Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Nade wszystko cenię sobie - w całym tym naszym fishingu -  oryginalność, wyrafinowanie  i niepowtarzalność. Ale to tylko mój odosobniony pogląd.  Oczywiście Lidl, Biedronka albo Aliexpress w sposób doskonały przydają wszystkim spragnionym niebanalnych barw i niespotykanego na co dzień wigoru - zatkane parkingi o tym najdobitniej świadczą.. :)

Nduro

Kupiłem dwa te wynalazki z myślami żeby je dać bratankom "na start" i co? Wstydzę sie to dać nawet obcemu za free. Zdjęcia nieźle wykadrowane i po fotoszopie bo rzeczywistość zupełnie inna. Badziewny odlew z plastiku najzwyklejszego,w kilku miejscach niedoróbka , ślady po formie wystające haczące o nitki w rękawiczkach(akurat rozpakowywałem na dworze po odebraniu paczki). Luz na korbce jak w moim 25letnim DAMie z bazaru. Przypomniałem sobie o tych kręciołach że leżą zapomniane w czelusci garażu jak przeczytałem ten post. Postaram się jednego rozebrać i policzyć owe 12magiczne łożyska.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Ta ich Stella ma tylko 3 łożyska ,proszę się nie sugerować, kupując na Ali sprawdzać opinie w necie.

Link podałem jako ciekawostkę.

Edytowane przez Pablo54
  • Like 2

Pakiety: 
1 x Przynętę Rocket

Tyle na pewno...

Takie oferty warto czytać i nie sugerować się tytułem

Waga netto: 67g

Waga brutto: 67g

• Waga przesyłki: 0.067kg (0.15lb.)

To jak myślisz będzie dziesięć?

Edytowane przez eRKa
  • Like 1

Nduro

Kupiłem dwa te wynalazki z myślami żeby je dać bratankom "na start" i co? Wstydzę sie to dać nawet obcemu za free. Zdjęcia nieźle wykadrowane i po fotoszopie bo rzeczywistość zupełnie inna. Badziewny odlew z plastiku najzwyklejszego,w kilku miejscach niedoróbka , ślady po formie wystające haczące o nitki w rękawiczkach(akurat rozpakowywałem na dworze po odebraniu paczki). Luz na korbce jak w moim 25letnim DAMie z bazaru. Przypomniałem sobie o tych kręciołach że leżą zapomniane w czelusci garażu jak przeczytałem ten post. Postaram się jednego rozebrać i policzyć owe 12magiczne łożyska.

Ta ich Stella ma tylko 3 łożyska ,proszę się nie sugerować, kupując na Ali sprawdzać opinie w necie.

Link podałem jako ciekawostkę.

Może na pudełku jest napisane po chińsku "kupując 4 kołowrotki masz 12łożysk!" Znajde czas po świętach to jednego rozbiorę

• Like 1

Mam pytanie do forumowiczów, którzy sporo kupują na aliexpres. Chciałbym sobie kupić telefon za 400$, czy jest szansa na ominięcie opłat w Polsce? Jeśli nie to jakie są to koszta?

Vat 23% + opłaty około pocztowe, koszty+ koszty + koszty, jesli telefon celnicy przechwyca na WERze. Jeśli dostarczał Ci bedzie kurier DHL lub Fedex tę jest duże prawdopodobieństwo że sami na rzecz urzedu celnego opodatkuja Ci przesyłkę. Jesli dostawa kurierem to z doświadczenia wiem (trzy razy płaciłem vat za wędki) że przesyłek nie rozpakowują. Więc jesli poprosisz sprzedawce o zadeklarowanie odpowiedniej kwoty na przesyłce to od takiej zapłacisz vat.

• Like 1

Ta platforma jest dla mnie zupełnie nie czytelna. Gorsza nawet od angielskiego ebaya. I tylko dlatego tam nie sięgam. Gdy wpiszesz "spinn" to ci wyskakuje milion wyników "tsurineya". Czy jakoś tak...To się nazywa ekspansja i reklama! To akurat jestem w stanie zrozumieć w Państwie Środka ale nie aż w takiej skali. 1000 stron - 990 Tsurimeya (… czy jakoś tak).

Dajcie jakieś rady jak ominąć te dziwne wyniki wyszukiwania. Znajdzie się może w końcu blank, którego szukam...Takie indywidualne trochę... Egoistyczne podejście. No ale poprosić, mimo to, o rady, nie zamieszkam. 3,20 10-12 gr

POZDRAWIAM SERDECZNIE.

Edit. Już zacząłem pierwszy dzień świąt z kolegą Grantsem. (przepraszam za literówki (półtoraliterówki).  Aha, kupiłem dwa butt cupy 6 dni temu w Chinach. Czekam. Małżonka też bo wypatrzyła "2 miliony różnych  łachów''. 

Robimy próbę i raczej nie liczymy nawet na przeciętność. A to źle.

Jeżdżę raz w roku na dwa tygodnie daleeeeko. To wymaga jakości... A teraz  łachy dla "kobity" z"ali" w ramach przekupstwa. To nie skończy się dobrze.

Nie wiem czy polecać. Czekam.

Pozdrawiam.

Mariusz.

• Like 2

Trochę Ci pomogę. https://pl.aliexpress.com/wholesale?initiative_id=AS_20181224230745&site=pol&SearchText=rod+blank+fishing&page=3&CatId=100005452

tylko być może nic w podanych przez Ciebie założeniach nie znajdziesz, bo szukasz mało popularnego blanku. Swoją drogą to trochę Ci się dziwię, bo nawet jak znajdziesz coś, co spełni podane przez Ciebie kryteria, to nie masz żadnej pewności, czy będzie odpowiadał Twoim oczekiwaniom. I dłuuuuugi wyjazd wraz może okazać się klapą.

Hasło "spinn" niewiele mówi tłumaczowi google. Hasło "spin" już tak. 

Samo hasło "Grants" też niewiele mi powie co pijesz  ;)  :good:

post-55546-0-33781000-1545722767_thumb.jpg

• Like 9

Mam ten blank...prosty, bez wad widocznych gołym okiem. Raczej #3 niż #2. W komplecie pokrowiec 3 komorowy oraz dodatkowa szczytówka. Po nowym roku się za niego wezmę i napiszę jak wyszło. W ubiegłym roku zamówiłem #3 w 11 stopach i wyszła z tego fajna wędka do nimfy, ale też raczej #4 niż #3.

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/od-vat-i-cla-nie-ma-ucieczki-kupujacy-w,128,0,2424704.html

Też czekam na kilka drobiazgów dłużej niż zwykle. Co za fiuty.

Tutaj nawet nie chodzi o ten podatek tylko o czas.

Wyobraź sobie Andrzeju że bratowa zamówiła zegarek elektroniczny, całkowity koszt tego przedsięwzięcia 120 + 48 plnów za opłaty celno-skarbowe.

Tu link bezpośredni do ripperów  bez przekierowywania  :P

Bardzo dziękuję za opinię na temat tych gum. Jednakże jakby odpowiedzi udzielił ktoś kto miał z nimi styczność to odpowiedź byłaby bardziej treściwa. Niemniej jednak dzięki za linka. Może gdzieś taniej dostępne? Byłoby super.

Pozdrawiam.

• Like 1