Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj listonosz dostarczył zestaw mandul od majfrenda 

https://pl.aliexpress.com/item/FTK-Fishing-Lure-Fishing-Bait-Zestaw-Mi-kkie-Przyn-ty-P-ywa-przyn-t-Woblery-Bass/32885489599.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3e645c0f2nWmvO

Kupione bardziej z ciekawości, dla porównania położyłem obok mandulę wykonana przez naszych sasiadów zza wschodniej granicy. 

post-59698-0-35221600-1546517948_thumb.jpg

• Like 2

Masz, poczytaj ;)

https://pienionszki.wordpress.com/2017/06/28/jak-zarabiac-na-aliexpress-polecanie/

Można np. wstawić normalny link bez tzw. reflinku

Przeczytałem...

Nie mogłeś wstawić linku do normalnego artykułu nie zawierającego reflinków?

Chyba na nich nie zarabiasz? [emoji57][emoji12]

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Mam pytanie do tych chińskich pigshadów, zamówiłem je pare miesięcy temu zaraz jak się pojawiły na Alie, okazały się dosyć miękkie i choć wyglądają identycznie jak oryginały to pracują odrobinę inaczej. Czy ktoś z ma podobne odczucia i czy miał na to jakieś wyniki?

Wyniki, a i owszem, podczas wyjazdu forumowiczów na Ronneby trochę ryb na nie padło. Jak dla mnie mimo miększej gumy pracują bardzo fajnie i będę z nich korzystał na przemian z oryginałem.

Takie gadanie. Bez jakiegokolwiek poparcia. Byle tylko gadać. Takie moje zdanie. Masz inne to trudno. Kolega szuka gum to podałem linka. Nic mu z konta nie ściągnęło. Chyba, że jest inaczej? Omijaj moje wstawki jak nie pasują. A Pan małkociniak to widzi u mnie miliony nawet przy gumkach za 0.01 usd które w przypadku twisterków chodzą swietnie i warto je nabyć bo robią robotę i mogę spokojnie polecić. Więc już się przyzwyczaiłem. Pozdro.

Sorki, ale też muszę odezwać się w tym temacie. Czasy jakie są takie są. Każdy patrzy na siebie i żeby do swojego wora wrzucić. Rozumiem to, szanuję. Wszak wszędzie jest pogoń... aczkolwiek wszystko można robić ze smakiem i poszanowaniem cudzych pieniędzy. Jest to forum koleżeńskie i koleżeńsko się traktujmy. Mi osobiście wstyd byłoby polecić komuś coś z czym nie miałem doczynienia. Narażamy wówczas kogoś na stratę pieniędzy i na słowa typu kurła, churła itp. itd. Mikee chyba nie zbijesz na tym wielkiej kasiory a zachowasz się honorowo. Frana też nie ma co palić typu kolega wujka ciotki po sąsiedzku ma taki młynek i kręci nim aż miło. Działasz jeszcze trochę w sieci z tymi swoimi linkami... internety nie są takie duże :)

Zeby nikomu gumka w gardle za centa nie stanęła to wrzucę coś miłęgo :)

11qtwmf.jpg

Edytowane przez Popeye
  • Like 4

Zamowilem osatnio Kuying Teton. Jakich producentów wedzisk z Ali polecacie?

Tetonem łowię i ja. Na YT znajdziesz kanał tacle talk ( BCSG fishing- sprawdziłem) tam gość na sensowne recenzje i oceny sprzętu z Azji. Ostatnio widziałem o wędkach tsurinoya.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez RedJin

"Ponoszą wszystkie przewidziane prawem daniny publiczne, w tym cła i podatki, jednocześnie zmagając się ze zjawiskiem nabywania produktów poza UE, głównie w Chinach, sprowadzania ich w przesyłkach listowych bez uiszczenia VAT. Ich zdaniem to zwyczajnie nie fair i trudno się z taką opinią nie zgodzić. "
Coś w tym jest.

Ponoszą wszystkie przewidziane prawem daniny publiczne, w tym cła .....................................................................................................................
Coś w tym jest.

Podstawowym celem,dla którego "normalne" państwo nakłada na podatnika obowiązek uiszczenia opłaty celnej,jest potrzeba

wspierania rodzimej produkcji.(ochrona własnego rynku).

Skoro w naszym kraju danego towaru nikt nie produkuje i nie zanosi się na to,aby zamierzał to robić to stwierdzenie  "coś w tym jest"

można odczytać tylko tak:  Pazerność i chęć ograbienia suwerena. ( Na Ali Expressie jak do tej pory kupowałem tylko przedmioty 

spoza asortymentu rodzimych sprzedawców i producentów). 

• Like 1

To jak to jest?

Zamawiam przedmiot (ok. 15zł)z darmową przesyłką, śledzę przesyłkę.

Hongkong ,Litwa ,Niemcy, Polska –Oborniki, przez Rosję nie idzie.

Kto za to płaci, chyba ten co wysyła .

To znaczy że poczta  pobierze WAT, pobierze za przesyłkę a urząd celny cło?

Ile to będzie? Nie odbiorę  przesyłki.

Podstawowym celem,dla którego "normalne" państwo nakłada na podatnika obowiązek uiszczenia opłaty celnej,jest potrzeba

wspierania rodzimej produkcji.(ochrona własnego rynku).

Skoro w naszym kraju danego towaru nikt nie produkuje i nie zanosi się na to,aby zamierzał to robić to stwierdzenie  "coś w tym jest"

można odczytać tylko tak:  Pazerność i chęć ograbienia suwerena. ( Na Ali Expressie jak do tej pory kupowałem tylko przedmioty 

spoza asortymentu rodzimych sprzedawców i producentów). 

Edytowane przez Pablo54

Nie przejmuj się na zapas. Narazie wszystko dostaje po staremu (mazowieckie) nigdy nie zapłaciłem ani VAT ani cła. Ostatnio dostałem zegarek (powiedzmy 150zl) i przyszedł bez problemu. Gdzieś wyczytałem żeby szukać przesyłki typu standard shiping 12-18. Czasem trzeba do niej dopłacić, ale idzie przez zachód i dostarcza to kurier poczty polskiej. Podobno ten rodzaj przesyłki ma znikomą szansę "gdzieś się zatrzymać"

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Na inne zakupy jest sposób, godzinę temu kupiłem w Gearbest plafon sufitowy  xiaomi z magazynu w polsce, ale z wędkarskimi zakupami może byc gorzej. 

Mój status na Ali to platynowy klient bliziutko  do diamentowego , zapłacony vat........trzy wędki Kuying suma +/- 120 pln , ostania dostawa wczoraj bez dodatkowych kosztów.

Jesli dalej tak bedzie to spoko.

Edytowane przez Małkociniak

Mnie zawsze najbardziej wkurza pozycja: "Przesłanie adresatowi dowodu odprawy celnej". Przecież oni ten świstek przesyłają razem z przesyłką, a nie osobnym listem, więc za co niby jest ta opłata? No czyste złodziejstwo.

gdzie taką pozycje znajdujesz ? przy śledzeniu paczki na alli ?