Lokityrem Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Koledzy czy ktoś może polecić jakąś dobrą latarkę czołową na akumulatory? Nie znalazłem niczego z bardzo dobrymi opiniami. Może ktoś coś polecić?W pracy na platformie w Danii i na rybach mam Reflektor indukcyjny czujnik LED lampa czołowa wbudowany latarka na baterie USB akumulator czołówka 5 tryby oświetlenia reflektor (aliexpress.com)W kieszeni zawsze powerbank 10k na wszelki, przetrwała wiele ulewnych deszczy, śnieżyc, mrozów, używam od ponad 2 lat. Kupiłem na prze za 8 zeta. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 (edytowane) . Edytowane 21 Lutego 2024 przez Intro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 Panowie, jakieś polecane feedery i spławikówki z Ali? Bo niestety pozbyłem się całego sprzętu na białą rybę, a przydałoby się zarazić syna wędkarstwem i nie zacznę od spinningu ani castingu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 Chyba nie warto, spójrz chociażby na ofertę wędzisk Jaxona, są kijki już za ok 150 PLN, w sam raz do ciorania dla młodzieży. Taki np Jaxon Eclatis Tele Elegance przy długości 390 waży jedyne 160 g, sam chyba się skuszę, bo potrzebuję coś na łódkę 2 razy w roku, a nie chcę ryzykować połamania Mivardi za prawie tysiaka. Oprócz tego jest jeszcze seria Float Academy, bardzo przyzwoita i jeszcze tańsza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 Chyba nie warto, spójrz chociażby na ofertę wędzisk Jaxona, są kijki już za ok 150 PLN, w sam raz do ciorania dla młodzieży. Taki np Jaxon Eclatis Tele Elegance przy długości 390 waży jedyne 160 g, sam chyba się skuszę, bo potrzebuję coś na łódkę 2 razy w roku, a nie chcę ryzykować połamania Mivardi za prawie tysiaka. Oprócz tego jest jeszcze seria Float Academy, bardzo przyzwoita i jeszcze tańsza.Dzięki, masz rację, jakieś Jaxony czy Kongery wyrwę taniej niż z CN. A ja głupi sprzedałem Mitchelle i Browningi za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Koledzy mam pytanie o plecionkę pod okonie,klenie.Kiedyś na ali nabyłem kastkinga x4 0.07. Uważałem że ta plecionka jest szorstka i gruba. Ale na nią łowiłem. Kupiłem ostatnio pitbulla x12 0.8pe i sunline adv 0.6 pe i po porównaniu organoleptycznym właśnie kastking jest najbardziej cienki i okrągły. Czy są jeszcze takie plecionki na ali ? znalazłem tego kastkinga ale może jest coś równie dobrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Możesz prościej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Leydun pe x8/x4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Prościej szukam plecionki do klenio jazia do multiplikatora. Cienka stosunkowo mocna i gładka śliska co by latało. A nie była nitką i rwała się w reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Prościej szukam plecionki do klenio jazia do multiplikatora. Cienka stosunkowo mocna i gładka śliska co by latało. A nie była nitką i rwała się w reku.Sunline Small Game PE-HG lub Varivas Avani Light Game - nie ma co kombinować i bawić się w półśrodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Sunline Small Game PE-HG lub Varivas Avani Light Game - nie ma co kombinować i bawić się w półśrodki.Ok dokupię kolejne dwie szpulki drogiej plecionki i sprawdzę co one warte oczywiście w rekach i na sucho, jak nie przypasi poleci na giełdę. I opisze to dla potomnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Odnośnie feedera https://pl.aliexpress.com/item/4000469174340.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.526.2b1f1c249V17Dn&gatewayAdapt=glo2polwędka genialna nawet za tę cenę, ja gdy kupowałem była stówę tańsza.Karp 12kg czy szczupak 90cm nie robi na niej żadnego wrażenia, hol pewny wędka trzyma i pracuje tak że można jedną ręka operować, przy tym bardzo ale to bardzo się ładująca i czuła. Ja mam 3,60 do 120g.Odnośnie plecionek, z ali sprawdziła mi się tylko jedna angryfish agw9x i angryfish diominator 4 splotowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Ok dokupię kolejne dwie szpulki drogiej plecionki i sprawdzę co one warte oczywiście w rekach i na sucho, jak nie przypasi poleci na giełdę. I opisze to dla potomnych. bez sensu, kasa wywalona w błoto dostałeś juz 3 czy 4 propozycje plecionek tutaj, od 8zl za szpulkę. Naprawde mnie dziwi ze jeszcze ludzie kupuja plecionki po 150zl za szpulke... jak praktycznie to samo dostajemy w cenie 8 pln 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 bez sensu, kasa wywalona w błoto dostałeś juz 3 czy 4 propozycje plecionek tutaj, od 8zl za szpulkę. Naprawde mnie dziwi ze jeszcze ludzie kupuja plecionki po 150zl za szpulke... jak praktycznie to samo dostajemy w cenie 8 pln Nie to samo,ale przyzwoitą plecionkę za ulanek ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Jak kupuje coś na Ali, to liczę się z tym, ze dostanę bubla i robię nieco „rozrywkowo”. Jeśli szpula plecionki kosztuje 8zl, to po co główkować - można kupić dla samego spróbowania i trudno, najwyżej wyrzucisz ja do kosza. Żeby nie było - osobiscie wolałbym kupić jedną szpulę sprowadzonej plecionki, zamiast 4 eksperymentów z ali, ale każdy ma swój punkt widzenia i nie mam ambicji przekonywania, ze moj jest lepszy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 A widzisz, może masz racje a może nie Te plecionki po 8,20 (ostatnia cena) zł kupuję, używam, bardzo sobie chwalę i nie widzę różnicy w stosunku do niektórych podobnych, "firmowych", za 80 zł które do tej pory kupowałem i używałem.I wcale nie są bardziej "ściemniane" z parametrami jak firmowe.I to nie jest punkt widzenia tylko praktyka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Nie musisz kupować eksperymentów, są plecionki z ali polecane przez tak dużo osób, że raczej nie masz szans się zawieść. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 29 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 A ja się trochę zgubiłem w waszych wywodach. Które są za 8 zł? Bo polecany Leydun jest za 18-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 29 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Leydun X4 tylko musisz kupić w ofercie,,,kup trzy z darmową dostawą,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 29 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Jeśli korzystasz z aplikacji to masz na głównej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 29 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 A widzisz, może masz racje a może nie Te plecionki po 8,20 (ostatnia cena) zł kupuję, używam, bardzo sobie chwalę i nie widzę różnicy w stosunku do niektórych podobnych, "firmowych", za 80 zł które do tej pory kupowałem i używałem.I wcale nie są bardziej "ściemniane" z parametrami jak firmowe.I to nie jest punkt widzenia tylko praktyka.Wierzę Ci i w takim razie nie rozumiem, po co dopytywać, skoro sam masz w tym temacie więcej doświadczenia, niż przeciętny czytacz tego wątku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 29 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Jedni mają na startowej a inni nie. To zwykłe targetowanie podobnie jak wszędzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 29 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Jedni mają na startowej a inni nie. To zwykłe targetowanie podobnie jak wszędzie indziej.Dokładnie tak jest .Nawet po czasie z ALI dostajesz oferty na podobne towary. Córka przegląda inne oferty i też dostaje oferty produktów podobnych do tych ,które kupiła ew. oglądała. Tak nas śledzą.Inny przykład oglądałem przez net na kompie jakieś części do przyczepy na jednej ze stron .Na drugi dzień tel. do mnie dzwonią z tej "strony" i tekst : oddzwaniamy !!! Kolejny , były ferie wiec żona z córką pojechały na weekend do Poznania i będąc w Galerii Stary Browar żona odbiera telefon : jesteś tak blisko ,zapraszamy na badanie wzroku do Vision Express !! a nigdy tam nie była i nie pojechały na weekend aby badać sobie wzrok .To co sobie oglądasz np. w domu na kompie /laptopie to po jakimś czasie wyświetlają ci podobne oferty/reklamy. W pracy gdzie tego nie robiłeś o dziwo też masz te reklamy mimo ,że na służbowym nigdy nie szukałeś ofert ani nic nie zamawiałeś. Pojawiają się jak np. czytasz w wolnej chwili jakieś wiadomości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 29 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Dokładnie tak jest .Nawet po czasie z ALI dostajesz oferty na podobne towary. Córka przegląda inne oferty i też dostaje oferty produktów podobnych do tych ,które kupiła ew. oglądała. Tak nas śledzą.Inny przykład oglądałem przez net na kompie jakieś części do przyczepy na jednej ze stron .Na drugi dzień tel. do mnie dzwonią z tej "strony" i tekst : oddzwaniamy !!! Kolejny , były ferie wiec żona z córką pojechały na weekend do Poznania i będąc w Galerii Stary Browar żona odbiera telefon : jesteś tak blisko ,zapraszamy na badanie wzroku do Vision Express !! a nigdy tam nie była i nie pojechały na weekend aby badać sobie wzrok .To co sobie oglądasz np. w domu na kompie /laptopie to po jakimś czasie wyświetlają ci podobne oferty/reklamy. W pracy gdzie tego nie robiłeś o dziwo też masz te reklamy mimo ,że na służbowym nigdy nie szukałeś ofert ani nic nie zamawiałeś. Pojawiają się jak np. czytasz w wolnej chwili jakieś wiadomości.Jesteś zalogowany w pracy na koncie google tym samym co w domu i to wystarczy. Drugi wariant oglądasz na edge chrome lub Internet Explorer a powinieneś przeglądać wyłacznie na FFUżywaj w domu i w pracy wyszukiwarki duckduckgo i pozbędziesz się uciążliwych reklam w domu i pracy tych samych reklam dziwnym [emoji3][emoji3][emoji3]zbiegiem okoliczności. Ta wyszukiwarka ma jednak mniej udogodnień niż google. Ale coś za cos. chcesz mieć wygodniej to masz reklamy. Chcesz mieć prywatnie.. nie masz tylu udogodnień. No i koniecznie w FF.Większość ludzi którzy poznali te wyszukiwarkę po pewnym czasie wraca do google i uważają że te nękanie reklamami stało się jakoś mniej uciążliwe jeśli muszą przysłowiowa dupę trochę ruszyć. Pamiętaj też że na telefonie przeglądasz cały czas zalogowany do konta google. Zmiana na telefonie na duckduck powoduje duży spadek reklam i spamu. A na telefonie nie ma aż tak dużej różnicy pomiędzy strona wyszukiwania Google a duckduck Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 29 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Dokładnie tak jest .Nawet po czasie z ALI dostajesz oferty na podobne towary. Córka przegląda inne oferty i też dostaje oferty produktów podobnych do tych ,które kupiła ew. oglądała. Tak nas śledzą.Inny przykład oglądałem przez net na kompie jakieś części do przyczepy na jednej ze stron .Na drugi dzień tel. do mnie dzwonią z tej "strony" i tekst : oddzwaniamy !!! Kolejny , były ferie wiec żona z córką pojechały na weekend do Poznania i będąc w Galerii Stary Browar żona odbiera telefon : jesteś tak blisko ,zapraszamy na badanie wzroku do Vision Express !! a nigdy tam nie była i nie pojechały na weekend aby badać sobie wzrok .To co sobie oglądasz np. w domu na kompie /laptopie to po jakimś czasie wyświetlają ci podobne oferty/reklamy. W pracy gdzie tego nie robiłeś o dziwo też masz te reklamy mimo ,że na służbowym nigdy nie szukałeś ofert ani nic nie zamawiałeś. Pojawiają się jak np. czytasz w wolnej chwili jakieś wiadomości.DokładnieWpisuję np frazę "multiplikator bfs" w wyszukiwarkę Google, a później mam np na tapatalk same reklamy AliExpress z multikami i wędkami do bfs.Sprawdzam ile kosztuje sprzęgło do mojego samochodu, a później wszędzie mam reklamy z ofertami dot. sprzęgła.Tutaj to akurat tylko personalizowane reklamy. Znajomy rozmawiał z żoną o kupieniu nowej patelni przed wyjazdem do sklepu.Wyświetlały mu się później reklamy patelni...A nie szukał nic w tym temacie w internecie [emoji848] Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi