Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Sofirn SC32, SC18. Mają trochę mniej, niż deklarowane wartości, ale nie jest źle. Obie są na aku 18650. Pierwszą można kupić ze światłem zimnym, albo neutralnym. Ta druga jest tylko zimna, aczkolwiek to zimne światło, to nie jakaś paskudna, niebieska poświata, tylko trochę zimniejsze o neutralnego.

• Like 1

Ma ktoś sprawdzoną latarkę tak ze 2000 lumenów ? Tylko, żeby strumień światła miał deklarowaną wartość, a nie był tylko marketingowym bełkotem.

Mam taką ok 2 lata.

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress:

132,19zł | Convoy C8 Plus latarka Linterna Led z SST40 latarka o dużej mocy 2000lm Camping wędkarstwo taktyczna lampa robocza Latarka

https://a.aliexpress.com/_EHcyJIV

Moc światła taka że do patrzenia w dal muszę używać lornetki. Z bliska w nocy można oczy wypalić. Dobre ogniwa i jest naprawdę moc. Jak dłużej poświecisz robi się dość ciepła ale coś za coś. Kupiłem z polecenia przez latarkowego freeka. Gabaryty prawie kieszonkowe.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

• Like 1

No ok. Ale aku trzeba wyjmować i i na osobnej ładowarce ładować. Wiec baterie. Myślałem że jakieś USB lub inne gniazdo.

Niestety duża moc świetlna wymaga Aku. Przy 2000lm potrzebował byś chyba ok 8szt AA na taki sam czas świecenia na dobrym 18650. Tak więc sensu za bardzo ekonomicznego nie ma.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Ma ktoś sprawdzoną latarkę tak ze 2000 lumenów ? Tylko, żeby strumień światła miał deklarowaną wartość, a nie był tylko marketingowym bełkotem.

NITECORE MH12 PRO za ok 300 zł. Sofirny są sporo tańsze ( i też fajne) ,ale mają zdecydowanie mniejszą jasność oraz mniejszy zasięg. Jakość Nitecore bez zarzutu

Upolował ktoś coś ciekawego?

Do mnie idą kije MIFINE MICROBITE do 2g/5g/8g, jestem w nich zakochany... przed całą wyprzedażą kupiłem tego do 3g i wygryzł mojego Mikado Sensor-X Area S 183cm 0.5-2.5g... aż ciężko mi w to uwierzyć... Bardzo polecam kijki :) teraz są w super cenach :) 

Do mnie idą kije MIFINE MICROBITE do 2g/5g/8g, jestem w nich zakochany... przed całą wyprzedażą kupiłem tego do 3g i wygryzł mojego Mikado Sensor-X Area S 183cm 0.5-2.5g... aż ciężko mi w to uwierzyć... Bardzo polecam kijki :) teraz są w super cenach :)

Czy mogę prosić o linka :) dziękuję 

Poleci ktoś z forumowiczów przetestowane duże wobki i/lub jerki? Duże to dla mnie większe równe 15 cm.

Westin swim 

https://pl.aliexpress.com/item/1005004432282403.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.435.21ef1c249LNFIU&gatewayAdapt=glo2pol

"Buster Jerk"

https://pl.aliexpress.com/item/1005002583239085.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.573.21ef1c249LNFIU&gatewayAdapt=glo2pol

Sprawdzone w boju, dobrze pracują i łowią ryby, świetnie uzbrojone. Polecam.

Edytowane przez drChlubicz

Zastanawiam się nad zakupem tego do 2g 168  cm, do zabawy z białorybem. Myślisz, że sprawdzi się do mikrusów o wadze około 0,5-0,7g ?

W ofercie są 2 opcje z różnymi przelotkami. Orientujecie się, czy te dkk titanium będą lepszym wyborem niż Fuji K + O ? Różnica w kasie około 40 zł

Jeżeli szukasz mifina typowo pod białoryb to szukaj raczej wędek o c.w. opisanym na 0.2-0.8 g, ( Illusion slash, eurybia, ghostblade)  tak żeby obsługiwały głowki 0.2-0.3 g + najmniejsze gumki.  głowki 0.5 - 0.7 g to bardzo często jest zbyt ciężko na łowienie ryb spokojnego żeru.

• Like 2