Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy czy ktoś może polecić jakąś dobrą latarkę czołową na akumulatory? Nie znalazłem niczego z bardzo dobrymi opiniami. Może ktoś coś polecić?

Nie sądzę, że czołówki z ali to dobry wybór - do znalezienia są dobre/bardzo dobre czołówki w polskich sklepach w akceptowalnej cenie. Zobacz ofertę black Diamond - np. model Storm 400 zasilanie i z baterii i z aku (po dokupieniu) w cenie ok. 150 zł. Oczywiście jakość światła bardzo ok + czerwone + gwarancje itp.

Mam też nitecore NU30 już kilka dobrych lat - była dosyć popularna swego czasu i za 150 złotych byłaby ok - natomiast widziałem je ostatnio a 250-300 zł i w tej cenie zdecydowanie nie polecam.

• Like 1

Zobacz Armytek Wizard c2 WR. Ma 10 lat gwarancji, na aku 18650,czerwone światło. Z tym że ona nie jest dostępna na Ali.

Na pewno latarka jest super/mega/lux ale cena jest również adekwatna.

Szukam czegoś do 150zł, mam starego petzla i nadszedł czas na coś nowego, ale nie szukam "Twin Powera w świecie latarek [emoji6]".

przemyśl jeszcze raz tego armyteka... a na ryby idealna... do tego w cenie jest już aku... sam używam, polecam:)

ps. są też wersje bez czerwieni i na ile pamiętam można je znależć nieco taniej...

Edytowane przez czarny1

Człowiek szuka budżetowej latarki, a tu propozycje za ponad 200 zł.

Ta latarka ma niezłe opinie. Sam ją kupię, ale za miesiąc jak będą te ichnie urodziny aliex. Może będzie taniej.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiMxZHFxLSEAxXCVPEDHeOeDtUQFnoECBcQAQ&url=https%3A%2F%2Fpl.aliexpress.com%2Fitem%2F1005002995721204.html&usg=AOvVaw3TlAFh9CdT_HkGsMUMN8MB&opi=89978449

ja tu widze minimum trzy problemy: 

- silikonowy uchwyt na głowę - to się strasznie kiwa przy chodzeniu... latarka trochę waży tzn ogniwo waży i system z armyteka jest zdecydowanie lepszy... miałem silikon w skillhuncie - da się żyć ale można zrobić to lepiej...

- prawdopodobnie ma światło zimne białe, nawet opisać nie raczyli... nienaturalne, męczy oczy... zwłaszcza do czołówki nie polecam... 

- duży zasięg oznacza mocno skupiony reflektor. do czołówki znacznie lepsze jest wiązka rozproszona, oświetlająca wszystko dookoła

o lumenach nie ma co gadać, wystarczy:) w wizardzie i tak niemal zawsze używam w połowie skali...

no i brak oczywiście czerwonego:)

ja bym jej nie kupił... dziś za różnicę w cenie kupisz ze dwa niezbyt drogie woblerki, a latarka służy długie lata... ale ja sporo łowię w nocy:)

Ja używam od 2 lat Convoy S2+ oraz Sofirn bodajże SP40, można je kupić ok 100zł, czasem nawet taniej. Używam od dobrych 2 lat i nie mogę powiedzieć złego słowa. Ciężko znaleźć cokolwiek co by tak świeciło w tych pieniądzach.

• Like 1

Koledzy czy ktoś może polecić jakąś dobrą latarkę czołową na akumulatory? Nie znalazłem niczego z bardzo dobrymi opiniami. Może ktoś coś polecić?

Z mojej strony polecam Sofirna H05B, koło stówki kosztuje, wymienne ogniowa, ładowanie przez USB, ilość światła więcej niż wystarczająca. Najpierw kupiłem ojcu, potem sobie do pracy, pomimo że mam starszego Black diamonda, różnica w ilości światła jest kolosalna na korzyść Chińczyka. Brat ma armyteka za 400zl i faktycznie jest super wykończony ale sporo cięższy i światła subiektywnie tyle nie daje, przy cenie Sofirna moim zdaniem bez sensu zakup przynajmniej z przeznaczeniem na ryby. Poczytaj komentarze na pepperze o tej latarce.

Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Og2
  • Like 1

Z mojej strony polecam Sofirna H05B, koło stówki kosztuje, wymienne ogniowa, ładowanie przez USB, ilość światła więcej niż wystarczająca. Najpierw kupiłem ojcu, potem sobie do pracy, pomimo że mam starszego Black diamonda, różnica w ilości światła jest kolosalna na korzyść Chińczyka. Brat ma armyteka za 400zl i faktycznie jest super wykończony ale sporo cięższy i światła subiektywnie tyle nie daje, przy cenie Sofirna moim zdaniem bez sensu zakup przynajmniej z przeznaczeniem na ryby. Poczytaj komentarze na pepperze o tej latarce.

Orientujesz się czym różni się Twój model od Sofrina H25LR

https://pl.aliexpress.com/item/1005003989468484.html

Edytowane przez neronhell

Z tego co widzę h25 jest sporo słabsza około 500lm a moja koło 1200 wyciąga, na YT zobacz jest gość który testuje latarki, chociaż zobaczysz mniej więcej porównanie mocy i jak skupiony jest snop światła. Przy tej różnicy cenowej wolałbym mocniejsza chociaż pewnie ta słabsza na baterii dłużej potrzyma...

• Like 1