Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kilka tych CF i nie spotkałem się z przeciekaniem, choć pewnie może się zdarzyć, za to kotwice i kółka miały super. Mam też oryginalną Rapalę która przecieka.

Tu dla odmiany oryginalne Swimy:

https://pl.aliexpress.com/item/1005004432282403.html?spm=a2g0o.cart.0.0.6a41452cj11dEa&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Niektóre przychodziły w pudełkach Westina, nawet naklejka była w środku, zupełnie jak ori.

Edytowane przez drChlubicz

Miałem kilka tych CF i nie spotkałem się z przeciekaniem, choć pewnie może się zdarzyć, za to kotwice i kółka miały super. Mam też oryginalną Rapalę która przecieka.

Tu dla odmiany oryginalne Swimy:

https://pl.aliexpress.com/item/1005004432282403.html?spm=a2g0o.cart.0.0.6a41452cj11dEa&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Niektóre przychodziły w pudełkach Westina, nawet naklejka była w środku, zupełnie jak ori.

oo tak... te kiedys je zamawiałem I od oryginałyu różniły sie tylko niedoróbkami lakierniczymi - nawet napis miały , potem przychodziły bez napisu westin  i w pudełkach tego sprzedawcy z Ali i przestałem kupować

tylko znów - za tyle to można uzywke na olx kupic

no i nie wiem czy nadal oryginały przychodzą

Pewnie jest jakiś gotowiec na Alie.

Będzie potrzebny dopiero na maj.

jak by ktos coś znalazł to też jestem chętny

tymczasowo zamocowałem trytytkami przez dziórki na śruby do blachy uchwytu ale fajniejsze by było na śrubki bo rozkręcanie by było możliwe

Oczywiscie każdy kupuje co chce ale :

kumpel sie połakomił na Top Tackle - tak ze 3-4 miesiące temu

i te CF Lures nabierają wody przynajmniej kilka z tych co kumpel kupił

i po kilku rzutach maja wode w srodku i wtedy zaczynaja iśc na dno jak kursk :)

na dodatek ciekną potem w pudełku i wszystkie przynęty sa zalane

sprawa 2

po co kupowac 10 cm po 35 zł - na olx kupi sie po tyle uzywki tylko trzeba troche poszukać - czytaj kilka tygodni

kolega po zakupie tych top tackle teraz kupuje na olx a tamte CF Lure sprzedaje

Kolega oczywiście informuje przyszłych posiadaczy, że to g.wno nabiera wody itp.?

Panowie, z racji na to, że niejaki Kam Kan usunął mnie z feecebokowej grupy TanioDuzoTesco (pozdrowienia dla Sławka ;) ) chciałem zapytać bardziej rozeznanych co jest obecnie wartym uwagi budżetowym multiplikatorem wielkości tatuli 100?

No cóż kan kam jest znany z różnych manewrów, zwłaszcza gdy ktoś śmie wątpić w jego tzw bezstronnośc albo gdy się zadaje za dużo pytań odnośni polecanego sprzętu.

wracając do tematu może johonco oscart. Jest nieco mniejszy niż standardowa 200 z zalecanym górnym cw do 40-45g.

• Like 1

No cóż kan kam jest znany z różnych manewrów, zwłaszcza gdy ktoś śmie wątpić w jego tzw bezstronnośc albo gdy się zadaje za dużo pytań odnośni polecanego sprzętu.

Ojj, wystarczy nawet jedno zdanie, w którym wspomnimy o zarobkowaniu na reflinkach i nie będziemy już mile widziani.

• Like 2

Ojj, wystarczy nawet jedno zdanie, w którym wspomnimy o zarobkowaniu na reflinkach i nie będziemy już mile widziani.

ja tez zostałem usuniety za komentarze że  NIEKTÓRE polecane przez niego artykuły można czasem nawet w lepszej jakości i z gwarancją kupić w polskim sklepie

i pewnego dnia zostałem usunięty za to że śmiałem o tym wspomnieć

Przekonanie o swojej bezstronności i nieomylności to domena wielu administratorów, nie tylko na tamtej grupie.

Kan Kam bardzo nie lubi pytań. Najlepsze jest to jak z kilku innych kont sam się zachwala, w tym z jednego pod swoim prawdziwym nazwiskiem. Bo kan kam to tylko biznesowe/fekowe konto na pejsbuku.

Oj tak, bardzo ale to bardzo nie lubi, zwłaszcza kiedy zachwala sprzęt, który dopiero ma wyjść do sprzedaży albo dopiero co się pokazał i ktoś zapyta czy już używał.

Pamiętam jedną akcję jak Spigota zjechał za to że ten odważył się skrytykować tatule i shimano z ali że to nie do końca jest to samo co z innych dystrybucji i jak napisał a potem zaraz usunął, że spigot to odwala fuszerkę w serwisie i że sam osobiście po nim musiał poprawiać. Post wisiał jakąś godzinę i skasował.

Gwoli uczciwości, sam z jego polecenia kupiłem 3 wędki (zanim się połapałem że nie zawsze poleca co używał, a raczej dość żadko używał co poleca, na czym sam się wyłożył później) i 2 modele multików, z jednego jestem bardziej niż bardzo zadowolony z 2 średnio, chociaż może być.

ZUKIBO Ice Braid Micro Ice Fishing Miękka pleciona żyłka wędkarska, Zero Memory Super Stong Pro Grade Power Ice Pleciona żyłka 100m

https://a.aliexpress.com/_EQca13q

Miał ktoś do czynienia z tą linką? Jeśli byłaby dobrej jakości mogłaby być niezłą alternatywa pod białoryb i wszelki mikro jiging

Edit: nie jestem pewien w jakim wątku ten post został zapisany, chciałem w wątku dot. Ali... Z tel ciężko die tu operuje. W razie błędu proszę moderację o przeniesienie.

Wysłane z mojego SM-M336B przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez wilczybilet

Nie miałem Maćku. Znalazłem w innym miejscu taniej 0,053, bo pewnie tą jesteś zainteresowany najbardziej. Chodzi o tę jej ewentualną miękkość? Może wynika z tego, że nie jest niczym pokryta, choćby teflonem jak niektóre, więc może szybko się przecierać. No i popatrz na zdjęcie w komentarzach i porównanie z YGK  PE 0.25. Zukibo wygląda na grubsze, więc to 0,053 mm raczej nie bardzo. https://pl.aliexpress.com/item/1005008268035977.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailBottomMoreOtherSeller.226.7e91yxwOyxwOVt&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.40196.394660.0&scm_id=1007.40196.394660.0&scm-url=1007.40196.394660.0&pvid=3d6f5036-946b-42dd-8f38-4efa60c2d0fd&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.40196.394660.0,pvid:3d6f5036-946b-42dd-8f38-4efa60c2d0fd,tpp_buckets:668%232846%238116%232002&pdp_ext_f=%7B%22order%22%3A%22207%22%2C%22eval%22%3A%221%22%2C%22sceneId%22%3A%2230050%22%7D&pdp_npi=4%40dis%21PLN%2114.98%214.06%21%21%213.65%210.99%21%40211b815c17394605827484266e5f65%2112000044425879156%21rec%21PL%21%21ABXZ&utparam-url=scene%3ApcDetailBottomMoreOtherSeller%7Cquery_from%3A Może jednak ktoś miał i odezwie się w jej sprawie.

Edytowane przez jachu

Czy gumy Tomiego czy jakieś naciąganie ?

https://a.aliexpress.com/_EvN03ne

Tomy podbija rynek chiński tak jak zespół Bayer Full !  Kupuj śmiało, przecież szczery chiński komunista nie oszuka  :)  Najlepiej większą ilość i od razu z przebitką wrzuć na giełdę i na OLX - pamiętaj kto pierwszy, ten lepszy  :good:

• Like 2

Dodajcie sobie do przeglądarek rozszerzenie  AliHelper. Od tego wyżej to ja bym nic nie kupił. U nich też jest masa krętaczy i oszołomów. Wybierajcie oferty od uczciwych sprzedawców. AliHelper pokazuje to bardzo dokładnie kto na co zasługuje.  

post-72411-0-86067600-1739534312_thumb.png

Przepraszam, ale mam inne zdanie o gorzowskich wyrobach. Z 0.30 musiałem się szybko przerzucić na 0.35. Ta cieńsza miała wytrzymałość daleko mniejszą od Leyduna PE 0.2. Strach było utknąć z Meppsem na zaczepie. Z kolei, faktycznie, 0.35 to już pod każdym względem była inna bajka. I ten niesamowity dźwięk, gdy z trudem odwijała się ze szpuli Rileh Rexa. Nie ma już takich linek. Kto tego nie doświadczył, wiele dziś traci, wybrzydzając na bierzące zakupy.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 2