Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Ostrożnie podchodziłbym do takich opinii.[...]

Rozmiarówka azjatycka nijak się ma do europejsko/amerykańskiej. Trzeba o tym pamiętać. Fajną opcją tych kompletów jest to, że osobno można kupić kurtkę i spodnie, a dzięki temu precyzyjnie dobrać rozmiar.

Wiadomo, że każdy ma inną budowę ciała ale nie w tym rzecz. Wystarczy zerknąć na moje zdjęcie z leżącą na kocu kurtką i porównać z tymi na alie - chyba dobrze widać, że rzeczywisty krój jest zupełnie inny, znacznie krótszy.

Cena bez rewelacji w plecionie i nie tylko masz Westiny za 5-10 zl drożej od ręki i to bez żadnych skaz.

No nie koniecznie bez skaz, może na powierzchni bez uwag.

Jest wadliwa seria w Polsce swimów - zwłaszcza w "nowych" pudełkach, tych bez wytłoczki na przynętę.

Wszystkie suspendy toną, w różnym tempie, ale toną, i to niezależnie od założonego przyponu. Sprawdzane na tytanie, wolframie, stalce i fluorokarbonie - piszę o 12-stkach; mają inną wagę niż deklarowana. Toną nawet bez założonego przyponu.

Przynęty kupowane, i reklamowane, w różnych sklepach w kraju - bez żadnego problemu były uznawane reklamacje i przyjmowane zwroty. Kupowałem ja sam i dwóch kumpli.

Swim 10 cm, low floating, też toną (!!!). Nawet bawiłem się w zmianę kotwiczek na mniejsze/lżejsze. Te w starych opakowaniach są ok. Prosiłem o wyjęcie z pudełek i sprawdzenie przed wysyłką, i sam dodatkowo sprawdzałem te dostępne ze starych serii.

O 13,5 cm suspend się nie wypowiem, bo tylko jeden do mnie trafił, i ten akurat jest OK. "Zawisa" w toni.

Opisy na pudełkach, low floating lub suspend, nadruk na przynęcie, nawet nadrukowana masa wprowadza w błąd. Bo do ręki, a właściwie na koniec kija, nie trafia przynęta o oczekiwanej charakterystyce. A w warunkach moich łowisk, ich charakterystyki, potrzebuję konkretnie takiego, a nie innego zachowania się przynęty w toni.

• Like 2

Czy ktoś zna źródło kółeczek łącznikowych bardzo mocnych , coś jak hyper z kamatsu?

Ja brałem stąd, nie ma zastrzeżeń, mają różne rozmiary

https://pl.aliexpress.com/item/32973095852.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.27.474a1c24725tZQ&gatewayAdapt=glo2pol

Cena bez rewelacji w plecionie i nie tylko masz Westiny za 5-10 zl drożej od ręki i to bez żadnych skaz.

Najtańszy dostępny w Plecionie 10cm Swim kosztuje 45 PLN, na Ali ok 23, to połowa ceny, innych sklepów nie sprawdzałem bo szkoda czasu, o dostępności kolorów nie wspomnę, w Plecionie 10 cm dostępne są 4 sztuki (w tym jeden blank bez kotwic za 55,- !!!)  

Kto lubi przepłacać ten przepłaca, innym polecam bo mam sprawdzone 6-7 sztuk, żadnych skaz się nie dopatrzyłem, pływalność się zgadza, nawet jeśli się zdarzy jakaś niedoróbka to za tą cenę można wybaczyć.

Są jeszcze takie:https://pl.aliexpress.com/item/1005006538620939.html?spm=a2g0o.cart.0.0.2a62452cN7ATxu&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Mają odwrotnie ustawioną pokrywę skrzelową, poza tym to samo, wszystkie tonące.

Edytowane przez drChlubicz

I mnie dotknął problem wadliwego towaru z Ali, zobaczymy jak to rozwiążą. Przyszła dość droga latarka Sofirn Q8PLUS (ponad 3 setki) i niestety nie działa. Baterie sprawne i naładowane, pod USB-C działa a z bateriami nie. Zgłosiłem zwrot i żądanie zwrotu pieniędzy. Wygenerował się list DPD z polskim adresem i zobaczymy co będzie dalej. 

Dobra, zapytam.

Co jest w tej latarce takiego, że kosztuje 300 PLN?

16000 lumenow , funkcja  powerbank, programowanie i wiele innych. Poza tym w zestawie 3 markowe akumulatory 21700 o faktycznej pojemności prawie 5000. Same akumulatory to sporo ponad 100 zł. 

Edytowane przez godski
  • Like 2

I mnie dotknął problem wadliwego towaru z Ali, zobaczymy jak to rozwiążą. Przyszła dość droga latarka Sofirn Q8PLUS (ponad 3 setki) i niestety nie działa. Baterie sprawne i naładowane, pod USB-C działa a z bateriami nie. Zgłosiłem zwrot i żądanie zwrotu pieniędzy. Wygenerował się list DPD z polskim adresem i zobaczymy co będzie dalej. 

Już działa, słabo skręciłem  :wacko:

• Like 3

Jak wrażenia ? Myślałem o czymś , co da okrutnie dużo światła a tutaj widzę jest moc ... Próbowałeś jak długo utrzyma tryb turbo ?

Jest moc. Nie sprawdzalem. Akumulatory mają po 4700 zamiast 5000. Teraz szukam czegoś na jeden akumulator 21700 ale z regulacją wiązki światła.