jachu Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Nie jestem z zasobu wychowanych do śmieciowego duzotaniotesco, a zatem nie dojdziemy do konsensusu Przy wyborze rzeczy nie szukam okazji cenowej, tylko wysokiej jakości i takiej samej trwałości. Prawdopodobnie jesteś młody, co mieć musi swoje reperkusje..Tylko dlaczego ta sama jakość i trwałość kosztuje u nas prawie trzydzieści złotych? https://pl.aliexpress.com/item/1005007466988931.html?spm=a2g0o.productlist.main.77.37066efbjWowdg&algo_pvid=631f1f28-3bfe-431e-94ca-83e8d7c06a05&algo_exp_id=631f1f28-3bfe-431e-94ca-83e8d7c06a05-50&pdp_npi=4%40dis%21PLN%2128.27%214.19%21%21%216.68%210.99%21%40210385db17385771335236109e3a26%2112000040876273093%21sea%21PL%210%21ABX&curPageLogUid=j3wviqvjugBL&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A To jeden z licznych przykładów.Można być patriotą, można mieć alergię na chińskie sklepy, ale zapewniam Sławku, że japoński Owner nie różni się jakością od chińskiego Owlera. Sprawdziłem. Jak muszę mieć szybko kupuję w polskim sklepie, płacąc dużo więcej. Jak czas nie goni mogę kupić na Ali dużo taniej i to bez cenowej okazji. Nie przesadzajmy. Wyprodukowanie dobrej kotwiczki czy haczyka to dzisiaj żaden problem. Szczególnie dla kraju, gdzie nie takie duperele powstają."Rozmiary 10/12 na trocie to już była jakaś masakra." Powiem więcej Szymonie. Rozmiar kotwiczki 10,12 na trocie to taka jazda bez trzymanki. Edytowane 3 Lutego przez jachu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego jachu, naprawdę jestem pod wrażeniem tej masowej predylekcji do rzeczy dobrych y tanich, co jest dalszym ciągiem całkiem niewyrafinowanej filozofii, wyznawanej przez wielbiących wszechogarniającą ekonomizację Pomimo tego , nie zamontowałbym kotwicy ani haka o cechach jednorazówki - niemożliwych do samodzielnego naostrzenia - w muchach ani kogutach. W tzw wobkach - jak najbardziej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Sławku, w przyszłości większość będzie miała tylko gorzej. Niestety. Ile możesz wskazać marek, które pamiętamy z tego drogo bo dobrze, które nimi pozostały do dziś? Nawet abstrahując od branży wędkarskiej. Pozostała garstka. Dla większości niedostępna. Nie róbmy ideologicznego problemu z kawałka wygiętego drutu. Bez żalu i większej szkody dla kieszeni i środowiska utylizuję. Nie bawię się w ostrzenie. Kiedyś robiłem muchy na ulubionych Partridge of Redditch Made in England, teraz są już tylko Packed in England. Widocznie Anglik już tylko pakować haczyki daje radę. Po wyprowadzeniu produkcji do Azji różnicy w jakości nie zauważyłem. Oczywiście tańsze po tej wyprowadzce nie są. To nadal tylko kawałek drutu, który nie wymaga zaawansowanej technologii i super materiałów. Nawet Twoja wyrafinowana filozofia też tu nie pomoże. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Czy Mustad nadal produkuje w Norwegii?Z czystej ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Tylko dlaczego ta sama jakość i trwałość kosztuje u nas prawie trzydzieści złotych? https://pl.aliexpress.com/item/1005007466988931.html?spm=a2g0o.productlist.main.77.37066efbjWowdg&algo_pvid=631f1f28-3bfe-431e-94ca-83e8d7c06a05&algo_exp_id=631f1f28-3bfe-431e-94ca-83e8d7c06a05-50&pdp_npi=4%40dis%21PLN%2128.27%214.19%21%21%216.68%210.99%21%40210385db17385771335236109e3a26%2112000040876273093%21sea%21PL%210%21ABX&curPageLogUid=j3wviqvjugBL&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A To jeden z licznych przykładów.Można być patriotą, można mieć alergię na chińskie sklepy, ale zapewniam Sławku, że japoński Owner nie różni się jakością od chińskiego Owlera. Sprawdziłem. Jak muszę mieć szybko kupuję w polskim sklepie, płacąc dużo więcej. Jak czas nie goni mogę kupić na Ali dużo taniej i to bez cenowej okazji. Nie przesadzajmy. Wyprodukowanie dobrej kotwiczki czy haczyka to dzisiaj żaden problem. Szczególnie dla kraju, gdzie nie takie duperele powstają."Rozmiary 10/12 na trocie to już była jakaś masakra." Powiem więcej Szymonie. Rozmiar kotwiczki 10,12 na trocie to taka jazda bez trzymanki. Te z linku też 30 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Na Aliexpresie dokonałem jednego zakupu. A mianowicie, jak uczyłem się kołowrotków castingowych stwierdziłem, że do nauki najlepszy będzie tani fluorocarbon, bo tak czy siak będę robił brody i niekoniecznie chce mi się wyrzucać Seaguary czy inne Siglony do kosza po kilku rzutach. No więc zamówiłem Flurocarbon, pięknie po chińsku opisany, na 600 metrowej szpuli. Tyle, że dostałem fluoroGarbon, o nieskończonej wręcz rozciągliwości Mój kumpel zamówił w tym samym czasie również szpulę fluorocarbonu ale od jakiegoś innego sprzedawcy. On dostał fluoTocarbon. Właściwości podobne do mojego. Opcji na podmiankę jakiejś litery w nazwie jest jeszcze sporo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Mam muchy z lat 80, koguty z 90 i późniejszych. Nie utylizuję ich, tak jak to jest teraz przyjęte, bo są ciągle sprawne. Nawet buty noszę do szewca, czego z tzw nowoczesnym obuwiem nie da rady. Nie robię tez problemu z kawałka drutu, nawet na lucką chciwość wyrażam zgodę, więc ten co chce, niech ma to swoje najdroższe dużotaniotesco.. czyli tani kawałek drutu, ściągnięty z drugiego krańca świata. I niech Romek przestanie rzeźbić te swoje cudaki, bo zrobią je taniej Chyba myśl klasyka byłaby tu dobrą puentą - byt kształtuje świadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Wątek ma ponad 400 stron, o samym FC było pisane wielokrotnie, wystarczyło użyć wyszukiwarki lub zadać pytanie, na pewno ktoś by polecił coś sprawdzonego.Jeśli jeszcze jesteś zainteresowany to ten jest pewny:https://pl.aliexpress.com/item/1005006062282197.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.81.222a1c248xVAvK&gatewayAdapt=glo2pol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Na Aliexpresie dokonałem jednego zakupu. A mianowicie, jak uczyłem się kołowrotków castingowych stwierdziłem, że do nauki najlepszy będzie tani fluorocarbon, bo tak czy siak będę robił brody i niekoniecznie chce mi się wyrzucać Seaguary czy inne Siglony do kosza po kilku rzutach. No więc zamówiłem Flurocarbon, pięknie po chińsku opisany, na 600 metrowej szpuli. Tyle, że dostałem fluoroGarbon, o nieskończonej wręcz rozciągliwości Mój kumpel zamówił w tym samym czasie również szpulę fluorocarbonu ale od jakiegoś innego sprzedawcy. On dostał fluoTocarbon. Właściwości podobne do mojego. Opcji na podmiankę jakiejś litery w nazwie jest jeszcze sporo Jak się kupuje 600m linki za 5zł, to nie można oczekiwać cudów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Mam muchy z lat 80, koguty z 90 i późniejszych. Nie utylizuję ich, tak jak to jest teraz przyjęte, bo są ciągle sprawne. Nawet buty noszę do szewca, czego z tzw nowoczesnym obuwiem nie da rady. Nie robię tez problemu z kawałka drutu, nawet na lucką chciwość wyrażam zgodę, więc ten co chce, niech ma to swoje najdroższe dużotaniotesco.. czyli tani kawałek drutu, ściągnięty z drugiego krańca świata. I niech Romek przestanie rzeźbić te swoje cudaki, bo zrobią je taniej Chyba myśl klasyka byłaby tu dobrą puentą - byt kształtuje świadomość Lucką ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego No! To jest wersja z aliexpress.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Czy Mustad nadal produkuje w Norwegii?Z czystej ciekawości pytam.Jak Romku donosi niezawodny wujaszek google: Mustad posiada zakłady produkcyjne w Norwegii, Chinach, Singapurze, Portugalii, Malezji i Filipinach. Za te norweskie (te z norweską flagą i dumnym Made in Norway) też bym głowy nie dał. Może być jak z haczykami Partridge, o których wcześniej wspominałem. W przypadku Mustada może być haczyk z Filipin, plastikowe opakowanie z Malezji, papierek drukowany w Singapurze (podobnie jak większość niemieckich tygodników), a jakaś piękna norweska blondyna składa to wszystko do kupy. Jest Made in Norway? Jest. No i co Sławkowi po tym jego bycie, kiedy to wiedza dostępna tylko ludziom z Mustada i pewnie nie wszystkim? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamiglas Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego A co do jakosci Januszu to wszysko zalezy czy chinczyk byl na kacu czy nie to mu lepiej wychodzilo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Generalnie rzecz biorąc, my światowcy uwielbiamy forsę aportować.. zamiast samemu zarabiać. Ale spoko, w razie czego, Państwo Środka nam pożyczy.. na dalsze zakupy. Jak alkoholikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Lucką ??? Kolejna ofiara zassała przynętę zarzuconą przez Sławka. Ciekawe, czy kręconą na kotwiczce JDM? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Witam, czy koledzy wiedzą jak długo obowiązuje gwarancja na wędki Pure Lure? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Jak się kupuje 600m linki za 5zł, to nie można oczekiwać cudów.Wskaz mi miejsce w ktorym napisałem, ze zaplacilem 5 zł A poza tym, skoro na zdjeciu jest napisane fluorocarbon to chyba powinienem dostac flurocarbon, nawet marnej jakosci ale jednak. A nie fluroGarbon - cokolwiek to jest Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 5 Lutego przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Kolejna ofiara zassała przynętę zarzuconą przez Sławka. Ciekawe, czy kręconą na kotwiczce JDM?Z tym Panem w polemikę wejść może tylko lustrzane odbicie... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego A co do jakosci Januszu to wszysko zalezy czy chinczyk byl na kacu czy nie to mu lepiej wychodzilo .To mnie się Andrzej raz takie przytrafiły z pięć lat temu. Pech, że akurat zaimportowane przez Twojego imiennika, a mojego kolegę z dawnych i byłego sąsiada (taka znana poznańska firma na J ). Musiał Chińczyk nieźle cierpieć po imprezie. Pewnie przynajmniej jedna z tych ponad 600 milionów kamer rozmieszczonych w Chinach go nagrała i za karę trafił na te ich "ekrany wstydu". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego (edytowane) A poza tym, skoro na zdjeciu jest napisane fluorocarbon to chyba powinienem dostac flurocarbon, nawet marnej jakosci ale jednak. A nie fluroGarbon - cokolwiek to jest Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalksprawdź co jest w opisie i na zdjęciach... jak towar inny niż opisany rób zwrot, na alli nie ma z tym problemu... zawsze tak robię jak przyjdzie np. inny kolor niż zamawiałem... zwykle nie trzeba odsyłać... ps. oczywiście jak w aukcji był fluoroGarbon to już twój problem:( Edytowane 5 Lutego przez czarny1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Witam, czy koledzy wiedzą jak długo obowiązuje gwarancja na wędki Pure Lure?Tomku, a na rzeczy z aliexpress obowiązuje gwarancja? Jeśli kupujesz w polskim sklepie, to najlepiej spytać sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego No właśnie są jakieś możliwości, podobno jak przyjdzie połamana wędka to tam za dolara wymieniają a jak w pierwszym miesiącu to chyba tam trochę inaczej czy w trzecim miesiącu ża jakieś 35 dolarów płacisz i dostajesz nową rzecz, u nich na stronie w zasadzie nic nie ma to się chciałem tutaj dopytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego sprawdź co jest w opisie i na zdjęciach... jak towar inny niż opisany rób zwrot, na alli nie ma z tym problemu... zawsze tak robię jak przyjdzie np. inny kolor niż zamawiałem... zwykle nie trzeba odsyłać... ps. oczywiście jak w aukcji był fluoroGarbon to już twój problem:(Na aukcji, na zdjeciach wszedzie byla informacja, ze to florocarbon. Teraz to juz za poźno, bo to z pol roku temu było. Jak to mówią: ch… z tym Pierwszy i ostatni moj zakup to byl. I nie pisalem tego wszystkiego, zeby sie żalić - tak tylko, jako ciekawostke Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego No właśnie są jakieś możliwości, podobno jak przyjdzie połamana wędka to tam za dolara wymieniają a jak w pierwszym miesiącu to chyba tam trochę inaczej czy w trzecim miesiącu ża jakieś 35 dolarów płacisz i dostajesz nową rzecz, u nich na stronie w zasadzie nic nie ma to się chciałem tutaj dopytaćJa na aliexpress kupuję tylko rzeczy, które nie wymagają gwarancji, bo nie bardzo czuję, jak miałbym ja wyegzekwować, jeśli sprzedawca się na mnie wypnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnypatataj Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Witam, czy koledzy wiedzą jak długo obowiązuje gwarancja na wędki Pure Lure?Nie wiem ile jest gwarancji, ale jeden z kijów od nich mi się złamał (część szczytowa), po kontakcie z nimi wysłali mi nową część, musiałem tylko zapłacić jakieś 5USD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi