Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym że wszystkie karty przedpłacone nie są już wydawane przez banki, zastanawiam się nad kupnem karty w USD na cinkciarz.pl. Czy ktoś za pomocą tej karty płacił na aliexpress ??

Jest płatnosc przelewy24 obsługuje większosc polskich banków.

Edytowane przez marianosum

wędki te po 20 USD do UL/XUL to nadal chińskie badziewie, wytrzymała mi kilka wypadów na ryby, to co padło to uchwyt kołowrotka, najpierw nie trzymał gwint i co chwilę trzeba było dokręcać o potem coś pękło i już nie trzymało wcale. 80 zł to nie są wielkie pieniądze, ale za trochę ponad 300 zł idzie kupić Majorcrafta Traparę, czy za niewiele ponad 200 zł SG Parabellum 0-5g. Wytrzymają dłużej

• Like 1

Kupiłem wagę do ryb, elektroniczną, z Hong Kongu. Był to wówczas mój pierwszy zakup na Ali, jakość wagi położyła na łopatki wszystko co widziałem w Polsce ...a kosztowała w przeliczeniu jakieś 12 zł. Kupiłem nawijaki do przyponów - zaginęły w drodze, zwrot pieniędzy. Kupiłem czujnik brań na rzekę - zaginął w drodze, zwrot pieniędzy. Kupiłem za 1 zł jakieś miniaturowe silikonowe przynęty na klenia - OK. Kupiłem szklaną wędkę teleskopową 3.6m żeby ...zrobić z niej przyrząd do zbierania orzechów. Rewelacyjne okazały się lampki LEDowe

na szczytówkę gruntówki.

Raczej nie kupię:

- kołowrotka

- kija

- woblera i generalnie przynęt sztucznych (nie chcę stracić suma albo sandacza przez ich wątpliwą jakość)

Popełniłem tam kilka zakupów  a najgorszym okazał sie komplet 8 woblerów sandaczowych, po prostu jeden tylko dało sie ustawić... Dramat. Zastanawiam sie nad przynętami gumowymi, ktoś mial jakieś z ali. i coś więcej powie?

Zerknij parę stron wstecz.   Bazyl kupował.

Moje gumki są w drodze.Jak dojdą,ocenię.

• Like 1

https://www.aliexpress.com/item/Hot-Mini-Hanging-Scale-Pocket-Portable-50kg-LCD-Digital-Hanging-Luggage-Weighting-Fishing-Hook-Scale-Electronic/32580610406.html

- dobre, solidne wykonanie, pomiary w miarę dokładne (pokazuje zawsze taka sama wage przy kilkukrotnym ważeniu jednej rzeczy, cieżko stwierdzić ile zaniża - na ciężarkach z hantli 5 kg pokazuje 4,8 takżę nieźle ale cholera wie czy naprawde tyle nie ważą :P) i za taka cene nie ma żadnej konkurencji

- moim zdaniem nie da sie zrobić tego typu wagi która pokazuję idealnie prawdziwą masę

Polecam! co najlepsze - przyszła do mnie w mniej niż 2 tygodnie!