binio1111 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Jak głęboko to schodzi? Wyglądają fajnie. Cena śmieszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Polecam z całego serca są perfekt wykonane a praca miodzio New Sinking Minnow Fishing Lure 45g 120mm Bass Baits Seabass Pike Isca Artificial Pesca Accesorios Mar Peche En Mer Leurre - AliExpress 18 Czy dobrze rozumiem, że polecasz do twitcha pod szczupaczka? Czy łowisz nimi inne ryby? Edytowane 23 Stycznia przez Grzegorz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 12 cm i 45 gr ? To chyba z czystego ołowiu jest, przecież to będzie tonęło jak kamień. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Poleci ktos sprawdzony rozwieracz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Poleci ktos sprawdzony rozwieracz?Masz jaxona za 6 zeta na Allegro, cena i jakiś nie odbiega od tego z Ali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Lepiej poćwiczyć podbieranie ryb ręką pod pokrywy skrzelowe, wtedy np. szczupaka łatwiej się odhacza, bo nie zamyka paszczy. Rozwieracz może go kaleczyć, lub przy szczękościsku wyłamywać zęby.Mam taki przedmiot i go nie używam z powodu j/w. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia https://pl.aliexpress.com/item/1005006720528352.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.59.517a1c24k9XCnF&gatewayAdapt=glo2pol Rozmiar 2 - 10 Mocne ostre i za śmieszne pieniądze zwłaszcza w ofercie łączonej.Jedyna wada? trochę dłuższe trzonki od takich typowo pod zbrojenie woblerów.Ale przy dłuższych nie będzie to robiło różnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia https://pl.aliexpress.com/item/1005006720528352.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.59.517a1c24k9XCnF&gatewayAdapt=glo2pol Rozmiar 2 - 10 Mocne ostre i za śmieszne pieniądze zwłaszcza w ofercie łączonej.Jedyna wada? trochę dłuższe trzonki od takich typowo pod zbrojenie woblerów.Ale przy dłuższych nie będzie to robiło różnicy.Kupiłem na próbę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Dałem raz sąsiadom i ostrzegłem o kotwicach. Jeden następnego dnia sobie kombinerkami wyjmował z palca. Są bardzo ostre i ładnie pomatowione na taki grafit. Ja kupuję 10ki bo to bardziej standardowe ósemki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Większe czyli 1/0 2/0 3/0 i 4/0 robią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia https://pl.aliexpress.com/item/1005006720528352.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.59.517a1c24k9XCnF&gatewayAdapt=glo2pol Rozmiar 2 - 10 Mocne ostre i za śmieszne pieniądze zwłaszcza w ofercie łączonej.Jedyna wada? trochę dłuższe trzonki od takich typowo pod zbrojenie woblerów.Ale przy dłuższych nie będzie to robiło różnicy. Mam i potwierdzam, mocne i ostre. Większe czyli 1/0 2/0 3/0 i 4/0 robią ? Nie spotkałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Większe czyli 1/0 2/0 3/0 i 4/0 robią ?Nie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia https://pl.aliexpress.com/item/1005007489058856.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.580316fdnKolxS&algo_pvid=a03fa986-6899-4fb5-8bb8-b520baa9f365&algo_exp_id=a03fa986-6899-4fb5-8bb8-b520baa9f365-0&pdp_npi=4%40dis%21PLN%2120.33%2118.34%21%21%214.90%214.42%21%40211b61ae17383376267343642e69c0%2112000043885296355%21sea%21PL%21757857936%21X&curPageLogUid=sb8o3FcqJTx1&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A#nav-specification tu są większe. mam 1/0 są bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Kiedyś tu wklejałem: Proberos i Jonstar, jedne są lżejsze i z cieńszego drutu, drugie grube ciężkie i mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Ja szukam kotwic rozmiaru 1 do budowy kogutów, ale ważne, żeby oczko kotwiczne było w poziomie jak leży oparta na dwóch ramionach. Edytowane 31 Stycznia przez Rebel64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Nie rób kogutów, ani nawet włosianek robiących za prawdziwe koguty, na żadnej chininie - bo ich nie naostrzysz, ani nie wymienisz. Chyba, że na handel Klasyczne; Mustady, Eagle Claw, VMC, Ownery - jak najbardziej.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Ja szukam kotwic rozmiaru 1 do budowy kogutów, ale ważne, żeby oczko kotwiczne było w poziomie jak leży oparta na dwóch ramionach.Aż pójdę do piwnicy sprawdzić.edit:Żadne z tu przytoczonych nie mają oczka w poziomie pomiędzy dwoma grotami, ale poza tą "niedogodnością" wszystkie są godne polecenia.PSJak znajdziesz takie to daj koniecznie znać, bo też potrzebuję do kogutów Edytowane 31 Stycznia przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego OMG! 90 procent sandaczy łowię na koguty. Wiele razy dostarczałem moim producentom przynęt kotwice ( głównie ownerowskie). Nikt nie miał takich wymagań! What's Up???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Ja szukam kotwic rozmiaru 1 do budowy kogutów, ale ważne, żeby oczko kotwiczne było w poziomie jak leży oparta na dwóch ramionach.Ale po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Bo nie lubię zginąć drutu na prawo lub lewo, wtedy często nie wychodzi to symetrycznie w stosunku do główki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Nie rób kogutów, ani nawet włosianek robiących za prawdziwe koguty, na żadnej chininie - bo ich nie naostrzysz, ani nie wymienisz. Chyba, że na handel Klasyczne; Mustady, Eagle Claw, VMC, Ownery - jak najbardziej..Moge Ci Sławku podesłać zdjęcia, jak wyglądają Ownery po pewnym czasie, jak tylko zostawisz mokrą przynętę w pudełku. Mówię o "prawilnych" Ownerach kupionych w Polsce, w sklepie. Otóż rdza je bierze....Używam kotwic z Aliexpress z bardzo prozaicznego powodu - jedna kotwica Gamaktasu 13B kosztuje u nas w sklepie ~4.5zł. Jedna solidna kotwica u Chińczyka kosztuje przeciętnie 1.5zł. Zatem każda urwana przynęta to koło 6zł różnicy, a ile urwiemy przez sezon, to niech sobie każdy sam odpowie Szczęśliwi ci, którzy łowią tak dużo i w tak bezzaczepowej wodzie, że problemem jest dla nich ostrzenie kotwic A co do ostrzenia, to też zupełnie się z Tobą nie zgadzam, bo tu zasada jest prosta - im bardziej "twarda" kotwica, tym trudniej ją naostrzyć i np Gamaktsu 13B, które są wg mnie kotwicą "premium" są bardzo trudne do naostrzenia. I nie narzekam tu na Gamaki. To moja ulubiona kotwica do woblerów trollingowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Jeśli nawet świat postrzegasz przez magiczne oko ekonomizowania.. to też nie masz racji. Dobre i trwałe pióra - najważniejszy składnik koguta, są niedostępne na aliexpress. Tam tylko tania tandeta. Spróbuj kupić dobrego, siodłowego ginger albo badger, a zmienisz zdanie. Kotwicy w kogucie nie da rady wymienić, a Mustady dają się ostrzyć.. i są zawsze ostre. W dalekowschodniej siarce odłamuje się igiełka grota, a całość leci do śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Sławku, ja już zdążyłem się przyzwyczaić, ze w rozmowach z Tobą tylko Ty masz rację, ale cieszę się, ze mi o tym przypomniałeś. Dziękuję ????Nie znam się na robieniu kogutów, ani na łowieniu na nie, ale pod wrażeniem jestem, że Ty wiesz wszystko o kotwicach z aliexpress, których nie używasz ???? Dodam, że z moich obserwacji wynika, że bywa z tym różnie - trafiłem na takie, które lubiły się ułamać, ale w większości przypadków uważam, że to bardzo dobre kotwice, zwłaszcza biorąc pod uwagę ich cenę.Pozdrawiam i obiecuję nie kontynuować, co by w wątku bardziej nie śmiecić. Edytowane 2 Lutego przez psd27 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Nie jestem z zasobu wychowanych do śmieciowego duzotaniotesco, a zatem nie dojdziemy do konsensusu Przy wyborze rzeczy nie szukam okazji cenowej, tylko wysokiej jakości i takiej samej trwałości. Prawdopodobnie jesteś młody, co mieć musi swoje reperkusje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Kilka lat testowałem różne kotwice z Ali. Od rozmiaru 4 w górę nie było problemu znaleźć dobrych kotwic. Poniżej już loteria. Jedna seria przychodziła ok, kolejne potrafiły pękać po kilku zaczepach. Rozmiary 10/12 na trocie to już była jakaś masakra. Na ten moment na Ali kotwice kosztują tyle samo / 2x więcej niż vmc, czy bkk kupione z bulk pack’ach po 1000/2000szt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi