Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie polećcie jakiego dobrego power banka,w ogóle nie jestem w temacie,nie dużo wielkosciowo,tak żebym mógł 2x tel naładować. Nie muszę nim odpalać auta .

Kup sobie Green Cell-a 10.000mAh. Jest zgrabny (wielkości telefonu), dość lekki i wystarczy na te 2-2,5 ładowania iphona. To dość popularny model i  dobrze oceniany przez klientów. Cena poniżej 100 zł. Kupowałem niedawno 2 szt. jako upominek pod choinkę, dla córek. Trochę wcześniej wertowałem internet i wyszło, że to optymalny zakup. 

• Like 2

Witam. Zamówiłem lifepo4    1 .10 2023 i dwa dni temu status przesyłki zmienił się na "ukonczony" wszedłem wspór z littokala i piszą, że zamówienie jest opóźnione ze względu na okrężną drogę i powinno dotrzeć do portu w połowie stycznia. Proszą o anulowanie sporu. 

Jeśli to zrobię to gdy przesyłka nie dotrze jest możliwość ponownej reklamacji? Może ktoś miał podobny przypadek.

Edytowane przez Tom Rob

Witam. Zamówiłem lifepo4    1 .10 2023 i dwa dni temu status przesyłki zmienił się na "ukonczony" wszedłem wspór z littokala i piszą, że zamówienie jest opóźnione ze względu na okrężną drogę i powinno dotrzeć do portu w połowie stycznia. Proszą o anulowanie sporu. 

Jeśli to zrobię to gdy przesyłka nie dotrze jest możliwość ponownej reklamacji? Może ktoś miał podobny przypadek.

tjaaa klasyczny naciag

niech przedłuża ważnosc ubezpieczenia albo oddają kase

zadne układy ze sprzedawcą zwłaszcza prezy wiekszej kasie

potem aliexpres Ci napisze ze dogadałeś sie ze sprzedawca to go teraz ganiaj

• Like 1

Szanowni,

Jako że sezon pstrągowy tuż tuż... zacząłem się rozglądać za kamizelką/ kamizelko-plecakiem.

Na alie wyskoczyły mi takie 2 egzemplarze, które na foto wyglądają ok:

https://a.aliexpress.com/_mKn8oRw

https://a.aliexpress.com/_mtasmJa

W Google, czy na forum nic nie znalazłem na ich temat, stąd pytanie czy ktoś posiada? Użytkuje? Chwali czy odradza?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Mam ten pierwszy model. Użyty kilkadziesiąt razy, dla mnie ok. Na próbę załadowałem tak, że razem ważyło toto 4,5 kg. Da się chodzić, trzeba tylko rozłożyć ciężar.. Z oddychalnością to chyba przesadzili ;) Fakt że w chłodnych porach roku używałem. Uszyte porządnie, zamki ok. Kupiłem na Al...ro.

Na czym polega przedłużenie ważności ubezpieczenia? 

Do tej pory zamawialiśmy z kol3gami kilka sztuk u tego sprzedawcy  i nie było problemu.

Ochrona zakupu dla twojego zamówienia xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx   została przedłużona oni klikają i taki mail przychodzi

wszelkie inne zapewnienia zawsze traktuje jako ścieme bo nigdy nic nie przysłali jak obiecywali że coś przyślą zeby tylko zamknac spór

jak go zamkniesz to juz case close i tyle

• Like 1

Ja, od roku, używam tej drugiej. Nie mam zastrzeżeń. Kieszeni masa, do zamykanych kieszeni wchodzą pudełka średnie i małe, większe można upchnąć w węwnętrzne kieszenie z siatki. Nic się nie pruje, wszystko działa jak należy. W cenie sześciu paczek papierosów nie kupi się raczej nic lepszego.

Szanowni,

Jako że sezon pstrągowy tuż tuż... zacząłem się rozglądać za kamizelką/ kamizelko-plecakiem.

Na alie wyskoczyły mi takie 2 egzemplarze, które na foto wyglądają ok:

https://a.aliexpress.com/_mKn8oRw

https://a.aliexpress.com/_mtasmJa

W Google, czy na forum nic nie znalazłem na ich temat, stąd pytanie czy ktoś posiada? Użytkuje? Chwali czy odradza?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

• Like 1

U mnie jedno z zamówień wyparowało !! Miałem możliwość śledzenia i jak przesyłka dotarła do opuszczenia ChRL to po jakimś czasie pojawiło się : przesyłka została anulowana  :o  No to do sprzedawcy napisałem ,że mam taką informację a on odpowiedział ,że mam się kontaktować z magazynem ! No weź teraz znajdź ten magazyn. Odpisałem mu ,że ja u ciebie robiłem zakupy i albo rozmawiamy poważnie albo otwieram spór . No to odpisał ,że zaginęła i wysyłają jeszcze raz podając za jaki czas otrzymam przesyłkę.  . Pisałem po Polsku a  info  od niego tłumaczyłem  sobie translatorem . Zawsze na końcu moich info dopisywałem dziękuję  :D

W tej chwil widzę już ją w UC w PL więc  dwa dni i dojedzie.

Odnośnie tej przesyłki to cena byłe niewiele poniżej czterech dych i nie łapała się na dostawę w 12 dni i wysłali ją  po taniości. Choć inne przesyłki poniżej czterech dych zapakowali zbiorczo z innymi powyżej czterech dych i dochodziły w 11 dni. Jest loteria z tymi poniżej czterech dych .  

Jeśli nie wiecie .

Jak paczka jest po taniości i nie przepakowania w zbiorcze to powinien ją dostarczać listonosz a oni paczek powyżej jakiejś tam wagi lekkiego listu nie dostarczają tylko od razu avizo przynoszą. Więc zamiast czekać na paczkę w domu sprawdzajcie skrzynki bo listonosz nie pojawi się w drzwiach tylko ukradkiem wrzuci avizo

Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka

Można też kupować z monetami tzn . Dodajesz coś do koszyka , wychodzisz do menu głównego , wchodzisz w monety i szukasz artykułu ze swojego koszyka - zwykle jest na górze listy . Czasem można urwać nawet 50%

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Miałem podobnie 2x200Ah napisałem zwrot kasy ,a po dwu tygodniach chyba Pocztex dostarcza akumulatory .

To chyba w transporcie coś sie dzieje . Bo dał mi link do podglądu inny niż w  Ali,a aku były juz u bram.

Odpisałem do Litokalla ,że nie chcę zwrotu kasy bo przesyłka dotarła.

Pewnie statki płyną na około , a nie przez kanał -może ?

Zapytaj ich zawsze dobre recenzje mają

• Like 1

Mam pytanie do bardziej doświadczonych osób często zamawiających na tej platformie. W ciągu jednego dnia zamawiałem trochę pierdół. Było to końcem listopada. Większość dotarła w jednej paczce po dwóch tygodniach. Reszta ani widu ani słychu. W statusie przesyłki widać, że artykuły opuściły Chiny. Było to 6 tygodni temu. Czy jest szansa, że to jeszcze dojdzie czy raczej czekać na gwarantowany zwrot kasy po 90-ciu dniach ?

Mam pytanie do bardziej doświadczonych osób często zamawiających na tej platformie. W ciągu jednego dnia zamawiałem trochę pierdół. Było to końcem listopada. Większość dotarła w jednej paczce po dwóch tygodniach. Reszta ani widu ani słychu. W statusie przesyłki widać, że artykuły opuściły Chiny. Było to 6 tygodni temu. Czy jest szansa, że to jeszcze dojdzie czy raczej czekać na gwarantowany zwrot kasy po 90-ciu dniach ?

podglądaj te statusy bo ostatnio paczki czesto zawracają i trzeba wtedy o zwrot kasy uderzac

głupio bo automat byc powinien w takim przypadku

Moja paczka własnie została zwrócona i w nocy automatycznie wróciła kasa. Teraz produkt dwa razy droższy ;/

Historia zna takie przypadki. Zdarzają się też sytuacje kiedy kupisz w niewiarygodnie niskiej cenie, wysyłka trwa 10 dni, ostatniego dnia zamówienie anulowane i zwrot kasy, ale przez 10 dni ktoś Twoją kasą dysponuje.

• Like 1

nie warto wystawiac reklamacji od tak bo długo nie dociera paczka jesli został jeszcze okres ochronny

potrafią zamknac rekalacje z dopiskiem ze jest nadal okres ochronny a drugi raz tej reklamacji chyba nie da sie zrobic

NIE SUGERUJCIE SIE GWARANCJA DOSTAWY 14 DNI - TO BUJDA ta akcja - minie 14 dni - Wy jesteście bez towaru a zwrot kasy sie Wam nie nalezy

to ich do niczego nei obliguje te 14 dni - dadzą Wam 5 monet jak go przekroczą

- patrzcie WYŁĄĆZNIE na okres ochronny - reklamacje można skłądac dopiero kiedy okres ochronny sie kończy a przy 14 dniowej gwarantowanej dostawie bywa i 90 dni okresu ochronnego

:)