Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Nawija po linijkę, co do pracy to pisałem, że nie dają za specjalnie smaru i trzeba sobie radzić samemu. Jeśli umiesz rozkręcić i nie zepsuć, będziesz miał fajny młynek. Wczoraj wziąłem inny i też ta sama historia. Po przesmatoawniu przekładni chodzi spoko. Niemniej zaznaczam po raz kolejny, że Daiwa Regal LT jest lata świetlne od lepszych młynków z Ali. Tyle ż e Regal pracuje równie płynnie jak Exist, a jedyne różnice na minus w ogólnym odbiorze między oboma Daiwa i to przekładana korba Regala i to, że jest brzydka jak noc.

• Like 1

https://pl.aliexpress.com/item/32818208584.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.107.21ef1c24mzYo9Z&gatewayAdapt=glo2pol

Kupiłem jakieś 5 lat temu, dosyć szybko poprzecierały się na szwach nogawek od środka bo za luźne nogawki mają, zakleiłem Silką i do tej pory używam, choć jeszcze musiałem jakies dziurki zaklejac. Może to wynikać z mojego sposobu użytkowania, raczej łąże po brzegu, chaszczach. a czasami tylko wejdę do wody.

Te, które zalinkowałeś lepiej wyglądają.

Edytowane przez strary
  • Like 2

Przy większych zakupach zdecydowanie zalecam revoluta i płatność w dolarach oszczędność w okolicach 5-6%

karta virtualna w EURO z mBanku daje te same oszczednosci przy przeliczeniu i płatności w EU

płatnosc blik nie polecam - częste kłopoty przy zwrotach kasy

wysyłka do paczkomatu - jeśli w skrzynce znajdziesz coś innego niż zamówiłeś lub Twoja przesyłka trafi do paczkomatu na drugim koncu polski to aliexpress nie uznaje reklamacji

co ciekawe na mapce aliexpresu jest tylko połowa paczkomatów w mojej miejscowości

Edytowane przez selk
  • Like 1

Zwykle kursy bankowe były wysokie w porównywaniu z revolutem (kursy będzie bankowe), może się już coś zmieniło :⁠-⁠) bardziej chodziło mi o to, że lepiej płacić w walucie.

Ostatnio obserwuje, ze Revolut podniósł opłaty, a banki chyba spuściły trochę z tonu, bo różnica owszem jest, ale nie tak odczuwalna, jak jeszcze np trzy lata temu, gdy za wszystkie hotele na wakacjach płaciłem revolutem.

Płacąc za pierdoly z Ali używam Blika, bo tak mi najwygodniej.

Mamy takie info : 14 dniowa dostawa na zamówienia warte powyżej 42,44 zł . 

Ale mam takie pytanie czy te ponad cztery dychy dotyczy zamówienia u jednego sprzedawcy czy u kilku w tym samym czasie . ?

Do tej pory zamawiałem na większą kwotę u jednego sprzedawcy i u pozostałych również  i przesyłka była dostarczona w 11- 12 dni.

Dzisiaj mam u dwóch powyżej czterech dych  - tu wszystko wiem :)   U jednego mam poniżej czterech dych  ?   

Edytowane przez M a r a s

Mamy takie info : 14 dniowa dostawa na zamówienia warte powyżej 42,44 zł . 

Ale mam takie pytanie czy te ponad cztery dychy dotyczy zamówienia u jednego sprzedawcy czy u kilku w tym samym czasie . ?

Do tej pory zamawiałem na większą kwotę u jednego sprzedawcy i u pozostałych również  i przesyłka była dostarczona w 11- 12 dni.

Dzisiaj mam u dwóch powyżej czterech dych  - tu wszystko wiem :)   U jednego mam poniżej czterech dych  ?   

kilka ofert ale z tym samym oznaczeniem wysyłki za 42,44 zł - dużo jest tych rzeczy na ali obecnie

• Like 1

Panowie ja to zielony jestem w to alli,raptem dwie paczki zamówiłem, a interesuje mnie takie coś,czy jak dodaje do koszyka towar,a okazuje się że jest od kilku sprzedawców, to płacę każdemu za wysyłkę,czy płacę  raz za paczkę  I czy towar od kilku sprzedawców w jednym koszyku,przyjdzie w tej jednej paczce,czy na raty.

Panowie ja to zielony jestem w to alli,raptem dwie paczki zamówiłem, a interesuje mnie takie coś,czy jak dodaje do koszyka towar,a okazuje się że jest od kilku sprzedawców, to płacę każdemu za wysyłkę,czy płacę  raz za paczkę  I czy towar od kilku sprzedawców w jednym koszyku,przyjdzie w tej jednej paczce,czy na raty.

To mogą być sprzedawcy z dwóch różnych prowincji Chin, także odpowiedź jest chyba oczywista.

• Like 1

Płacisz każdemu, jeśli ustanowił odpłatną wysyłkę. Towary mogą jednak dotrzeć finalnie w jednej paczce, nie ma reguły, jeśli data dostawy jest taka sama to niemal na pewno będą w zbiorczej torbie.

• Like 1

Nie wiem czy to było bo nie śledzę namiętnie tego tematu. Ale dzisiaj szukałem haków offsetowych i takie coś mi google zapodało. Zrobiłem jakieś drobne zakupy żeby to sprawdzić. Wszystkie przesyłki gratis. Popatrzcie jak tego nie znacie. https://www.temu.com/pl  A może ktoś co dopisze. 

Ha , no kolega używa do połowu troci , nawet już zalizcył trzy ryby.

Kupiłem ten kołowrotek 4000 do połowu nad Odrę  zwija i kręci przyzwoicie . Zapiąlem go do MHXa MB . 

Szkoda mi FJ czy PG szorowac tam po betonach.

Niech pokręci  ze dwa sezony  i kosz , dla mnie jest OK .13 łożysk 13 kG chamulec 

Ktoś ewentualnie jakiś kołowrotek w podobnych pieniądzach co podróbka stelli może polecić do orania złomem w rzece? Czy ten jest najsensowniejszy? Zastanawiam się czy jednak stradic za 700 nie będzie lepszy niż ta za 220 która rozleci się po pół roku, a stradic ma gwarancje 2 lata wiec tyle na pewno polata.