Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to dobre ale kupiłem 40ah a po pomiarach miał 25ah. Testy robiłem 3 razy żeby nie było. Na szczęście poszedł do zwrotu i oddali pieniądze. W sieci pełno jest testów i litokala ma o 20 procent mniej niż deklarują. Przy dużych pojemnościach większość nie zauważy braku, a nie każdy może prowadzić testy.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Pisałem już o tym wcześniej, mam dwa akumulatory od Littokala. 200Ah po pomiarach pojemność 205Ah, 180Ah po pomiarach 155Ah. Czyli zależy jak trafisz. Co ciekawe jakiś czas temu widziałem ich akumulatory 200Ah i 240Ah na tej samej aukcji, cena ta sama i nawet waga była taka sama. Może ogniwa różnej jakości były tam pakowane.

• Like 1

Ładujecie te aku ładowarkami które są w zestawie, czy używacie jakichś innych/lepszych ładowarek?

Ten który @sinus polecił ma dedykowaną ładowarkę 10A, zastanawiam się jak długo będzie ładować aku 180 AH

Za długo:) Ja używam albo starej 16A dedykowanej do aku żelowych albo 20A kupionej razem z 200tką Lifepo4.

Niemniej klasyczny prostownik 30A też możesz podłączyć - BMS akumulatora sobie wyreguluje sam ile może przyjąć.

Edytowane przez skrzyp
  • Like 1

W majówkę pływałem 3 dni x kilka godzin w trollu (plus szybkie przeloty na Rhino 70 lbs w trybie sport) na aku Liitokala 200Ah ....bez ładowania. Zostało 40%.

8h stania w trybie kotwicy plus napłynięcia, mam wrażenie, że nic z niego nie schodzi - po podłączeniu ładowarki 20a do pełna nabija go w +/- pół godziny

Ładujecie te aku ładowarkami które są w zestawie, czy używacie jakichś innych/lepszych ładowarek?

Ten który @sinus polecił ma dedykowaną ładowarkę 10A, zastanawiam się jak długo będzie ładować aku 180 AH, i czy nie warto jednak zainwestować w jakąś lepszą ładowarkę, co myślicie?

Kupiłem taką,

https://a.aliexpress.com/_EugQBGw"]https://a.aliexpress.com/_EugQBGw

jak kolega napisał nie ma ograniczenia na 1/10 pojemności, a przy dużej pojemności (nawet jeżeli faktycznie nie ma 180...) szkoda czasu

Edytowane przez sinus
  • Like 2

Lifepo4 to nie kwasy żeby ładować je 1/10C. Lifepo4 ładujesz prądem jaki maksymalnie przyjmie BMS. Jak masz BMS 60 A to przyjmie maks 60 A. Jak masz w 100Ah baterii bms 100 A to możesz iładować i 100A. 

Osobiście 100 Ah ładuję 20A ładowarką. Im wyższe natężenie tym szybciej naładujesz a nic z baterią się nie wydarzy. 

Jak ma się różne baterie to najlepiej sobie kupić zasilacz laboratoryjny ustawiasz sobie natężenie i napięcie i łogień. 

Chciałbym zobaczyć aku 100Ah ładowane prądem 100A. 

Ciekawe jaką temperaturę by wykręciła taka zabawa na ładowarce, na kablach i na aku. 

To nie najlepszy pomysł moim zdaniem, ale każdemu wedle potrzeb i pieniędzy :)

Mam pytanie. Testujecie wiele rzeczy z Ali. Czy ktoś kupił i sprawdzał śruby napędowe do silników spalinowych? Widzę że mają jakieś śruby w cenach około 150-200 w zależności od platformy temu/ali i od sprzedawcy. Patrzyłem na śruby do Yamahy 20. Może ktoś kupował i doradzi na co zwrócić uwagę, poleci sprzedawcę

Tez sie zastanawiam. Pokancerowalem swoja srube wczoraj. Na ali cena 40% sklepowej. Tylko zaliczylem kilka wtop z ali w ciagu roku i nie odzyskalem hajsu a sruby byly niejednoznacznie opisane parametry byly inne na fotce inne w nazwie produktu wiec co by nie przyszlo to powiedza, ze jest ok.

Btw kupilem przynete za 16e niedawno i przyszla peknieta. Nie uznali reklamacji na podstawie fotek. Zaproponowali mi wyslac przynete do nich na ogledziny za zwrotem kosztow. Dla jaj wyslalem (16e za wysylke) i tez nie uznali reklamacji. Na mojego maila w ktorym napisalem, ze teraz wydalem 32e i nawet nie mam zepsutej przynety oddali mi 16 i temat sie urwal. Kilku innych nie dzialajacych rzeczy bawet nie reklamowalem.

Używam śrub z Aliczka, silnik się od nich nie rozpadł. Innych mankamentów też nie zauważyłem.

To w Ire nie można odesłać przesyłki z Aliczka ze zwrotem kosztów zakupu? Ja dla odmiany otrzymałem poppera, który miał krzywo wklejony stelaż. Korzystałem z formularza zwrotu, odesłałam go inpostem i zwrot dostałem w tym samym dniu w którym umieściłem przesyłkę w paczkomacie (nadając zwrot).

Edytowane przez radeqs

Mam pytanie. Testujecie wiele rzeczy z Ali. Czy ktoś kupił i sprawdzał śruby napędowe do silników spalinowych? Widzę że mają jakieś śruby w cenach około 150-200 w zależności od platformy temu/ali i od sprzedawcy. Patrzyłem na śruby do Yamahy 20. Może ktoś kupował i doradzi na co zwrócić uwagę, poleci sprzedawcę

Do Yamy, teoretycznie mogą pasować od Parsuna, bo Parsun to skopiowana Yamaha.

Pewnie już było, ale chyba nie chce mi się szukać. Czy te młynki np. Daiwy dostępne na Ali to sa takie same chince jak te które trafiają do nas do sklepów? Mam tutaj na myśli serie: Legali, Revros itp. czyli budżetówki. Szukam jakiegoś 1000 pod UL i różnice w cenach są kosmiczne z tym co można u nas dostać. Zastanawiam się gdzie jest pułapka.

Do Yamy, teoretycznie mogą pasować od Parsuna, bo Parsun to skopiowana Yamaha.

Kup sobie na allegro z możliwością zwrotu i gwarancją. Wysyłka z polski. Niby kilka groszy drożej ale przekonasz się co dostajesz i masz jakąś gwarancje

Wysłane z mojego CPH2609 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez selk
  • Like 1

a jak już jesteśmy przy silnikach... ktoś miał odwagę zamawiać coś z Ali? ;) sporo tego mają chińczycy i widzę, że mają całkiem dobre opinie :)

Oczywiście mam na myśli elektryki ;)

nie zapomij że powyzej 100 USD i wysyłce z Chin  Ty płacisz opłaty stąd ceny niskie 

Używam śrub z Aliczka, silnik się od nich nie rozpadł. Innych mankamentów też nie zauważyłem.

To w Ire nie można odesłać przesyłki z Aliczka ze zwrotem kosztów zakupu? Ja dla odmiany otrzymałem poppera, który miał krzywo wklejony stelaż. Korzystałem z formularza zwrotu, odesłałam go inpostem i zwrot dostałem w tym samym dniu w którym umieściłem przesyłkę w paczkomacie (nadając zwrot).

podpytałem kolegów odemnie z którymi jezdze na Szwecje wiec sruby dostaja każdorazowo w du...e na skałach

śruby które dostali czasem pasowały a czasami były odsyłane

nawet jak przyszły i pasowały to neistety były nie wywazone i trzeba było oddawac do wywazania czy jak sie to tam nazywa wiec finalnei oszczesnosc była ale nie taka jakiej sie spodziewali

Pewnie już było, ale chyba nie chce mi się szukać. Czy te młynki np. Daiwy dostępne na Ali to sa takie same chince jak te które trafiają do nas do sklepów? Mam tutaj na myśli serie: Legali, Revros itp. czyli budżetówki. Szukam jakiegoś 1000 pod UL i różnice w cenach są kosmiczne z tym co można u nas dostać. Zastanawiam się gdzie jest pułapka.

Pułapki brak. Część produktów to te same modele co w Europie a część dostępna jest tylko w Azji.

• Like 1

Pułapki brak. Część produktów to te same modele co w Europie a część dostępna jest tylko w Azji.

Tak, to te same z tą różnicą, że na Ali jest szersza oferta, np. płytkie szpule i wyższe przełożenia, których czasem nie ma dostępnych u nas. Tak kupiłem dwie Dawiy Regal z przedostatniego rocznika, jedna S i druga XH, w Polsce nie były dostępne.

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Hej,

wiem, że było, ale poproszę o aktualizację jeśli chodzi o fajne jerki, m. in. a'la Westin-y i Slider.

pzdr

tomek

Slider: https://a.aliexpress.com/_Ew8ZQEE

Westin: https://a.aliexpress.com/_EQBtFgi

Generalnie TOP TACKLE INDUSTRIES Store

https://a.aliexpress.com/_EwiE7zU ma przyzwoitą jakość i jak poszukasz w promocji to cena jest mocno konkurencja

• Like 2