Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz na numer Whatsapp podany przez kolegę @szczupak1. Możesz pisać po polsku, tłumaczy sobie i odpisuje po polsku. Babeczka przeprowadzi Cię przez proces zakupu. Zakup poprzez alibabę lub można odebrac osobiście z magazynu gdzieś pod Warszawą i zapłacić gotówką na miejscu. Przez alibabę wszystko legit z ochroną kupujących tak jak na aliexpress.  Na alibabie trzeba sobie założyć konto. Ja brałem przez alibabę. 

link do alibaby: https://www.alibaba.com/product-detail/YIXIANG-12V-100Ah-200Ah-300Ah-With_1601197873252.html?spm=a2700.galleryofferlist.p_offer.d_title.3d9a402c4pUy1G&s=p

Duży plus za rozmiar baterii 100 ah: 160 x 255 x 210 mm Szer x dł x wys. 

Edytowane przez rower26
  • Like 1

Napisz na numer Whatsapp podany przez kolegę @szczupak1. Możesz pisać po polsku, tłumaczy sobie i odpisuje po polsku. Babeczka przeprowadzi Cię przez proces zakupu. Zakup poprzez alibabę lub można odebrac osobiście z magazynu gdzieś pod Warszawą i zapłacić gotówką na miejscu. Przez alibabę wszystko legit z ochroną kupujących tak jak na aliexpress.  Na alibabie trzeba sobie założyć konto. Ja brałem przez alibabę. 

link do alibaby: https://www.alibaba.com/product-detail/YIXIANG-12V-100Ah-200Ah-300Ah-With_1601197873252.html?spm=a2700.galleryofferlist.p_offer.d_title.3d9a402c4pUy1G&s=p

Duży plus za rozmiar baterii 100 ah: 160 x 255 x 210 mm Szer x dł x wys. 

tak zrobiłem

dzięki

Edytowane przez selk
  • Like 1

Cześć , koledy czym ładujecie i jakie parametry ładowania te akumulatory od Miaoxin ?

Ja ładuję 20A ładowarką dedykowaną pod lifepo4. Napięcie ładowania 14,6 V bodajże. Miałem starą ładowarkę od poprzedniego akumulatora. Generalnie lifepo4 z bmsem można ładować wszystkim co podaje odpowiednie napięcie. BMS i tak odetnie ładowanie. Ładują np zasilaczami laboratoryjnymi itp. 

Hej,

Czy ktoś z kolegów testował takie pasy do transportu ( spinania )łodzi

Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz!

78,18zł | Chowane automatyczne pasek zapadkowy w wiązkę termokurczliwą taśmy chowane pasy do motocykli paski do bagażu

https://a.aliexpress.com/_EJSFX6l

Już ten jest lepszy, siła zrywająca 1000kg, A nie 320. Pas przetestowany ja budowie przy spinaniu drewnianych belek, deszcz czy śnieg mu nie straszny.

https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/artykuly-transportowe/zabezpieczanie-bagazu/pas-transportowy/pas-transportowy-388612/

Edytowane przez Lokityrem

Chlopaki tylko nie każdy potrzebuje tych pasów do zabezpieczenia łódki do przyczepy, niektórzy stosuja je do bellyboata. Wszystko w miarę rozsadku, przecież te z Juli, leroya czy innych castoram produkowane są dokładnie w tym samym miejscu.

Edytowane przez keiko
  • Like 1

Taki temat - Livescope do Garmina z Ali. Jakiś dobry namiar ?

Echosondy i Livescope które tam są to ściema wszystko.Sklepy bez historii typu shop 2343242. Natniesz się bankowo. Ali kasę zwróci ale nerwy będą.  Tylko że nie zwroci ci kasy na konto czy kartę a wewnętrznie, na kolejne zakupy. 

Edytowane przez rower26

Echosondy i Livescope które tam są to ściema wszystko.Sklepy bez historii typu shop 2343242. Natniesz się bankowo. Ali kasę zwróci ale nerwy będą. Tylko że nie zwroci ci kasy na konto czy kartę a wewnętrznie, na kolejne zakupy.

Oczywiście, że zwrócą normalnie na konto.

2 razy mi zwracali: raz zły towar, raz nie otrzymałem przesyłki. Obydwa razy zwrot na konto ali. Mozna to gdzieś wybrać?

A nawet trzeba wybrać , cwaniaczki z Alieexpress wybrali domyślny zwrot jako bonus i na samym dole trzeba przełączyć żeby otrzymać zwrot na konto.

A nawet trzeba wybrać , cwaniaczki z Alieexpress wybrali domyślny zwrot jako bonus i na samym dole trzeba przełączyć żeby otrzymać zwrot na konto.

nie ferruj wyroków zbyt sztybko

tez tak uwazałe m ale przekonałem się że tak nie jest t

ten bonus rodzi bardzo wiele ciekawych możliwości w zakupach - nawet nie spodziewasz sie jakich skoro to napisałes  :)

Edytowane przez selk

Tak, można wybrać. Są opcje zwrot natychmiastowy na konto Aliexpress lub zwrot w kilka dni na konto, z którego dokonałeś wpłaty.

Dokładnie. Wybrałem ostatnio tą drugą opcję, ze zwrotem na konto i kasę miałem w tym samym dniu lub następnym, także bardzo szybko.

nie ferruj wyroków zbyt sztybko

tez tak uwazałe m ale przekonałem się że tak nie jest t

ten bonus rodzi bardzo wiele ciekawych możliwości w zakupach - nawet nie spodziewasz sie jakich skoro to napisałes  :)

Napisz coś więcej na temat korzyści proszę :)