teetee Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Dokładne tak. Już dawno pisałem, że zakupy na aliex skończyły się jakiś czas temu. Co nie znaczy, że nie można jeszcze znaleźć ciekawych rzeczy bo można. Tylko trzeba trochę uważać I zdecydowanie czekać na promocje bo w cenach regularnych zakupy nie są zbytnio opłacalne. Lepiej poszukać sprzętu na krajowym rynku albo na tutejszej giełdzie. Na przykład czeburaszki jakie mnie interesowały tańsze w Polsce i na drugi dzień w domu. Trzeba po prostu mieć świadomość, że koszt wysyłki związany jest z wagą i objętością, więc nie każdy towar jest opłacalny. Do tego należy chwilkę poświęcić na znalezienie towaru w najkorzystniejszej cenie. Proponuję zajrzeć do bundle deals i porównać ceny z tymi z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2024 (edytowane) Warto szukać promocji - kup trzy...Jest naprawdę sporo fajnych i taniutkich przedmiotów https://pl.aliexpress.com/item/1005006483010499.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.4fb21c24f6fXVC&gatewayAdapt=glo2pol W tej promocji kosztuje 9,10 zł... Edytowane 23 Kwietnia 2024 przez eRKa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Dostałem wczoraj akumulator Lifepo4 marki Liitokala. Zmierzyłem jego pojemność i z zadeklarowanych 60ah w rzeczywistości jest tylko 41ah. Zastrzec muszę, że mierzyłem pojemność przy naładowaniu fabrycznym, wyświetlacz wskazywał 96% naładowania podczas rozpoczęcia pomiaru. Na ten moment aku jest pod ładowarką, po pełnym naładowaniu ponownie dokonam pomiaru, mam nadzieje, że wynik będzie bliższy deklarowanemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 (edytowane) Na ten moment aku jest pod ładowarką, po pełnym naładowaniu ponownie dokonam pomiaru, mam nadzieje, że wynik będzie bliższy deklarowanemu. A nie powinieneś go ze 2-3 razy rozładować i naładować, żeby osiągnąć docelową pojemność? Nie mówiąc o samym pomiarze, mi się wydaje że rzetelny pomiar to taki ile prądu jesteś w stanie z niego pobrać aż do odcięcia i ile naładować? Mój niestety utknął i czeka na odprawę. Edytowane 24 Kwietnia 2024 przez skrzyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 (edytowane) A nie powinieneś go ze 2-3 razy rozładować i naładować, żeby osiągnąć docelową pojemność? Nie mówiąc o samym pomiarze, mi się wydaje że rzetelny pomiar to taki ile prądu jesteś w stanie z niego pobrać aż do odcięcia i ile naładować? Przecież tak zrobiłem, rozładowałem go prądem C20 (natężenie 3ah). To nie ta technologia gdzie baterie trzeba kilka razy sformatować. Choć może rzeczywiście nie był w pełni naładowany, mimo że na wbudowanym wyświetlaczu pokazywało pojemność 96%. Napięcie startowe wynosiło 13,2V, w pełni naładowany powinien mieć 14,6V. Edytowane 24 Kwietnia 2024 przez teetee 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Przecież tak zrobiłem, rozładowałem go prądem C20 (natężenie 3ah). To nie ta technologia gdzie baterie trzeba kilka razy sformatować. A jak pobrałeś wszystko co mogłeś to BMS pokazywał 0? Ciekawe jak wypadnie moja deklarowana "dwusetka"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 A jak pobrałeś wszystko co mogłeś to BMS pokazywał 0? Ciekawe jak wypadnie moja deklarowana "dwusetka"... Rozładowałem do 10,8V i wyświetlacz wskazywał 7%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Jeśli te procenty są szacowane na podstawie napięć, to możecie je sobie w buty wsadzić. Nie sądzę też aby akumulator był składowany i wysyłany w pełnym naładowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 musisz mu puścić test do odcięcia BMS, wyświetlacz z tymi procentami to jest tylko po to żeby woda się przez niego do środka dostała w pełni naładowany to chyba 13 z hakiem ma nie 14,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Jeśli te procenty są szacowane na podstawie napięć, to możecie je sobie w buty wsadzić. Nie sądzę też aby akumulator był składowany i wysyłany w pełnym naładowaniu. Dlatego właśnie ładuje aku do pełna i ponawiam próbę z obciążeniem. Zobaczymy co z tego wyniknie, ponoć aku od Liitokala nie cieszą się jakąś super opinią i często ich pojemność jest niższa od deklarowanej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Będziesz miał okazję to zweryfikować osobistym doświadczeniem. Pomiar pojemności po otrzymaniu przesyłki bez doładowania akumulatora do pełna nie był najlepszym pomysłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Kolega, ktory mieszka w tej samej miescinie co ja, kupił jakis czas temu Litokale ale 100 Ah. Chlopak sie zna na prądzie, testowal kilkukrotnie i maks co mu z tej deklarowanej setki wyszlo to lekko ponad 80 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 (edytowane) Dlatego właśnie ładuje aku do pełna i ponawiam próbę z obciążeniem. Zobaczymy co z tego wyniknie, ponoć aku od Liitokala nie cieszą się jakąś super opinią i często ich pojemność jest niższa od deklarowanej.Generalnie aku z ali czy podobnej platformy wyjątek kiedy spełniają warunek deklaracji. Przeważnie brakuje im około 20% do deklaracji. Edytowane 24 Kwietnia 2024 przez Sołtys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 No nic, najważniejsze żeby nie puchły i nie psuły się. Moja 200tka kosztowała 900-coś zł, a więc ze 150 zł więcej niż przyzwoity żel 110Ah na Allegro. Za samą wagę warto zapłacić to premium, a czy będzie miał realnie 140 czy 160 to już sprawa wtórna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Przecież tak zrobiłem, rozładowałem go prądem C20 (natężenie 3ah). To nie ta technologia gdzie baterie trzeba kilka razy sformatować. Choć może rzeczywiście nie był w pełni naładowany, mimo że na wbudowanym wyświetlaczu pokazywało pojemność 96%. Napięcie startowe wynosiło 13,2V, w pełni naładowany powinien mieć 14,6V.96% Littokala pokazuje po całym dniu pływania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 96% Littokala pokazuje po całym dniu pływania. To jak na lotniskowcu o napędzie atomowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Chyba nie zrozumiałeś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Dziś w nocy rozładowałem aku prądem C10, rano okazało się, że pojemność wynosi 50ah. Z czystej ciekawości rozładuje jeszcze prądem C20, choć nie spodziewam się, że będzie miał deklarowane 60ah. Doszła też do mnie część wędek. Ten wędkarski sezon upłynie na testowaniu chińskich wędek premium. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 7 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2024 PURELURE SHARPEN Travel Soft Lure Long Spinning and Casting XF/MF Action Rods FUJI Components Bass Pike Rod Fishing Rod Reel - AliExpress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2024 Jedna z takich grup usually moje komentarze nawet tego typu, ze "dobre, duze pudla na przynety sa w sklepie xxx" jak ktos pytal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 (edytowane) PURELURE SHARPEN Travel Soft Lure Long Spinning and Casting XF/MF Action Rods FUJI Components Bass Pike Rod Fishing Rod Reel - AliExpressale to praktycznie normalna cena chyba ze masz jakiś kupon zmizkowy - jak tak to podajpoza tym to travelone na niedawnej wyprzedazy chodziły około 200 Edytowane 8 Maja 2024 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 (edytowane) Panowie a co byście polecili w dwuskładzie na szczupaka do 60g cw ? Długość w przedziale 210-240 cm Edytowane 8 Maja 2024 przez wilczybilet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 (edytowane) Wprawdzie 3 skład ale obej huriucane ma ciekawe i budżetowe modele.https://pl.aliexpress.com/item/32888796394.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.38.7fed1c24oE1UMS&gatewayAdapt=glo2pol Edytowane 8 Maja 2024 przez Sołtys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 (edytowane) Panowie a co byście polecili w dwuskładzie na szczupaka do 60g cw ? Długość w przedziale 210-240 cmRoseWood Pike seria 7-8ft mam trzeci sezon model 2402S i jestem bardzo zadowolony. Faktyczny maksymalny CW jest trochę wyższy niż podaje sprzedawca, bez obaw rzucałem przynętami ok 80 gr. ale co ważne, równocześnie nie czuję dyskomfortu rzucając lekkimi wabikami o wadze 10-15 gr. Cena wyjściowa na ten moment wydaje się w porządku, ja brałem za 227 zł.Dla porównania, wcześniej łowiłem szczupaki BeastMasterem (druga seria) 2.4m do 30 gr oraz Dragonem Moderate 2.3 m do 35 gr. i RooseWoodem łowi mi się przyjemniej i to pomimo tego, że wcześniej byłem zwolennikiem krótkich dolników oraz wolę pełnowymiarowy uchwyt powyżej kołowrotka. Edycja: może przesadziłem z tym minimalnym komfortowym cw, dla przykładu, Ripperem Manns'a 8 cm na główce 5 gr. tak średnio się rzuca, natomiast w porządku jest już 10 cm na główce 7,5-10 gr... Edytowane 8 Maja 2024 przez Grzegorz B. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Wprawdzie 3 skład ale obej huriucane ma ciekawe i budżetowe modele.https://pl.aliexpress.com/item/32888796394.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.38.7fed1c24oE1UMS&gatewayAdapt=glo2polDzięki, ale pod tym linkiem nie znalazłem niestety kija o parametrach, które mnie interesują. RoseWood Pike seria 7-8ft mam trzeci sezon model 2402S i jestem bardzo zadowolony. Faktyczny maksymalny CW jest trochę wyższy niż podaje sprzedawca, bez obaw rzucałem przynętami ok 80 gr. ale co ważne, równocześnie nie czuję dyskomfortu rzucając lekkimi wabikami o wadze 10-15 gr. Cena wyjściowa na ten moment wydaje się w porządku, ja brałem za 227 zł.Dla porównania, wcześniej łowiłem szczupaki BeastMasterem (druga seria) 2.4m do 30 gr oraz Dragonem Moderate 2.3 m do 35 gr. i RooseWoodem łowi mi się przyjemniej i to pomimo tego, że wcześniej byłem zwolennikiem krótkich dolników oraz wolę pełnowymiarowy uchwyt powyżej kołowrotka. Edycja: może przesadziłem z tym minimalnym komfortowym cw, dla przykładu, Ripperem Manns'a 8 cm na główce 5 gr. tak średnio się rzuca, natomiast w porządku jest już 10 cm na główce 7,5-10 gr...Model, który używasz pod względem parametrów pasowałby mi, tylko w domu na spokojnie przez aplikację zobaczę cenę, bo bez logowania wychodzi około 336 zł, za dostawę sobie doliczają jeszcze 62,85 zł, razem pod 4 stówy wychodzi. Jak brałeś za 227 zł, to super cenę trafiłeś. Jak kij zachowuje się podczas holu ryby, pracuje całym blankiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi