Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

InPost ok dopóki „skazują” wam paczkę i nie będą chcieli ponieś kosztów za zniszczony sprzęt.

Arku, co do zniszczonego sprzętu, miałem kiedyś przejścia z DPD. Chodziło o wędkę. DPD nie uznało reklamacji. PP zgubiła kiedyś przesyłkę do mnie i oddali pieniądze. Inpost raz zgubił moja przesyłkę zwrotną z Allegro i tez otrzymałem zwrot pieniędzy. Z Ali kupuje rzeczy, które ciężko zniszczyć - kotwice, kolka, agrafki. W mojej lokalizacji PP notorycznie dostarcza awizo zamiast przesyłek, a stanie w kolejce na poczcie i wyschluchiwanie narzekających tam ludzi sprawia, ze wole przejść się do paczkomatu - przynajmniej mniej negatywnych emocji ????

• Like 1

No tak. Tyle że jak ktoś zrobił sobie z komputera (stacjonarny) taboret lub drabinkę a w reklamacji odpisują że źle zapakowany/zabezpieczony towar to leję na taki profesjonalizm. Oznaczenia szkło, uwaga, góra, stawiać tak a nie inaczej. Po co wiec płacić za dodatkowe wymogi jak i tak -uj. Za drugim razem (serwisowe naprawy) bo za pierwszym przyszedł w całości. Nieważne.

No tak. Tyle że jak ktoś zrobił sobie z komputera (stacjonarny) taboret lub drabinkę a w reklamacji odpisują że źle zapakowany/zabezpieczony towar to leję na taki profesjonalizm. Oznaczenia szkło, uwaga, góra, stawiać tak a nie inaczej. Po co wiec płacić za dodatkowe wymogi jak i tak -uj. Za drugim razem (serwisowe naprawy) bo za pierwszym przyszedł w całości. Nieważne.

Arku, ja rozumiem i nie próbuje Ci powiedzieć, ze inpost jest doskonały. To tylko moje subiektywne odczucia. Nie czuje potrzeby udowadniania za wszelką cenę, ze inpost jest doskonały, a PP nie.

Arku, co do zniszczonego sprzętu, miałem kiedyś przejścia z DPD. Chodziło o wędkę. DPD nie uznało reklamacji.

Mi też kiedyś DPD połamało wędkę i to w dolniku, ale to ze względu na na niechlujne i niezgodne ze sztuką zapakowanie tego przez sklep z Bielska (ultralight wrzucony luzem do miękkiego kartonu z podbierakiem i innymi latającymi luzem gratami). Z Chin nigdy żaden kij nie przyszedł złamany -  zawsze w tubach. A trochę tego zamawiałem.  Ale to lekki OT.

Zamawialiście wędkę z przesyłką e-ems z China post? Ile czasu idzie taka paczka? Inne zwykłe przesyłki mi już dochodzą a ta od 24 marca stoi po importowej odprawie celnej.

Oczywiście w terminie dostawy się mieści, ale człowiek się wkurza jak drobnica już jest a gruby zakup pocztą niby kurierską stoi.

Zamawialiście wędkę z przesyłką e-ems z China post? Ile czasu idzie taka paczka? Inne zwykłe przesyłki mi już dochodzą a ta od 24 marca stoi po importowej odprawie celnej.

Oczywiście w terminie dostawy się mieści, ale człowiek się wkurza jak drobnica już jest a gruby zakup pocztą niby kurierską stoi.

U mnie dokładnie to samo, od 24 status ten sam. Czyżby Purelure? ;)

Jakiś miesiąc temu wędki e-emks przychodziły w ciągu 1,5 tygodnia.

Edytowane przez teetee

InPost ok dopóki „skazują” wam paczkę i nie będą chcieli ponieś kosztów za zniszczony sprzęt.

Raz miałem taką jazdę z InPostem, ale z totalnie zaginioną paczką. Niestety mają dość męczącą ścieżkę - najpierw zawracają głowę przez tydzień, a potem przekierowują do zew. ubezpieczyciela i musiałem wszystko powtórzyć. 

• Like 1

Trochę nietypowo... Od jakiegoś czasu otrzymuję przesyłki z aliexpress, których nie zamawiałem. Imię, nazwisko, adres telefon się niby zgadza. Jakieś gówniane bezwartościowe kondony do telefonów, wartość na przesyłce 200zł, zawsze lądują w skrzynce na listy więc nie mogę upolowac kuriera. Po 4 czy 5 przesyłce zaczynam wietrzyć jakiś wałek. Miał ktoś podobną sytuację, co powinienem zrobić?

• Like 2

Trochę nietypowo... Od jakiegoś czasu otrzymuję przesyłki z aliexpress, których nie zamawiałem. Imię, nazwisko, adres telefon się niby zgadza. Jakieś gówniane bezwartościowe kondony do telefonów, wartość na przesyłce 200zł, zawsze lądują w skrzynce na listy więc nie mogę upolowac kuriera. Po 4 czy 5 przesyłce zaczynam wietrzyć jakiś wałek. Miał ktoś podobną sytuację, co powinienem zrobić?

Ja ostatnio dostałem kartę pamięci, której nigdy nie zamawiałem... Adres i dane się zgadzały na kopercie.

Ja ostatnio dostałem kartę pamięci, której nigdy nie zamawiałem... Adres i dane się zgadzały na kopercie.

Ciekawe, czy to celowe działanie i na karcie jest ukryty "prezent" dla odbierającego?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Pierwsze co zrobiłem to format, więc raczej nic nie ma. 2TB pojemności, przyda się.

Dokładnie sprawdź pojemność 2tb to ona ma tylko na napisie. Maks 32gb raczej 16. Tak wiem formatowanie pokazuje 2tb ale spróbuj skopiować na nią coś, zwłaszcza pliki wielopodfolderowe to zobaczysz realną pojemność.

• Like 3

Pierwsze co zrobiłem to format, więc raczej nic nie ma. 2TB pojemności, przyda się.

Jak wirus siedzi w bootsector, to już dawno masz go na komputerze, a samo formatowanie za dużo nie pomoże.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Dokładnie sprawdź pojemność 2tb to ona ma tylko na napisie. Maks 32gb raczej 16. Tak wiem formatowanie pokazuje 2tb ale spróbuj skopiować na nią coś, zwłaszcza pliki wielopodfolderowe to zobaczysz realną pojemność.

Wrzuciłem już ponad 100 GB i dalej pliki się kopiują. Na razie wygląda dobrze.

post-56372-0-41328000-1712235027_thumb.png