Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Z akumulatorami z Aliexpress radzę uważać i wybierać przetestowane produkty, choć te są zazwyczaj jednymi z tych droższych. Ostatnio kupiłem 60ah, cena nie była jakaś wielce atrakcyjna, ale potrzebowałem, więc zamówiłem. Kilka dni po otrzymaniu przesyłki akumulator zaczął się permanentnie wyłączać, do żywych przywracało go jedynie podłączenie do ładowania. 

Po rozcięciu obudowy moim oczom ukazał się kompletny śmietnik. Silikon, jakieś fragmenty pianki, trochę taśmy klejącej. Problemem okazało się połączenie ogniw, bo chińczyk poskąpił na śrubkach i poszczególne ogniwa połączył aluminiowymi blaszkami na klej, czy jakiś rodzaj zgrzewu. 

Poza tym akumulator ma pojemność o 10AH mniejszą niż deklarowana. 

post-72870-0-08943100-1719941104_thumb.jpeg

• Like 2

• 2 tygodnie później...

za 607zł  na amazon.pl  aku 100 Ah LIFePo4

https://www.amazon.pl/Akumulator-zabezpieczeniem-akumulator-samochod%C3%B3w-kempingowych/dp/B0D14SF7YT

z przesyłką

zawsze to lepiej niż z ali chociaż sprzedawca nie jest amazon ale zawsze to lepiej niz z ali

Nie wiem czy lepiej, raz kupowałem jakąś elektronikę od Chińczyka na Amazonie, przesyłka zaginęła i nie mogłem interweniować tak efektywnie jak na Ali.

• Like 2

za 607zł  na amazon.pl  aku 100 Ah LIFePo4

https://www.amazon.pl/Akumulator-zabezpieczeniem-akumulator-samochod%C3%B3w-kempingowych/dp/B0D14SF7YT

z przesyłką

zawsze to lepiej niż z ali chociaż sprzedawca nie jest amazon ale zawsze to lepiej niz z ali

Najlepiej to kupować coś sprawdzonego. Wczoraj dostałem dwie sztuki aku od EASUN 100ah za kwotę 700zł. Na jednej skończyłem właśnie test pojemności, wyszło 100ah z groszami. Drugi jest w trakcie rozładowywania.

Wykonanie też wydaje się być ok. Swoich nie rozbierałem, ale zdjęcia z neta ukazują, że wykonane są estetycznie, a nie z jakichś odpadów.

Na moje to szkoda kasy na kupowanie niesprawdzonych produktów. Tandetne wykonanie, wstrząsy na łódce i zaraz się okaże, że w środku coś uległo rozłączeniu, tak jak w tym aku, którego zdjęcie załączyłem w poście powyżej.

Edytowane przez teetee

nie twierdze ze ten easun jest zły

ale

ten z linku na amazon łatwiej jest reklamowac niż u chińczyka

i odesłać w razie czego gdyby parametry okaząły sie oszukane

kazdy robi jak chce

znalazłem okazje to wysyłam żeby mozna było skorzystac bo można kupic TERAZ a nie na Blakfrajer dopiero  kiedy na ali bedzie taniej

nie twierdze ze ten easun jest zły

ale

ten z linku na amazon łatwiej jest reklamowac niż u chińczyka

i odesłać w razie czego gdyby parametry okaząły sie oszukane

kazdy robi jak chce

znalazłem okazje to wysyłam żeby mozna było skorzystac bo można kupic TERAZ a nie na Blakfrajer dopiero  kiedy na ali bedzie taniej

Ale tego nie sprzedaje Amazon, tylko zewnętrzny chiński sklep (z pięcioma komentarzami od kupujących). Amazon to takie Allegro, na którym występuje wiele różnych sprzedawców.

Odesłanie będzie na własny koszt, oferta nie jest objęta wysyłką prime.

Edytowane przez teetee

Oferta jest w prime to chyba powinno być ok . Tyle że oceny sprzedawcy właśnie nie zachęcają

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jeszcze raz napiszę: nie ma wysyłki prime, która realizowana jest przez Amazon. Oferta cenowa prime, to zupełnie inna para kaloszy. Wiem o czym piszę. ;)

Sprzedaje i wysyła podmiot zewnętrzny.

post-72870-0-28509200-1721232998_thumb.png

Edytowane przez teetee

Jeszcze raz napiszę: nie ma wysyłki prime, która realizowana jest przez Amazon. Oferta cenowa prime, to zupełnie inna para kaloszy. Wiem o czym piszę. ;)

Sprzedaje i wysyła podmiot zewnętrzny.

jest napisane ze cena dla ludzi z prime 607 a normalna ponad 800

oferta jest na pierwszej stronie z ofertami na prime day

to jak nei jest ?

Koledzy czy ktoś kupował pokrowiec na łódkę na alii?

Macie coś sprawdzonego?

jedz do gościa co szyje plandeki  i zamów z jakiegoś grubszego materiału

takie z  ali widziałem ze 3 razy w akcji u kogoś na łodce  po 1-2 sezonach

poprzecierane powystrzepiane - tandeta

ciezkiego grubego Chinczyk Ci nei wyśle bo droga przesyłka

jak chcesz przyoszczedzic kup po prostu grubą plandeke 

bo chunczyk nie ma na łodkę marki takiej czy takiej - ma ytylko jakieś długości - zawsze bedzie to lużne

to samo co kupisz grubą plandeke ze sklepu internetowego i zeszyjesz troche na dziobie

a przynajmniej gruba plandeka troche wytrzyma 

• Like 1

Nowy zestaw z Aliexpress:

https://pl.aliexpress.com/item/1005006069946217.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.10.237f1c24uJTd0c&gatewayAdapt=glo2pol 1-6g/2-8LB/140cm, "krowi ogon", zaleta - cena.

https://pl.aliexpress.com/item/1005006930352279.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.15.60ea1c24VVUCW1&gatewayAdapt=glo2pol zupełnie przyzwoity, hamulec działa bez zarzutu, zaleta - bardzo lekki.

https://www.bialyrobak.pl/sklep/p/52494/plecionka-kastking-sp-6-lb-300m-007mm-yellow.

Jak na razie po dwóch testach (w sumie 5h) obsługa przynęt 1g to miraż, ledwie możliwa wyłącznie z wiatrem w plecy, przyzwoicie dopiero od 2-2,5g, w pełnym komforcie 4-7g. Zaryzykowałem 9g, ale to nie dla tego wędziska.
Dwa mikro okonki, więc trudno coś powiedzieć jak się zachowa przy czymś przyzwoitym.

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

Ze swojej strony polecam https://pl.aliexpress.com/item/1005007266203701.html  kijek po prostu wspaniały.. miałem w spinningu i dokupiłem do casta :)

Opinie na ali też o czymś świadczą :)

Z tymi opiniami o towarze na ali nie to nie zawracaj sobie głowy. Bo 80% debili daje pięć gwiazdek za to, że w ogóle przesyłka dotarła, a nie ocenia zakupiony towar.

• Like 8