wilczybilet Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Dzięki za info. Szykowałem się na niego, ale z niewiedzy miałem mieszane uczucia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Ja zaryzykowałem. Syn miał jakieś kupony (nie znam się na tym) więc całość wyszła 170pln. Można ryzykować. Jak mi nie podejdzie to wiadomo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzech76 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Ja mam Mifine slasch, spina na fuji 1.93. Łowiłem nim raz i tylko na przynęty do około 0.8g. Zasięg rzutu taki sam jak we wklejce Mikado do 8g. Waga naprawdę lekka, przy wyrzucie pracuje środkowa część blanku. Szczytowa jest delikatna ale szybko gaśnie.Do delikatnego łowienia świetny kij, za przyzwoite pieniądze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Mogłem go kupić z kuponem i monetami za nieco ponad 140 zł jak były te promocje niedawno. Jak z monetami będzie w dobrej cenie chyba się skuszę, chociaż do białorybu mam odpowiedni kij, tylko człowiek ciągle czegoś szuka... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 (edytowane) 179 za 100 ah Do kumpla jedzie taki sam zamówiony z aplikacji za 150:D Grubo W tej cenie najwyżej będzie bateria do lamy na budowę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Do mnie Chińczyk przysłał w piątek zamiast towaru Inpostem kopertę z zyczeniami wiec jak dostaniecie jakaś przesyłkę z głupotą której nie zmawialiście to nie wyrzucajcie opakowań i kopert do koszt a -zróbcie zdjęcia opakowań naklejek i posłuża jako dowód dla zwrotu kasy Edytowane 9 Kwietnia 2024 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Jeśli nie został opłacony z Vatem, to klucz. Wszystkie chyba towary z Ali mają już Vat bo Alibaba dostosowała się do wymogów już ze dw lata temu. Tak więc u nas tylko trafia na sortownię, a odprawa odbywa się tam gdzie towar dotarł jako do pierwszego kraju Unii. Nasze służby celne mogą jedynie doliczyć cło jesli paczka jest powyżej wartości zwolnionej. Jeśli się miesci w limicie to nawet ręki nie dotykają.na ali chyba towary do 1000 zł mają płacony VAT - powyżej to zależy co jest napisane w ogłoszeniu - no i wiadomo jak wysyłka z EU to brak VAT pewnynatomiast miałem juz problem z jedną przesyłka po wprowadzeniu VATurzad kieruje sie tym czy jest załaczony do przesyłki czy tam do listu przewozowego numer faktury od sprzedawcymnie zatrzymali rzecz do oclenia i napisali maila czy mam dokumenty że VAT został zapłaconyjak przysłałem mailem pobraną z ali fakture to od razu puścili rzecz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 (edytowane) W końcu doszły! Te Wildy super wykałaczki na sandacza. Edytowane 9 Kwietnia 2024 przez teetee 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 W końcu doszły! Te Wildy super wykałaczki na sandacza.Podlinkujesz gdzie kupiłeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Tu https://a.aliexpress.com/_EvOtqRV 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 W końcu doszły! Te Wildy super wykałaczki na sandacza.Cześć Po testach koniecznie podziel się wrażeniami, jak górą i dołem obsługuje itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Tu https://a.aliexpress.com/_EvOtqRVJakieś dodatkowe opłaty czyli cło doliczyli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Nie, nic nie naliczyli. Zanim zdanie wyrobie, to trochę wody będzie musiało upłynąć. Osiem nowych kijów wjechało na ten sezon, a dla każdego trzeba znaleźć czas. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 A ja dzisiaj odebrałem paczkę wysłaną do paczkomatu InPost, 6 dni trwała dostawa. Oczywiście wysłana z Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Komuś ruszyły już paczki z akumulatorami z oficjalnego sklepu Liitokala? Ja dziś dostałem ładowarkę, ale aku nie dostał jeszcze nr-u śledzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Komuś ruszyły już paczki z akumulatorami z oficjalnego sklepu Liitokala? Ja dziś dostałem ładowarkę, ale aku nie dostał jeszcze nr-u śledzenia.Zakup 18.03 i dzisiaj akumulator dojechał do polskiej granicy. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzech76 Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 W końcu doszły! Te Wildy super wykałaczki na sandacza.Ja też dzisiaj odebrałem purelure tylko seabed L+. Naliczyli 8.50 zł, opłaty manipulacyjnej. Pewnie za obsługę celną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 (edytowane) Wróciłem do domu i na spokojnie pomacałem Purelure WIld w trzech wersjach L, ML i MH. To co mogę napisać z domowych testów organoleptycznych, że pomiędzy eLką a MLką jest ogromna różnica. Zdecydowanie większa niżeli pomiędzy ML a MH.Wersja L ma dużo mniejszą zbieżność, na moje jest to kijek, który można przyrównać do tradycyjnych MLek. Patyk delikatny, bardzo szybki - na moje pociągnie do 20-25g.Wesja ML, to już rasowa sandaczowa szpada. Średnica blanku na dole jest dużo wyższa od delikatniejszego brata. Ogromna moc w dolniku, ja bym ją przyrównał do wędek opisanych w Polsce jako Mki. Na oko pociągnie 35-40g, ale tu muszę zastrzec, że to tylko wrażenie z domowej macanki.Wersja MH zbudowana jest bardzo podobnie, można założyć, że jest po prostu o 2 klasy mocniejsza. Nad swoim prywatnym stawem bez problemu rzucałem Pig Shadem 20cm.Guma 16-18cm wraz z główką 10-20g będzie tu idealna. Poniżej podaje wyniki pomiarów średnicy blanku w dolnej części (tuż nad pokrętłem mocowania multika, bo nie wspomniałem jeszcze, że to wersje castingowe) oraz przy górnej przelotce tuż poniżej jej oplotu. L 9,9mm - 1,4mmML 13,2 - 1.6mmMH - 13,5mm - 1,85mm Edytowane 9 Kwietnia 2024 przez teetee 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Nie, nic nie naliczyli. Zanim zdanie wyrobie, to trochę wody będzie musiało upłynąć. Osiem nowych kijów wjechało na ten sezon, a dla każdego trzeba znaleźć czas. Siema, główne testy w SE od 8go czerwca????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 (edytowane) Siema, główne testy w SE od 8go czerwca? Dokładnie. Będziesz miał relacje z pierwszej ręki i drugiej łodzi. Edytowane 9 Kwietnia 2024 przez teetee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Ja też dzisiaj odebrałem purelure tylko seabed L+. Naliczyli 8.50 zł, opłaty manipulacyjnej. Pewnie za obsługę celną. Ja przed chwilą odebrałem inny kij (tania spławikówka dla dzieciaków) i po raz pierwszy od wejścia VAT EU naliczono mi te 8.50 PLN. Czyżby Poczta Polska zmieniła front? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Ja przed chwilą odebrałem inny kij (tania spławikówka dla dzieciaków) i po raz pierwszy od wejścia VAT EU naliczono mi te 8.50 PLN. Czyżby Poczta Polska zmieniła front?Poczta teraz odrabia straty na umowie z alibabą. Szkoda że naszym kosztem. Powinni przedstawić uzasadnienie pobrania opłaty Wysłane z Atari XL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Ja przed chwilą odebrałem inny kij (tania spławikówka dla dzieciaków) i po raz pierwszy od wejścia VAT EU naliczono mi te 8.50 PLN. Czyżby Poczta Polska zmieniła front? U mnie z wędką, która miała opłacony VAT również naliczono 8,5zł za obsługę celną. Wcześniej takie przesyłki przychodziły bez opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Tanich rzeczy nie odbierajcie jeśli nalicza opłate. Albo po fakcie reklamujcie w aliexpres opłate pobraną. Niech się Ali żre z pocztą Wysłane z Atari XL przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 U mnie z wędką, która miała opłacony VAT również naliczono 8,5zł za obsługę celną. Wcześniej takie przesyłki przychodziły bez opłat. Chyba znaleźli sposób na dodatkowy zarobek. Z ciekawości sprawdziłem wszystko, zachowałem etykietę i zaczynam walkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Ja dziś rano odebrałem rurkę z dwoma blankami i dwoma kompletami przelotek. Obeszło się bez opłat.Krótszy waży 23 gramy, a tak cienki że bałem się w rękę wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi