Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Grzesiek, chodzi mi o twory z Ali...

Robią kopyta, mannsy, to może i kingshady również, ale nie mogę ich namierzyć ;)

Pewnie tak, ale im musi się opłacać. Zapytaj tych co robią kopyta. Może mają w ofercie. Zrobią aukcję i wyślą ci link. Często tak jest że nie wystawiają a wyszukiwarka na Ali to porażka.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Miał ktoś z Was do czynienia z tą serią wędek? Jeśli tak, mógłby co nieco napisać jak wrażenia, jakość wykonania i praca pod rybą ?

https://pl.aliexpress.com/item/1005001493331076.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.276d1c242yhpYp&gatewayAdapt=glo2pol

Mam wersje L i M. Szybkie kije o progresywnym ugięciu. Wykonanie świetne. Jak dla mnie to jest to uniwersał, który nada się pod szczupaka jak i sandacza.

Swoje wyrwałem w okolicach 600zł i uważam to za świetny deal. 

Na youtube jest ciekawa recenzja:

Edytowane przez teetee
  • Like 2

Za 6 setek to jest taki wybór w fajnych wędkach na gwarancji, że głowa boli, a w  używanych jeszcze większy.

nic mnie tak nie bawi jak wypowiedzi osób, które danej rzeczy na własne oczy nawet nie widziały, a wygłaszają tak kategoryczne opinie. Każdy robi ze swoimi pieniądzmi to co uważa za słuszne. Kupiłem ostatnio 12 wędek z chińskiej półki premium i śmiem twierdzić, że w takich pieniądzach w Polsce w castingu bym nic podobnego nie dostał.

Do bólu przeciętny Dragon Proguide kosztuje 400-500zł, a nie ma nawet porównania do tych wędek od chińczyka. 

Ostatnio połamałem szczytówkę w Purelure Wild, drugą dostalem gratis do kolejnego zamówienia. Tyle w kwestii gwarancji.

Edytowane przez teetee
  • Like 5

Nie spinaj się kolego, aż tak bardzo. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje i tyle. To że jakąś tam wędkę polecasz czy ktoś inny to szczerze pisząc tylko i wyłącznie wasze zdanie, ponieważ to co pasuje komuś niekoniecznie musi pasować mi. Co do gwarancji to ja też łamałem chińskie szczytówki, konkretnie trzy i za każdą przyszło mi słonawo zapłacić. Jeśli się coś w tej kwestii zmieniło to graty dla Chińczyków. Przerzuciłem też sporo patyków od majfriendów i coś tam kojarzę. Zostało mi dwie albo trzy wędki od nich, więc możliwe, że się dowiem czegoś nowego o tej gwarancji czy też serwisu po sprzedażowego. Wiem też, że nigdy nie wydam na chińską masówkę ani 600 zł., ani nawet 400 zł. O 1000 mogą tylko pomarzyć bo jak mam wydać tam to wolę w kraju. Tu na forum, na olx czy gdzie tam interesujący towar znajdę. Jak nie znajdę w kraju to poszukam w Japonii. dokładając te 2 czy 3 stówki, a nawet więcej jeżeli będzie trzeba bo jak wszystkim wiadomo krajowe ryby biorą albo na krajowe patyki albo na japońskie :D Ps. Jak dla mnie wydawanie własnych pieniędzy to wydawanie tych pieniędzy w miarę świadomie biorąc pod uwagę trochę więcej aniżeli tylko czubek własnego nosa. Połamania.

• Like 3

Mnie naprawdę nie interesuje na co, po co i dlaczego wydajesz swoje pieniądze. Jest mi to totalnie obojętne. Kolega zapytał o konkretną wędkę, ja udzieliłem konkretnej odpowiedzi. Ty próbujesz się wcielić w rolę wędkarskiego mentora, nie mając bladego pojęcia o sprzęcie, o którym dyskutujemy. A to ostatnie zdanie "o czubku własnego nosa" świadczy tylko i wyłącznie o twoim rozbuchanym ego. 

Dalszej dyskusji z tobą toczyć nie zamierzam, bo nie widzę tu kompana do dyskusji.

• Like 3

Jakieś bluzki na lato anty uv ktoś kupował? Najchętniej jak najmniej odpustowa, czyli prosty wzor bez loga, napisów, szara, albo jakieś delikatne camo, kaptur, na 190/90

Proszę: https://pl.aliexpress.com/item/1005005695726302.html

Tylko rozmiarówka zawyżona, nawet nie ma co się sugerować wymiarami z tabeli. Może niezbyt minimalistyczne wzory, ale prezentują się dobrze.

Edytowane przez teetee

Zamówiłem w ubiegłym tygodniu, już jest w kraju, spodziewam się lada dzień. https://pl.aliexpress.com/item/1005006930352279.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.4.791643ceLvpjIk&gatewayAdapt=glo2pol

Ciekawe jak się sprawdzi z Mekamilowym wędziskiem 4-10g/165cm/pełny blank.

Edytowane przez Alexspin