Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy teraz będzie jakieś święto na ali, żeby wyłapać trochę taniej kodami? Na 11.11 dopiero, czy coś wcześniej?

Od kilku lat 11.11 to bardziej festiwal robienia klienta w balona niż festiwal okazji. Pozapisuj sobie ceny obserwowanych rzeczy na kilka tyg. przed 11.11.

Kody zmniejszające wartość koszyka są dostępne cały czas, poguglaj. I zniżki z monet.

Edytowane przez skrzyp
  • Like 3

Nie ma reguł jak kolega powyżej napisał. Czasami taniej jest w innym terminie i bywa, że są to akcje mocno ograniczone w czasie. Ostatnio tak było np. z fotelami do łódek. Aktualnie są po około 350 czyli tyle ile w kraju. Ale kilka dni temu były po 236 zł. bodajże. Także reasumując: jak czasu brak to lepiej bo i od ręki kupić u nas. To oczywiście moje doświadczenie na przykładzie wspomnianego fotela.

Edytowane przez S.N.

To ChoiceDay to jest raczej śmieszne, kilka centów z przedmiotów po 20-30USD obniża i to tylko kilku z całego koszyka.

Potrzebuję trochę wklejek dokupić, bo najbardziej zbliżone ugięciem do tych japońskich wędek są właśnie na ali, a dużo ich łamiecie ;)

Jak macie jakieś dobre kody na teraz to bardzo poproszę, bo ja to jakieś niedziałające same trafiam i nie chce mi się już szukać kolejnych.

• Like 1

Nie ma reguł jak kolega powyżej napisał. Czasami taniej jest w innym terminie i bywa, że są to akcje mocno ograniczone w czasie. Ostatnio tak było np. z fotelami do łódek. Aktualnie są po około 350 czyli tyle ile w kraju. Ale kilka dni temu były po 236 zł. bodajże. Także reasumując: jak czasu brak to lepiej bo i od ręki kupić u nas. To oczywiście moje doświadczenie na przykładzie wspomnianego fotela.

A sprawdzałeś czy prze cenie 236 dostawa nie była 100 ?

Wysłane z mojego CPH2609 przy użyciu Tapatalka

Z mojego doświadczenia drobnica poniżej 100 zł często najtańsza jest do 12h przed duża promocją. Często kupowałem jakieś woblery czy gumy przed startem promocji bez kodu taniej niż potem z kodem. Na początku myslałem że ceny są obniżane i portem jeszcze kod dołozą a okazywało się że ceny na start promocji podskakiwaly o tyle że kody nie rekompensowały podwyżki. Choć bywały wyjątki. I jeszcze sprawa 2 najlepiej kupować na start promocji wcześniej zaopatrzywszy się w kupony. Szukanie kuponów już po starcie promocji najczęściej skutkuje tym że pula towarów w tej najlepszej cenie znika i kupujemy już drożej. Najlepiej dołozyc interesujący przedmiot do koszyka od kilkunastu sprzedawców przed promocją, zapisac ceny, zaopatrzyć się w kupony bo są publikowane wcześniej i jak promocja startuje wejść do koszyka i sprawdzić jednym klikiem czy towar osiagnął cene która nas satysfakcjonuje u któregoś ze sprzedawcow i kupić wpisując kupon

Wysłane z mojego CPH2609 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez selk

Zawsze dodaję to, co mnie interesuje do koszyka,a algorytm robi swoje i dany produkt ląduje z czasem w takiej czy innej promce.

uwież mi że dotyczy to tylko popularnych produktów  sporzedawanych w wielkich ilościach

przy niektórych rzeczach to si enie sprawdza a przy niektórych szybko ginie z koszyka jeśli nie kupisz od razu

ja swego czasu dostawałem dziennie po 10 przesyłek - kupowałem znajomemu rzeczy do budowy i wyposazenie domu

potem narzedzia  itd

może algorytm z czasem zmienia sie ale tak to mniej wiecej zwykle działa jak pisze

popularna masówka pojawia sie w promocji monetowej

ale np tylko 1 kolor albo tylko 1 rozmiar

nie jest tak kolorowo ze zawsze i wszystko co dodasz do koszyka

Edytowane przez selk
  • Like 1

Panowie, kilku forumowiczów ma aku Lifepo od Miao Xin. Pisane było o tym kilka razy w tym wątku. Mam pytania do kolegów którzy je kupili.

- czy z takiego aku da się uruchomić spaline?

- czy nie będzie problemu aby doładowywać Lifepo ze spaliny?

- czy można spiąć Lifepo razem z agm?

Pewnie ktoś już testował dlatego nie chce odkrywać koła na nowo. Z góry dzięki za odp

Panowie, kilku forumowiczów ma aku Lifepo od Miao Xin. Pisane było o tym kilka razy w tym wątku. Mam pytania do kolegów którzy je kupili.

Pewnie ktoś już testował dlatego nie chce odkrywać koła na nowo. Z góry dzięki za odp

1. Lepiej tego nie robić, pomimo że Kasprzak np pokazywał że można. Ten rodzaj aku nie jest do tego wymyślony

2. Nie, jeśli zastosujesz odpowiednią ładowarkę

3. Dobre pytanie. Jeśli po to aby zrobić 24V teoreytycznie można, jesli chcesz podwoić Ampery to raczej nie. Odpowiedź trzecia to domniemanie oparte na wiedzy ze szkoły, więc możliwe że jestem w błędzie. Dawno temu byłem w szkole, a szukać mi się nie chce :)

Jeżeli LifePO ma BMS-a to każdą można która wytwarza odpowiednie dla aku napięcie. Poczytaj jakim napięciem powinno ładować się Twój aku lub jakie jest wyjściowe z ładowarki do tego przystosowanej i będziesz wiedział po zmierzeniu woltomierzem czy twoja spalina wytwarza podobne.

Mam baterie (100 ah 12 v 2 sztuki) od Miaoxin Tie - nie znam się na technikaliach to się wypowiem :)

-ad 1 jak BMS działa prawidłowo to te baterie mają 100 A dopuszczalnego natężenia przy rozładowywaniu. Nie wiem jakiego "strzała" daje rozrusznik silnika, ale sądzę że więcej. Nie ryzykowałbym. Są już baterie rozruchowe lifepo4 

- ad2 nie znam się i się nie wypowiem

ad3 - jak dla mnie to nie, kwasy i lifepo4 mają różne napięcia. Nie znam odważnego który by próbował.  

Edytowane przez rower26