venom_666 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 WER Warszawa to również Odział Celny dla przesyłek lądujących na Okęciu bezpośrednio spoza UE i transportowanych przez Pocztę Polską.no szkoda że nie zacytowałeś całości mojej wypowiedzi, bo napisałem na przykładzie przesyłek wjeżdżających koleją przez Białoruś, że wtedy jako pierwszy kraj unijny taką odprawę celną przeprowadzamy.Innymi słowy WER nie jest Oddziałem celnym, a jedynie Poczta Polska posiada uprawnienia do przeprowadzeia odprawy dla towarów trafiających do nas bezposrednio spoza UE, Wtedy to my jesteśmy tym pierwszym krajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Innymi słowy WER nie jest Oddziałem celnym, a jedynie Poczta Polska posiada uprawnienia do przeprowadzeia odprawy dla towarów trafiających do nas bezposrednio spoza UE, Wtedy to my jesteśmy tym pierwszym krajem. No tak, ale wracając do Twojej wypowiedzi to warszawski WER na ul. Łączyny to nie tylko sortownia, ale znajduje się też tam dodatkowo oddział celny, żeby clić na miejscu. I o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Ma ktoś i podrzuci jakieś kody zniżkowe na Alli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 WER każdy to przede wszystkim sortownia. Każda przesyłka poruszająca się po kraju wędruje między WER i dopiero potem trafia do docelowego UP. Kiedys to wszystko widniało w trackingu, ale później zmienili na "terminal przeladunkowy" bo pokazywało jaki burdel mają (przykładowo moja paczka wysłana spod Wawy trafiła w okolice Szczecina, potem na Śląsk i dopiero do WER Lisi Ogon). Każdy z nich też ma mozliwość wykonywania odpraw celnych, o ile jest piewszym do którego trafia towar spoza UE. Możliwość tą PP dostała by częsciowo odciązyć Urzędy Celne, a głównie po to by sobie dorobić. Było głośno o tym te kilka lat temu gdy rozporządzenie wchodziło w życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Jak by nie wystarczyło i proponowali by nieodpowiadające Ci warunki - zaznaczaj że się nie zgadzasz i przesyłaj ponownie - może wreszcie bot odpisze inne rozwiązanie - ja miałem tak już kilka razy . Grunt to się nie poddawać Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPo kilkudniowej przepychance, podjęli ostateczną decyzję, że zwrotu kasy nie zrobią, bo nie przesłałem niby wystarczających dowodów.Wczoraj wieczorem znowu zapytałem bota co mogę jeszcze zrobić, żeby odzyskać kasę lub towar. Kilka minut sprawdzał temat i podesłał mi po chińsku formularz, podobny do tego, który wcześniej wypełniałem, tym razem bezpośrednio do producenta. Ponownie opisałem problem i podpiąłem screeny jako dowody niedostarczenia przesyłki oraz, że towar wraca do nadawcy i dzisiaj moja sprawa została rozpatrzona pozytywnie. Otrzymałem info, że została uruchomiona procedura zwrotu kosztów na moje konto z którego dokonałem płatności 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Pieniądze wpłynęły na moje konto, także sprawa załatwiona została pozytywnie .Tak przyszłościowo, nie wiem czy jest sens w przypadku sporu wysyłać zgłoszenie do serwisu Aliexpress, czy nie lepiej od razu do sprzedawcy. Serwis Ali... moją prośbę i argumenty odrzucił dwukrotnie, twierdząc, że dowody nie są wystarczające. Najprawdopodobniej dopiero ta sama wiadomość do sprzedawcy załatwiła sprawę. Miałem mieszane uczucia ze zwróceniem się o pomoc do bota, ale muszę przyznać, że bez niego byłbym dalej w kłopocie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 (edytowane) Jak tam akumulatory? U mnie cisza. Podobno od 8 kwietnia Urząd Celny w Polsce. Edytowane 19 Kwietnia 2024 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Jak tam akumulatory? U mnie cisza. Podobno od 8 kwietnia Urząd Celny w Polsce.Ja dzwoniłem do centrali . Moja paczka jest adresowana do Zgierza . Więc fałszywy numer przesyłki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Ja dzwoniłem do centrali . Moja paczka jest adresowana do Zgierza . Więc fałszywy numer przesyłki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk No u mnie było to samo, zgłosiłem sprawę do aliexpress i dostałem zwrot kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 A dostał ktoś akku zakupiony ze sklepu litokali na aliexpress ? Wysłane z Atari XL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 A dostał ktoś akku zakupiony ze sklepu litokali na aliexpress ? Wysłane z Atari XL przy użyciu Tapatalka Mój od 10.04 jest w Polsce i czeka na odprawę celną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Ja dzwoniłem do centrali . Moja paczka jest adresowana do Zgierza . Więc fałszywy numer przesyłki Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTo jest dokładnie sytuacja o której wspominałem. Ja swoją przesyłkę sprawdzałem na stronie przewoźnika i tam widać dane odbiorcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ts21 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Mój od 10.04 jest w Polsce i czeka na odprawę celną.A kiedy kupowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 A kiedy kupowałeś??Kupiłem 18.03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 A dostał ktoś akku zakupiony ze sklepu litokali na aliexpress ? Wysłane z Atari XL przy użyciu TapatalkaBrałem w 2011 50 Ah, doszedł bez problemu. Płaciłem wtedy 653 zł - inne ceny były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Brałem w 2011 50 Ah, doszedł bez problemu. Płaciłem wtedy 653 zł - inne ceny były.Na początku tego roku brałem 3 sztuki i bez problemu. Teraz czekam na 200Ah z promocji urodzinowej. Cena 1080zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Alijoz 300 na lewą rękę 6,6:1 znów dostępny, kupiony. Teraz czekam na 400 o małym przełożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Mój od 10.04 jest w Polsce i czeka na odprawę celną. Mój przyjechał tym samym pociągiem. Ciekawe komu zapłacimy ew. cło, DPD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Brałem w 2011 50 Ah, doszedł bez problemu. Płaciłem wtedy 653 zł - inne ceny były.Chyba 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Mój przyjechał tym samym pociągiem. Ciekawe komu zapłacimy ew. cło, DPD?Moje ostatnie trzy akumulatory od Littokala przywiózł dpd i nic nie płaciłem. Ale chyba szły inną drogą, odprawę przeszły w innym kraju UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) CzołemSzybkie pytanko:Kupiłem dzisiaj dwa uchwyty kołowrotków, ceny odpowiednio: 50,69,- oraz 65,24,-W podsumowaniu zamówień oraz w banku mam właśnie takie kwoty, wiadomo że po zakupie automatycznie wysyłane jest potwierdzenie zakupu w centrum wiadomości, i tam są kwoty odpowiednio: 49,26 oraz 63,39Jakieś pomysły skąd takie różnice? Jedyne co mi się nasuwa to jakaś opłata dodatkowa, dla niższej kwoty wychodzi 1,43 a dla wyższej 1,85Płaciłem Blikiem. Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Nie pamiętam przy jakim towarze, ale drobną różnicę u siebie też widziałem po zakupie jakiś czas temu. Groszowe sprawy, dałem sobie spokój, nie robiłem dochodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Ceny potrafią się zmieniać o te groszowe sprawy, bo to wynika z kursu dolara.Widocznie była jakas korekta kursu.U mnie jak zbierałem towary w promocji urodzinowej, to i kwota do zapłaty w kszyku potrafiła się zmienić o ponad dychę w górę i w dół zaleznie od pory dnia.Udało się wstrzelić w odpowiedni moment i zaoszczędziłem prawie dwie dychy w stosunku do kwoty startowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Czy ktoś może polecić szczypce, które nadają się do zakładania najmniejszych kółeczek łącznikowych? Szukam, ale ze zdjęć ciężko wywnioskować… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! 7,63zł | N0HA otwarcie pierścienia Mini szczypce Quick Split Rings otwieracz pincety żyłkihttps://a.aliexpress.com/_Ew90lXH Ja takie zamówiłem ala pęseta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi