Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

a widział ktoś na Ali ekonomiczną wersje takowego przyrządu ?

http://www.evergreen-fishing.com/goods_list/SlideShaft400_02911010_1.html

Czego to Japończycy z innymi Chińczykami (albo odwrotnie) nie skopiują od nas...ów przyrząd widziałem na rysunkach w jakiejś starej książce o wędkarstwie, tyle, że kij nie był tam raczej teleskopowy :D

Edytowane przez cristovo
  • Like 1

to chyba pozostałość w podświadomości ruskich teleskopów :)

Nie. Mylisz się.

Mam wędki 2,00-2,40 w dwuskładach i ważą więcej niz 150 gramów. Nie są to szklaki po 100 zl. Wędki mocne od 15-20 lb w górę.

A teleskop z reguły waży wiecej. A to jest tani teleskop.

Edytowane przez godski

Pod jednym z linków od @BazyLa jest takie coś (prawie na samym dole strony):

4. Czy Można zadeklarować niższą wartość?
tak, zazwyczaj będziemy zadeklarować 10-$20 dolarów dla małych paczek (1-5 sztuk). Jeśli masz specjalny wniosek skontaktuj się z nami.

https://pl.aliexpress.com/item/Military-Tactics-Backpack-Camouflage-Mochila-Men-Women-School-Bags-Molle-Outside-Rucksack-Trek-Backpacks-Bag-12L/32761656652.html?isOrigTitle=true

Normalnie Chińczycy z zasady i bez proszenia robią w balona unijne urzędy celne...a po prośbie robią podwójnie :rolleyes:

Tak przy okazji. Ściągaliście coś droższego z Ali np. za 200-300 USD ? Multik czy młynek.

Co z Vat? Płaciliście czy też towar szedł z Europy i było ok.

Ja kupiłem kilka telefonów po 150-200$ (ok.7-8sztuk) i tylko raz naliczono vat+cło, jednocześnie tylko w tym jednym przypadku towar był wysyłany kurierem, za dopłatą.

Wygląda na to, że wybierając darmową wysyłkę zwykłą pocztą, oszczędzamy podwójnie.

To chyba jest po prostu pewien rodzaj loterii, ale zabawne jest to, że Chińczycy zapewne mieli tyle próśb o zaniżenie ceny, iż dla świętego spokoju wprowadzili zaniżanie jako zasadę :D

Swoją drogą plecak jest w dobrej cenie, wygląda porządnie, chyba się skuszę. Tylko nie mogę się na kolorek zdecydować :rolleyes: No i ostrzegają, że może nieco śmierdzieć, bo dopiero z fabryki wyszedł.

https://pl.aliexpress.com/item/20L-Outdoor-Tactical-Backpack-Men-Range-Bike-Rucksacks-Road-cycling-bag-Knapsack-Riding-running-Military-Backpack/32703514724.html?detailNewVersion=&categoryId=152401

Ktoś może będzie coś zamawiał od tego Alibaby?

Wczoraj posiedziałem na Allegro w poszukiwaniu plecaka wędkarskiego, asortyment odrzuca. Słowo daję, aż żal było poświęconego czasu. Wkurza mnie to, bo Aliexpress to jeszcze większy ocean chłamu, ale coś tam jak widać da się wyszperać. U nas nic, u nas chyba naprawdę liczy się tylko cena, która czyni cuda. Jaki klient, taka oferta? Sam już się pogubiłem... :blink:

Edytowane przez cristovo
  • Like 2

W każdym razie ustrojstwo przydatne. Korzystam co prawda z Fuji, ale nie sądzę, żeby takie cuś można było zepsuć, zresztą można kupić na zapas :D

@Majo, widziałem tę giełdową ofertę i nie widzę tam nic złego. Oryginalne Fuji kosztują i po 20 zł. Komuś zbywało kilka sztuk i sprzedał, zarabiając na pół lepszego woblera, jaki to znowu biznes? Nie przesadzajmy, za chwilkę okaże się, że strach wystawiać jakiś towar, bo jeśli nie daj Boże uda się zarobić, zostanie się spekulantem B) Kto chce za grosze i centy, niech skorzysta z podanego linku, odczeka swoje i cieszy się zaoszczędzonymi kilku złotymi. Tak czy siak 10 zł nie jest jak widać wygórowaną ceną, chętni są...sam bym kupił, gdybym "easy keeper'ów" nie posiadał.

Być może sprowadzając 1000 sztuk i odsprzedając po 5 zł można by było i na Stellkę zarobić, ale niestety, zbyt duże ryzyko, że ktoś zrobi to samo i wystawi za 2,99 :rolleyes:

Edytowane przez cristovo

W każdym razie ustrojstwo przydatne. Korzystam co prawda z Fuji, ale nie sądzę, żeby takie cuś można było zepsuć, zresztą można kupić na zapas :D

@Majo, widziałem tę giełdową ofertę i nie widzę tam nic złego. Oryginalne Fuji kosztują i po 20 zł. Komuś zbywało kilka sztuk i sprzedał, zarabiając na pół lepszego woblera, jaki to znowu biznes? Nie przesadzajmy, za chwilkę okaże się, że strach wystawiać jakiś towar, bo jeśli nie daj Boże uda się zarobić, zostanie się spekulantem B) Kto chce za grosze i centy, niech skorzysta z podanego linku, odczeka swoje i cieszy się zaoszczędzonymi kilku złotymi. Tak czy siak 10 zł nie jest jak widać wygórowaną ceną, chętni są...sam bym kupił, gdybym "easy keeper'ów" nie posiadał.

Być może sprowadzając 1000 sztuk i odsprzedając po 5 zł można by było i na Stellkę zarobić, ale niestety, zbyt duże ryzyko, że ktoś zrobi to samo i wystawi za 2,99 :rolleyes:

Akurat te chińskie to obok Fuji nawet nie leżały - kiepsko wykonane (niezbyt równe krawędzie + gumka strzeliła po kilku tygodniach (wyglądała jakby sparciała). Fuji używam ponad 2 lata i nie miałem nigdy takiej sytuacji...

• Like 1

Najlepiej kupić silikonowe oringi to długo posłużą , u mnie jest taki sklep z tymi oringami to raz na jakiś czas się zaopatruję bo przydają się i do innych rzeczy 

Ale kupił bym chętnie oryginalne Fuji tylko nie wiem gdzie są w kraju dostępne ;)  bo te czajna pękają /te bolczyki od rolek/