Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni koledzy potrzebuję pomocy, od kilku dni próbuję zamówić przynęty z Ali jednak po dodaniu produktów do koszyka i próbie zapłacenia pojawia mi się komunikat Zamawianie nie powiodło się (screen poniżej). Co bym nie kupował mam ten sam komunikat. pisałem do obsługi klienta i odstałem odpowiedź żebym sprawdził zawartość koszyka bo któreś z przedmiotów jest już niedostępne. I tak z siedmiu produktów w koszyku odejmowałem po kolei po jednym i dalej ten sam komunikat.

Czy ktoś z was miał taki sam problem i wie jak sobie z tym poradzić.

Próbowałem też przez aplikację w telefonie i to samo.

Dzięki

post-73428-0-60868700-1705208731_thumb.jpg

Edytowane przez Ballantise

Szanowni koledzy potrzebuję pomocy, od kilku dni próbuję zamówić przynęty z Ali jednak po dodaniu produktów do koszyka i próbie zapłacenia pojawia mi się komunikat Zamawianie nie powiodło się (screen poniżej). Co bym nie kupował mam ten sam komunikat. pisałem do obsługi klienta i odstałem odpowiedź żebym sprawdził zawartość koszyka bo któreś z przedmiotów jest już niedostępne. I tak z siedmiu produktów w koszyku odejmowałem po kolei po jednym i dalej ten sam komunikat.

Czy ktoś z was miał taki sam problem i wie jak sobie z tym poradzić.

Próbowałem też przez aplikację w telefonie i to samo.

Dzięki

attachicon.gif ali.jpg

napisz do suportu - do tego robocikA PO PRAWEJ NAjpierw

wklej nei obrazek tylko skopiowany tekst komunikatu

jak Cie połaczy z żywym ludziem to Ci napisze co i jak

można pisac po Polsku  jesli nie chcesz po Angielsku

Tylko jak sprzedają z limitem np. 1szt. lub 1op. to fizycznie nie ma możliwości aby do koszyka wrzucić więcej. Można ewentualnie za jakiś czas ,dzień dwa znów zamówić. Co ciekawe ,jak się przewertuje dłużej ich oferty to ten sam produkt można zamówić w dowolnej ilości ale za wyższą kwotę.

Czyli słabo to wygląda, bo cały towar w sklepie Supercontinent jest z opcją choice i wygląda na to że jeden produkt mogę kupić że sklepu

Choice. to 1 szt lub paczka z jednego ogłoszenia plus jedna z drugiego plus jedna z trzeciego. Może być z tego samego sklepu

Pisząc że nie można kupić piszesz nieprawde.

Dodatkowo kupisz ten sam towar nieco drożej bez choice wystarczy poszukać. Z tym nieco drożej to też różnie bywa

Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka

Czyli słabo to wygląda, bo cały towar w sklepie Supercontinent jest z opcją choice i wygląda na to że jeden produkt mogę kupić że sklepu

Jeden produkt ze sklepu? Bzdura. Czasem, owszem są ograniczenia na zakup określonej liczby produktów w danej aukcji, bywa również ograniczenie na łączną ilość produktów w choice. Zamawiam od lat, nigdy nie było i nie ma czegoś takiego jak ograniczenie do 1 produktu z danego sklepu w Choice czy Superdeal.

Jeden produkt ze sklepu? Bzdura. Czasem, owszem są ograniczenia na zakup określonej liczby produktów w danej aukcji, bywa również ograniczenie na łączną ilość produktów w choice. Zamawiam od lat, nigdy nie było i nie ma czegoś takiego jak ograniczenie do 1 produktu z danego sklepu w Choice czy Superdeal.

Uwielbiam gdy ktoś nie ma racji, nie ma pojęcia a silnie próbuje pokazać że to właśnie On ma rację.

https://youtube.com/shorts/IamJMAaHT6I?si=4f1AjYpzWIVtKtUS

W choice mogłem kupić tylko jeden wobler po tej cenie.

Resztą jest dwukrotnie droższa z tego sklepu.

• Like 1

@selk, proszę nie pisz takich bzdur że piszę nieprawdę. Może u ciebie się da, u mnie nie.

Teraz próbowałem kupić z opcji SuperDeal i to samo. Aaa, dam se z tym spokój i zamówię na Allegro

Ja opisuje zasady Choice.

To samo znajdziesz na filmikach na YT. Pooglądaj, poczytaj opisy, może robisz coś źle.

Kupowałem wielokrotnie. Jedna rzecz z ogłoszenia. Niekoniecznie jedna ze sklepu jeśli pozwala ją dodac.

Sprawdź też jak pisałem. Kup jedna rzecz z ogłoszenia bez koszyka

Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez selk

Jak nie operujemy linkami mam na myśli ich wstawienie to możemy fizycznie oglądać całkiem coś innego 

i tak np. woblery   BEARKING

trzeba zwrócić uwagę kto te woblery sprzedaje tu Bearkin Store     

https://pl.aliexpress.com/store/912340132/pages/all-items.html?productGroupId=10000002540792&spm=a2g0o.detail.0.0.3c63fcfYfcfYlF&storeId=912340132&sortType=bestmatch_sort   

tu mamy też woblery BEARKING tylko  ,że tu mamy BEARKING Official Store  

https://bearking.pl.aliexpress.com/store/718203/pages/all-items.html?productGroupId=513429680&storeId=718203&sortType=bestmatch_sort  

Ładnych kilka miesięcy temu trwała tu dyskusja na temat plecionki microfly X8. I napisałem wtedy, że dzięki jakimś tam kuponom czy monetom nabyłem tę plecionkę i obiecałem na jej temat parę słów napisać co czynię po tych kilku miesiącach, a więc czasie całkiem adekwatnym. Ja używałem tej opisanej jako 0.4 i 0.10 mm. Biorąc pod uwagę cenę nawet całkiem przyzwoita, ale ... Zawsze jest jakieś ale. W przypadku tej plecionki to ale nazywa się woda czysta i bez zaczepowa. Jak zielska i innych zawad dużo trwałość mocno spada. Po odcięciu kilku metrów można łowić dalej. Na lekko jak najbardziej się nada. Szkoda, że wtedy nie zrobiłem foto porównawczego z jakąś solidną japońska plecionką.

Za to zrobiłem foto plecionki Leydun, o której ostatnio kilka osób pisało. Za chyba 20 zł., zakupiłem leydun thinner X4 opisaną jako PE 0.8 i 0.14 mm. I tak trochę dla sportu i przekory porównałem z duelem hardcore pro X4. Tak, wiem nie powinienem  ;) gdyż różnica w cenie duża, ale akurat w takim rozmiarze miałem "japończyka". Nawet na tak słabym foto widać różnicę, którą na 100 % da się zauważyć także w trakcie łowienia. Pytanie jest tylko jedno: jak szybko ? A sądząc po splocie chyba dość szybko.

Reasumując. Nie zachęcam, zbytnio nie krytykuję. Jak to piszą obraz jest wart więcej, aniżeli tysiąc słów. Niech sobie każdy sam decyzję podejmie. A tę microfly kupię raz jeszcze jak będzie za 20 zł. i zrobię sobie zdjęcie porównawcze.

post-65395-0-51939300-1705484739_thumb.jpg       post-65395-0-61784300-1705484750_thumb.jpg

Edytowane przez S.N.
  • Like 1