Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie nigdy nie było takiej pozycji. Po raz trzeci mam informację, że przesyłka została oclona. Za pierwszym razem nic nie musiałem płacić. Od kilku dni dwie paczki o wartości 80zł czekają w celnym. Dam znać czy musiałem coś płacić 

Niestety przestało być fajnie z zakupami na ali.

Czekałem na paczkę z Chin od końcówki listopada tuż przed nowym rokiem otrzymałem pismo wraz ze skanami mojej paczki, na maila wysłałem potwierdzenie wpłaty z mojego banku i cisza aż do wczoraj paczka warta 120$ w końcu dotarła ale pan listonosz zażyczył sobie za nią dodatkowe 122zł 90gr w środku była fakturka:

Należności celne wg kwitu celnego  105zł

Przedstawienie do kontroli celnej   8.50zł

Przesłanie adresatowi dowodu odprawy celnej  6.00zł

Zainkasowanie od klienta należności celnych i podatkowych oraz przekazanie ich na rachunek urzędu celnego  3.40zł

:rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

To pytanie - u nas kupił byś to w tej samej cenie, czy tam nawet z opłatami nadal taniej?

Romek akurat w moim przypadku tak się składa, że u nas w ogóle tej rzeczy nie można kupić :(  Zastanawiałem się nad zakupem większej ilości kotwic do woblerów ale teraz mam wątpliwości czy ma to jakikolwiek sens  :wacko:

A dlaczego płaciłeś za nią cło skoro według ustawy kwota zwalniający jest poniżej 150 euro czyli 120$ się mieści. Co innego VAT który należy zapłacić przy każdej paczce z Państwa Środka. Czy celna dała jakieś uzasadnienie ?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Gdzie dostajecie te informacje ze macie wyslac kwity ?

Na maila ?

Bo czekam juz bardzo dlugo na kilka paczek a ich nie ma... Zastanawiam sie czy w celnym ich nie trzymaja . Na mailu pusto

Przychodzi list za który oczywiście doliczają 6zł :D Idź na pocztę i zapytaj czy nic nie ma do Ciebie.

Gość EdekZfabrykiKredek

Wczoraj moje sznury wylądowany skoro świt w Paryżu, w południe byly na cle w Liege i czekam na rozwoj sytuacji, zobaczymy kiedy trafią do PL.

Edytowane przez SIEMANO