to główna polska specjalność  smile.png

Napisz mnie Sławek kto w Polsce produkuje jakiś kołowrotek albo multiplikator ?

• Like 1

Klienty polskie - sekretarz Xi Jinping przesyła wam całusy. Nic u siebie nie kupujta, nic nie produkujta, ino tylko bogaćcie innych - w tym chińską komunę. Sztuka aportowania szmalcu to główna polska specjalność :)

Możesz polecić jakiś polski sprzęt wędkarski (kołowrotki, wędki, linki) Sławku Ironiczny? Tylko konkrety proszę, bo ironizować/szydzić to każdy potrafi ????
  • Like 1

A to się ją wsadza w dziurkę jakowąś, że średnica szpulki ma pasować? Mały kołowrotek do lekkiego (rzutowo) kija, to i mała szpula :rolleyes:

Lekki kij, małe przelotki i mały kołowrotek.

Ze szpulki o większej średnicy linka lepiej schodzi i nieco mniej się skręca

• Like 3

Zostało nieco polskich producentów, ale po co to komu wiedzieć, skoro i tak wolicie aportować szmalec z ich pominięciem. Właśnie mijałem procesję wracającą z biedry.. :) Jak nasi padną, zobaczycie skąd naiwniakom krótkie nóżki wyrastają  :)

• Like 3

A zobacz ten

Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! 201,86zł 50%OFF | Ultralekka wędka MIFINE SPEEDFLY 1.8M 1.98M 2.1M 2.2M masa odlewnicza 0.5-10g węgla wędka do spinningu morskiego

https://a.aliexpress.com/_EzaC1Tt

Tam jest wersja 2-10. Mam od nich kijek i sprzedawca trochę je zaniża.

Edytowane przez GrzesM
  • Like 1

A zobacz ten

Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! 201,86zł 50%OFF | Ultralekka wędka MIFINE SPEEDFLY 1.8M 1.98M 2.1M 2.2M masa odlewnicza 0.5-10g węgla wędka do spinningu morskiego

https://a.aliexpress.com/_EzaC1Tt

Tam jest wersja 2-10. Mam od nich kijek i sprzedawca trochę je zaniża.

Ale nie dostępna:(

Zostało nieco polskich producentów, ale po co to komu wiedzieć, skoro i tak wolicie aportować szmalec z ich pominięciem. Właśnie mijałem procesję wracającą z biedry.. smile.png Jak nasi padną, zobaczycie skąd naiwniakom krótkie nóżki wyrastają  smile.png

Nie pisz mi kto co aportuje bo Ty też aportujesz i to z uśmiechem na ustach chińskich podwykonawców japońskich producentów i za to Ci Xiao któryś tam nie podziękuje bo nawet bladego pojęcia "bidak" nie ma do kogo ma się zgłosić. Podziękuje pewnie shimano czy daiwie za to, że trzaskają w Chinach co bardziej pospolite wersje swoich produktów, których i Ty używasz.

I nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Edytowane przez S.N.
  • Like 2

https://pl.aliexpress.com/item/1005001726927099.html?spm=a2g0o.cart.0.0.78d9452chmBfdR&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Bardzo zachwalany kij (jeszcze nie mam, ale będę zamawiał na 11.11) plusem są dwie wymienne części szczytowe, jedna wklejka druga tubular 

Sporo testowych filmików na youtube

Edytowane przez lesnypatataj

Zostało nieco polskich producentów, ale po co to komu wiedzieć, skoro i tak wolicie aportować szmalec z ich pominięciem. Właśnie mijałem procesję wracającą z biedry.. :) Jak nasi padną, zobaczycie skąd naiwniakom krótkie nóżki wyrastają :)

Sławku, utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu, ze umiesz napisać dużo pustych zdań, a brak treści skrzętnie ukrywasz pod przykrywką ironii i sarkazmu. Ale wciąż czekam na oświecenie, które raczysz w chwili słabości objawić prostemu, jerkbaitowemu ludowi, który nie podąża za Twą światłością.
  • Like 4

Bardzo trudne wyzwanie sobie/wam stawiasz :) Czy jest cokolwiek rzeczowego - ale nie rzeczy - co człowiek masowy, ukształtowany do nieustannej konsumpcji, światowiec pragnący #dużotaniotesco, poszukujący spełnienia marzeń na końcu świata, co mógłby bez dużych kłopotów albo nieprzyjemnej łopatologii, pojąć? Aa,, Trzonek do łopaty też czeka na aliexpress.

Ale dobrze - kupuję blanki FA zamiast ich chińskich imitacji..

Chiński model to chyba nadwytyczna, i meta ponadnarodowej j biomasy :)

Zostało nieco polskich producentów, ale po co to komu wiedzieć, skoro i tak wolicie aportować szmalec z ich pominięciem. Właśnie mijałem procesję wracającą z biedry.. :) Jak nasi padną, zobaczycie skąd naiwniakom krótkie nóżki wyrastają  :)

Głębia i przenikliwość Twoich wpisów , niestety przelatuje gdzieś nad tu i teraz....

Bardzo trudne wyzwanie sobie/wam stawiasz :) Czy jest cokolwiek rzeczowego - ale nie rzeczy - co człowiek masowy, ukształtowany do nieustannej konsumpcji, światowiec pragnący #dużotaniotesco, poszukujący spełnienia marzeń na końcu świata, co mógłby bez dużych kłopotów albo nieprzyjemnej łopatologii, pojąć? Aa,, Trzonek do łopaty też czeka na aliexpress.

Jeśli chodzi o mnie, to zupełnie nie trafiłeś z ta konsumpcją - w butach chodzę, aż się rozlecą, samochodem jeżdżę koło 8 lat, a sprzęt kupuje tylko ten, którego potrzebuje. Ostatnie 3 wędek, które kupiłem, tez są na blankach z FA. Ale nie łudzę się, ze większość sprzętu sprzedawanego w PL pochodzi z CHRL i jeśli mogę ten sam sprzet, np kotwice, kupić bezpośrednio, to tak robię, bo nie widze żadnej zalety (np w postaci gwarancji) kupując je drożej w PL.

Bardzo trudne wyzwanie sobie/wam stawiasz :) Czy jest cokolwiek rzeczowego - ale nie rzeczy - co człowiek masowy, ukształtowany do nieustannej konsumpcji, światowiec pragnący #dużotaniotesco, poszukujący spełnienia marzeń na końcu świata, co mógłby bez dużych kłopotów albo nieprzyjemnej łopatologii, pojąć? Aa,, Trzonek do łopaty też czeka na aliexpress.

Wywód niegodny Ciebie i dalej nie wiadomo jaki model kołowrotka czy multiplikatora jest produkowany w Polsce.

Panowie,taka sytuacja,dziś robiłem swój drugi zakup na alli,przyszło mi powiadomienie,że zostało wyslane-i zaraz obok wyskoczyło potwierdź zamowienie-no i kurde potwierdziłem,I wyskoczylo-zamowienie zostało dostarczne-...I już nie mogę tego cofnąć.

Jak to teraz wygląda, dojdzie,nie dojdzie-mam coś komuś pisać??