godski Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Jak by ktoś szukał to pojawiły się na Ali kotwiczki z drutami do mocowania w przynęcie. 2 paczki na próbę zamówione. Wychodzą korzystniej niż Mikado w pl nie mówiąc o Daiwie. Zobaczymy co to warte. https://pl.aliexpress.com/item/1005009173535761.html?spm=a2g0o.productlist.main.4.5ec3lVQ1lVQ1BT&aem_p4p_detail=2025063003222851447209675900000051959&algo_pvid=ae106ddf-007f-4838-9bfb-fc02b46851d3&algo_exp_id=ae106ddf-007f-4838-9bfb-fc02b46851d3-3&pdp_ext_f=%7B%22order%22%3A%22125%22%2C%22eval%22%3A%221%22%7D&pdp_npi=4%40dis%21PLN%2119.39%2119.39%21%21%215.23%215.23%21%40210385bb17512789479192265e6b3b%2112000048194516244%21sea%21PL%21757857936%21X&curPageLogUid=JOaXa4DKOJJA&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A&search_p4p_id=2025063003222851447209675900000051959_1Bierzesz kotwicę, prostujesz jedno kolanko nad płomieniem i skracasz ile trzeba. I masz to co na Ali ale lepiej moim zdaniem nawet lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca (edytowane) Bierzesz kotwicę, prostujesz jedno kolanko nad płomieniem i skracasz ile trzeba. I masz to co na Ali ale lepiej moim zdaniem nawet lepsze. Próbowałem, już mi kiedyś wspominałeś o tym patencie. Wyskakuje niestety z przynęty bardzo łatwo po paru rzutach/rybach. Edytowane 30 Czerwca przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca No ale po co prostować i skracać? Ja przy dozbrojkach wbijam jedno ramię kotwicy w przynętę i jest ok. Mniejsze ryzyko, że wypadnie niż przy wyprostowanym. Wcześniej korzystałem z różnych wkrętów, a kotwice luźni się majtały jak w woblerach, jednak doszedłem do wniosku, że wbijanie jednym grotem się w przynętę jest najbardziej praktyczne. Mniejszej skuteczności zacięć nie zauważyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca No ale po co prostować i skracać? Ja przy dozbrojkach wbijam jedno ramię kotwicy w przynętę i jest ok. Mniejsze ryzyko, że wypadnie niż przy wyprostowanym. Wcześniej korzystałem z różnych wkrętów, a kotwice luźni się majtały jak w woblerach, jednak doszedłem do wniosku, że wbijanie jednym grotem się w przynętę jest najbardziej praktyczne. Mniejszej skuteczności zacięć nie zauważyłem.Skracać nie trzeba, lepiej trzyma. Kotwica wbita w przynętę mocniej ją niszczy co przy większych i droższych gumach ma znaczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 1 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Skracać nie trzeba, lepiej trzyma. Kotwica wbita w przynętę mocniej ją niszczy co przy większych i droższych gumach ma znaczenie. Lutownica na baterie AA i zaklejamy powstałą dziurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 1 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Taka ciekawostka Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 22,38zł | RAVENCRAFT Drunk Shad Wolno tonący miękki Shakier 2,7/3,2/3,7 cala Uniwersalny spacer Sztuczna miękka przynęta na rybyhttps://a.aliexpress.com/_Ey42Uwq 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Cześć, macie do polecenia jakieś baryłkowe crankbaity z alie? 6-8 cm i płytkie i głębokie by mi pasowały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Kupiłem z czystej ciekawości, generalnie Zillion jest przegrubiony względem Seaguara, Sunline, YGK, Shimano Pitbull. Jeżeli ktoś zamierza kupić PE 0.8 znane z Japońskich marek należało by brać PE 0.6 Zillion, i analogicznie jeżeli ma być PE 1.0 Japonia, Zilion PE 0.8, można przyjąć że te 0.2 jest grubiej. Dość równa. Przesuwając między palcami wyczuwalny splot, nie jest tak gładka jak X8 marek z JP, bez problemu wyczujemy splot. Nie wiem i nie będę sprawdzał w boju bo jednak brakuje mi zaufania. Więc o strzęsieniu, trzymaniu parametrów itp się nie wypowiem. Biorąc pod uwagę że płaciłem za 150m 17.49zł i 18.29zł jakiekolwiek wymagania i porównania do linki 3 czy 4 krotnie droższej są bez sensu na dłuższą metę, to jedynie moje odczucia. Nie mniej jednak jak na zapłaconą cenę linka jest jak najbardziej ok w pierwszym kontakcie. Za 18 zł ciężko kupić znośną żyłkę, nawet gdyby trzeba ją było odwracać lub wymieniać co 2 wyjazd na taką Wisłę, i tak warta zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Kupiłem z czystej ciekawości, generalnie Zillion jest przegrubiony względem Seaguara, Sunline, YGK, Shimano Pitbull. Jeżeli ktoś zamierza kupić PE 0.8 znane z Japońskich marek należało by brać PE 0.6 Zillion, i analogicznie jeżeli ma być PE 1.0 Japonia, Zilion PE 0.8, można przyjąć że te 0.2 jest grubiej. Dość równa. Przesuwając między palcami wyczuwalny splot, nie jest tak gładka jak X8 marek z JP, bez problemu wyczujemy splot. Nie wiem i nie będę sprawdzał w boju bo jednak brakuje mi zaufania. Więc o strzęsieniu, trzymaniu parametrów itp się nie wypowiem. Biorąc pod uwagę że płaciłem za 150m 17.49zł i 18.29zł jakiekolwiek wymagania i porównania do linki 3 czy 4 krotnie droższej są bez sensu na dłuższą metę, to jedynie moje odczucia. Nie mniej jednak jak na zapłaconą cenę linka jest jak najbardziej ok w pierwszym kontakcie. Za 18 zł ciężko kupić znośną żyłkę, nawet gdyby trzeba ją było odwracać lub wymieniać co 2 wyjazd na taką Wisłę, i tak warta zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perserga Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Poszukuję fajnego krótkiego castingu do 7 gram, z multiplikatorem osobno nie chodzi mi o zestaw... Fajnie by było jak by ktoś napisał przetestowany sprzęt warty polecenia... Z stron alie, bądź temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosiu44 Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Dzień dobry,czy polecacie jakieś sprawdzone aku lifepo4 200A 12V?Potrzebuję 2szt. W innych wątkach były wymieniane dwie marki: miaoxin tie (YIXIANG) ale nie są już dostępne na alibabie, a widziałem że liitokala mają jednak gorsze opinie.Może coś innego? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca No dobra to kotwice z drutami z ali przyszły. Poniższe zdjęcie od lewej. Ali, Mikado, Daiwa. Kotwice z ali mają bardzo kiepsko rozwiązane te druty, wąsy. Są cienkie, słabo wyprofilowane, wąsko rozstawione. Ostrość: Mikado i Ali podobnie, delikatnie Mikado ostrzejsze. Obydwie bez podjazdu do Daiwy. Wszystkie kotwiczki w rozmiarze 1. Kotwiczka z Ali zauważalnie mniejsza, zarówno od Daiwy jak i Mikado. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 18 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca No dobra to kotwice z drutami z ali przyszły. Poniższe zdjęcie od lewej. Ali, Mikado, Daiwa. IMG20250715185247_copy_1320x741.jpg Kotwice z ali mają bardzo kiepsko rozwiązane te druty, wąsy. Są cienkie, słabo wyprofilowane, wąsko rozstawione. Ostrość: Mikado i Ali podobnie, delikatnie Mikado ostrzejsze. Obydwie bez podjazdu do Daiwy. Wszystkie kotwiczki w rozmiarze 1. Kotwiczka z Ali zauważalnie mniejsza, zarówno od Daiwy jak i Mikado.To jeszcze zdjęcie bo widzę że się usunęło samoczynnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca To jeszcze zdjęcie bo widzę że się usunęło samoczynnie. IMG20250715185247.jpgDzięki za informację, pomogłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia Ma ktoś doświadczenie z wędkami w wersji travel z Chin? Jest coś godnego do polecenia?Kijek w zakresie 2-2,4m do 15-25g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Witam. Chciałbym powymieniać oryginalne kotwice-druciaki w cykadach na jakieś mocniejsze bo sumy ostatnio się na mnie uwzięły a przy okazji nie zbankrutować z ownerami st66 :/ Liczę że ktoś już to przerabiał Z góry dziękuje za wszystkie propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Witam. Chciałbym powymieniać oryginalne kotwice-druciaki w cykadach na jakieś mocniejsze bo sumy ostatnio się na mnie uwzięły a przy okazji nie zbankrutować z ownerami st66 :/ Liczę że ktoś już to przerabiał Z góry dziękuje za wszystkie propozycjeUV Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 14,79zł | 10 szt. kotwiczki potrójny haczyk 2X mocny do głębokiej wędkarstwa słodkowodnego pomarańczowe haczyki ultrafioletowe UV akcesoria wędkarskiehttps://a.aliexpress.com/_EJgUDIe. W ofercie łączonej 12 zeta za 10 sztuk. Bardzo dobre kotwy 9KM. W ofercie łączonej, wychodzi 6 zeta za 20 sztuk.Zwykłe.Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 25,63zł | 20 sztuk kotwic o wysokiej zawartości węgla - bardzo ostre, solidny rozmiar 1 # -14 # Potrójna przynęta wędkarska ze stali kolczastej - haczyk wędkarski do jigowaniahttps://a.aliexpress.com/_EHZm5Bs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Tych uzywam do zadan specjalnych. Jeszcze sie nie przejechalem.https://a.aliexpress.com/_EJxwouQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Zobacz kotwice Gobait dość solidne i przystępne cenowo. Ostatnio testuje TAKEDO i wydają się bardzo ostre. FTK już dawno nie brałem bo się mocno popsuły. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Dzisiaj dotarła plecionka leydun. Wziąłem 0.2 i 0.4. zamówienie złożyłem 1 marca . Plecionka pierwsze wrażenie sprawia dobre. Nawinę na kołowrotek i sprawdzę.I jak te Leydun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia I jak te Leydun? Zaletą na pewno cena, ale na multiplikator się nie nadaje. Lepiej dołożyć i się nie (w .. ć) stresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia S.N. Jak chcesz przyzwoitą plećkę na multika to angryfish agw9x lub Diominator. Mam i jedną i drugą, już od kilku lat stosuję. To pierwsza plecionka, która jest porównywalna a nawet lepsza od Power Pro. Do tej pory wszystkie tak chinskie jak i na naszym rynku w cenie od 30 do 300 zeta za szpulkę jakie stosowałem z power pro zawsze przegrywały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia S.N. Jak chcesz przyzwoitą plećkę na multika to angryfish agw9x lub Diominator. Mam i jedną i drugą, już od kilku lat stosuję. To pierwsza plecionka, która jest porównywalna a nawet lepsza od Power Pro. Do tej pory wszystkie tak chinskie jak i na naszym rynku w cenie od 30 do 300 zeta za szpulkę jakie stosowałem z power pro zawsze przegrywały.A z cieńszych do multika? PE 0.4 np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Cieńszych nie używam. Minimum to opisane 0,10 mm faktyczne 0,12 i prawidłowo opisana 15lb.Z cieniutkich, faktycznie cieniutkich mam momoi 0,10 i jestem z niej bardzo niezadowolony. Rwie się jak guma od majtek 5g wabik mocy łącznej potrafi odstrzelić jak z katapulty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia Mogę polecić tą pletkę Kingdom Micro Fly. Założyłem ją na kołowrotek, który plątał żyłkę a o plecionce nie ma co wspominać. Teraz działa bez zarzutu. W ofercie łączonej chodzą w tej chwili po 15 zeta, przy dobrym kursie dolara poniżej 11. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi