SlawekNikt Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Problem jest taki, że nawet po otwarciu tego choćby jednego oka drugie kupują za pieniądze tych samych ludzi, którzy mają chęci to jedno bądź nawet obydwa otwierać. A jak się nie da czegoś kupić to co wtedy pozostaje ? Pytanie z tych retorycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Może by tak któryś z moderatorów wydzielił ten fragment dyskusji i przeniosl do oddzielnego wątku??Wszak tutaj rozmawiamy o produktach platformie handlowej i tym co jest ciekwego badź zdecydowanie tandenego... Ja natomiast mam pytanie do osób które może zetknęły się z podobną sytuacją. Zamówiłem trochę rzeczy, tracking pokazał że dotrą kurierem InPost na adres domowy.Już w aplikacji po sprawdzeniu przekierowałem sobie dostawę na paczkomat.Śledzenie na Ali pokazało mi w tym momencie nieudaną dostawę.W aplikacji InPosta figuruje jako przekierowana...Chyba nie powinienem się martwić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfram Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 (edytowane) Jak to jest z dostawą kurierem na ali? Gdzieś kiedyś wyczytałem, że firmy kurierskie mają swoje agencje celne i taka przesyłka może zostać oclona + do tego wystawiają niemałą fakturę za odprawę celną. Chciałem kupić casta za niecałe 600zł i dostępna jest tylko dostawa "UPS Expedited". Nie ukrywam, nie chce naciąć się na dodatkowe opłaty, bo wtedy zakup będzie po prostu nieopłacalny. Edytowane 24 Marca 2024 przez Wolfram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 (edytowane) Jak to jest z dostawą kurierem na ali? Gdzieś kiedyś wyczytałem, że firmy kurierskie mają swoje agencje celne i taka przesyłka może zostać oclona + do tego wystawiają niemałą fakturę za odprawę celną. Chciałem kupić casta za niecałe 600zł i dostępna jest tylko dostawa "UPS Expedited". Nie ukrywam, nie chce naciąć się na dodatkowe opłaty w postaci cła czy innych dodatkowych kosztów, bo wtedy zakup będzie po prostu nieopłacalny. Sprawdź w podsumowaniu czy masz naliczony vat, czy też odliczono jego kwotę. Jeśli dostałeś "upust" w wysokości VATu to zapewne firma kurierska przekaże przesyłkę do obsługi celnej. W teorii 600zł to poniżej 150euro, czyli kwoty powyżej której przesyłka kwalifikuje się do cła. Btw a cóż to za cast? Sam czaje się jeszcze na Kyorim Truncheon w wersji cast. Edytowane 24 Marca 2024 przez teetee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Nie nie powinieneś się martwić. W poniedziałek będą czekać w paczkomacie. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Nie nie powinieneś się martwić. W poniedziałek będą czekać w paczkomacie. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu TapatalkaPotwierdzam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfram Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Sprawdź w podsumowaniu czy masz naliczony vat, czy też odliczono jego kwotę. Jeśli dostałeś "upust" w wysokości VATu to zapewne firma kurierska przekaże przesyłkę do obsługi celnej. W teorii 600zł to poniżej 150euro, czyli kwoty powyżej której przesyłka kwalifikuje się do cła. Btw a cóż to za cast? Sam czaje się jeszcze na Kyorim Truncheon w wersji cast.VAT jest wliczony przy podsumowaniu. Cast to tsurinoya master c472ul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 (edytowane) Kolego venom_666: w piątek dostałem dokładnie taką samą wiadomość. Dam znać jak to u mnie się skończyło. Edytowane 24 Marca 2024 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Też zmieniłes już w inpoście na dostawę do paczkomatu??Może to tylko błedna interpretacja statusu przez tracking Ali.Zobaczymy czy w apce status zmieni sie na "wydana do doręczenia" itd, bo do momentu przekierowania było wszystko ok.Mam nadzieję ze jutro juz będę cieszył gofra zniast sie smucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 VAT jest wliczony przy podsumowaniu. Cast to tsurinoya master c472ul. Czyli opłaty masz już wliczone w cenę, nie powinno być odprawy celnej. Ja czekam też na wklejkę z pazurem, tylko od purelure'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 (edytowane) Też zmieniłes już w inpoście na dostawę do paczkomatu??Może to tylko błedna interpretacja statusu przez tracking Ali.Zobaczymy czy w apce status zmieni sie na "wydana do doręczenia" itd, bo do momentu przekierowania było wszystko ok.Mam nadzieję ze jutro juz będę cieszył gofra zniast sie smucić. Nic nie zmieniałem. Zwykle ktoś w domu jest, więc czekam na kuriera. Edytowane 24 Marca 2024 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Za poprzedniej komuny istniał gatunek/podgatunek ludzki bardzo ładnie z nią pogodzony, z charakterystyczną zachcianką. występujący pod zawołaniem - poproszę pieczywko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 (edytowane) Wchodzę i oczom nie wierzę, to jakiś zjazd powiatowego kluby geopolityków z Kolbuszowy, którzy naoglądali się tego zjeba Kolonki? Halo moderator... Edytowane 24 Marca 2024 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 (edytowane) Wchodzę i oczom nie wierzę, to jakiś zjazd powiatowego kluby geopolityków z Kolbuszowy, którzy naoglądali się tego zjeba Kolonki? Halo moderator... A jednak nie ... Ciesz się, że edytowałeś. I martw aby Kolonko tego przeczytał. Edytowane 24 Marca 2024 przez S.N. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 A jak myślisz, on łowi na casta czy to raczej muszkarz? Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Wchodzę i oczom nie wierzę, to jakiś zjazd powiatowego kluby geopolityków z Kolbuszowy, którzy naoglądali się tego zjeba Kolonki? Halo moderator...Jeśli już to z Kolbuszowej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Moja babcia pochodzi z Kolbuszowy/Kolbuszowej. Ona mówiła z Kolbuszowy i tego się trzymam [emoji16] Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Wchodzę i oczom nie wierzę, to jakiś zjazd powiatowego kluby geopolityków z Kolbuszowy, którzy naoglądali się tego zjeba Kolonki? Halo moderator... Najbardziej zabawne jest to, że to właśnie morderator ropoczął ten geopolityczny offtop. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 (edytowane) CzołgiemZdarzyło Wam się kiedyś że przesyłki nadane na adres zostały automatycznie przekierowane do paczkomatu?Zamówiłem kilka drobiazgów dosłownie trzy dni temu z dostawą na adres jak zwykle, dzisiaj dostałem info w apce InPost że przesyłki są w trakcie przygotowania, oczywiście żaden numer w apce nie pokrywa się z tym z Ali, nie podawałem również żadnego numeru paczkomatu.Wygląda to tak: Edytowane 25 Marca 2024 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 CzołgiemZdarzyło Wam się kiedyś że przesyłki nadane na adres zostały automatycznie przekierowane do paczkomatu?Zamówiłem kilka drobiazgów dosłownie trzy dni temu z dostawą na adres jak zwykle, dzisiaj dostałem info w apce InPost że przesyłki są w trakcie przygotowania, oczywiście żaden numer w apce nie pokrywa się z tym z Ali, nie podawałem również żadnego numeru paczkomatu.Wygląda to tak: Screenshot_2024-03-26-00-29-29-505_pl.inpost.inmobile.jpg Mam taka sama sytuacje, ale wcześniej tez to miałem i paczka przyszła przez automat DHL poblisko adresu zamieszkania , wiec jak będzie tak samo teraz to nawet na plus. Dodam , ze wcześniejsza paczka zniknęła z inpostu i pojawiła się z innym nr w DHL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 popatrz na rysunek po prawej - to dostawa na adres, a nie paczkomat... tyle, że przez inpost a nie pocztę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 Kolego venom_666 moją paczkę dostarczono w terminie, ale ... Inpost kurier to usługa całkiem inna od Pocztex ... Wszystko widać na zdjęciach. W paczce oprócz zacisków miał być nóż ... Zgłosiłem sprawę do aliex i czekam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 Sprawdź w podsumowaniu czy masz naliczony vat, czy też odliczono jego kwotę. Jeśli dostałeś "upust" w wysokości VATu to zapewne firma kurierska przekaże przesyłkę do obsługi celnej. W teorii 600zł to poniżej 150euro, czyli kwoty powyżej której przesyłka kwalifikuje się do cła. Btw a cóż to za cast? Sam czaje się jeszcze na Kyorim Truncheon w wersji cast.wszystkie rzeczy sprzedawane na ali mają teraz VAT wliczony w ceneprzynajmniej te do około 1000 złw podsumowaniu masz fakture do pobraniajesli ktoś sie zgłosi o opłaty wyeyłasz fakture mu na maila i powiedz żeby sie uprzedmie od... agencja celan firmy kurierskiej od Ciebie jako osoby prywatnej nei ma prawa pobrac kasy za obsługe chyba ze wyslesz im na to upowaznienie wiec jesli zazadają upowaznienia wyśłij im fakture - napisz ze obsługa nieuzasadnionajelsi beda chcieli od razu kasy napisz ze nei zgadzasz sie bo obsługa jest niepotrzebna towar ma wszystkie opłatyw cenie i uwazaj na smsy ze Ci paczke zatrzymali bo to fejk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 informacje w apce inpostu mówia jesli nie przekierowałeś do paczkomatu samodzielnie że przyjedzie z paczka do domu kurierem InPosta a nie poczty polskiej jak dotychczas przestrzegam porzed przekierowywaneim do paczkomatu pisałem o tym juz kilka razyale oczywiście kto komu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 Moja po przekierowaniu przyszła normalnie. Jedynie bład pokazał sie w trackingu Aliexpress, z tym że ja przekierowałem gdy przesyłka była już w oddziale w Polsce.Wystraszył mnie ten status na Ali, ale juz następnego dnia pokazał się normalny w inpost że gotowa do doręczenia a w południe wyjąłem z paczkomatu.Tak ze przekierowac jak widać bezpiecznie można, ale dopiero gdy InPost dostanie już pakę w swoje łapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi