Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Daj sobie spokój z "statywami" z ali. Idź na forum fotograficzne i tam popytaj. Za w miare porządny statyw trzeba dać te minimum 300-400zł. Manfrotto, Benro - te firmy robią porządne statywy.

ja proponuję jeszcze kryształek swarowskiego na nóżkach, bez tego zdjęcia wychodzą rozmazane

• Like 1

https://allegro.pl/oferta/statyw-fotograficzny-3d-etui-60-158-cm-w540-169-cm-7199354532

Kiedyś kupiłem taki( tego typu) Aktualnie używa córka. Działa nic nie odpadło, nic się nie zatarło, nie złamało.Ja go używałem okazjonalnie, córka znacznie częsciej z dobrej klasy aparatem.

Stabilizację na łódce  uzyskasz wieszając na haczyku obciążenie.

I dla porównania polecany wyżej Manfrotto:

https://allegro.pl/oferta/statyw-fotograficzny-manfrotto-carbon-mkbfrc4-bh-7875594613

Wybór należy do Ciebie.

• Like 1

ja proponuję jeszcze kryształek swarowskiego na nóżkach, bez tego zdjęcia wychodzą rozmazane

Oh, jaki jesteś zabawny :D 

Miałeś kiedyś ciężką lustrzankę w rękach? Robiłeś kiedyś zdjęcia z długim czasem naświetlania na wietrze? Wątpie.

• Like 1

Poszukuję statywu do lustrzanki który będę mógł na spokojnie postawić na dnie łodzi i nie bać się że się wywróci czy połamie od ciężaru aparatu z obiektywem.

Spotkał się ktoś z czymś na Alli ?? Chętnie coś takiego zakupię ;)

Jeśli robisz filmy głównie statycznie to może jeden grzyb co się kupi, jednak praca głowicy ma znaczenie.

Przykład poniżej: widać gładkość przesuwu w jednym i skoki w drugim przypadku:

https://youtu.be/bQg_YoFoplA?t=489

Przy dobrej głowicy regulujesz pozycję aparatu bez "poluzowywania" głowicy, w dziadostwie aby utrzymać aparat dajesz mocny "docisk" a każda zmiana pozycji wymaga poluzowani.

Tak że w statywie też "masło w maśle" się liczy nieraz.

Edytowane przez ObraFM

Daj sobie spokój z "statywami" z ali. Idź na forum fotograficzne i tam popytaj. Za w miare porządny statyw trzeba dać te minimum 300-400zł. Manfrotto, Benro - te firmy robią porządne statywy.

Tu jesteś w błędzie, mam już od kilku lat, podróbkę manfrotto (goldfoto) i nic się z nim nie dzieje. Manfrotto używam w pracy z różnymi głowicami, owszem jest świetny ale my za mało zarabiamy.

Tu jesteś w błędzie, mam już od kilku lat, podróbkę manfrotto (goldfoto) i nic się z nim nie dzieje. Manfrotto używam w pracy z różnymi głowicami, owszem jest świetny ale my za mało zarabiamy.

Czy ja wiem? Statyw kupujesz na kilkanaście lat. Z doświadczenia wiem, że jeśli to nie jest statyw z rentalu to w zasadzie taki jest czas jego połowicznego rozpadu. :) Mam na myśi Avengera, Gitzo, Manfrotto. To da radę sie zwrócić kilka razy. 

• Like 1

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7798588803

Tylko Manfrotto!!!! Reszta to shit. Mam taki w domu. Siadam wygodnie w fotelu, odpalam browarka. Lustro juz wisi na statywie i kręcę nimi...w poziomie, pionie. Ostra jazda. 30 min kręcenia. Godzina patrzenia na statyw zeby go zbytnio nie eksploatować i zadowolić swojego ego no bo kuźwa miec coś drogiego!!!!na forum polecali!!! Mowili hama nie kupuj bo to dla chama.

Manfrotto...polecam ten sprzęt. Popeye

• Like 6

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7798588803

Tylko Manfrotto!!!! Reszta to shit. Mam taki w domu. Siadam wygodnie w fotelu, odpalam browarka. Lustro juz wisi na statywie i kręcę nimi...w poziomie, pionie. Ostra jazda. 30 min kręcenia. ....

Potem zmiana na Stellę- i tym sposobem zima mija  :lol:

;)

• Like 5

Może cos co zamawiałeś z pół roku wstecz i zapomniałeś o tym?

Do mnie całkie niedawno przyszedł drobiazg zamówiony w listopadzie.

W międzyczasie zakładałem spór, później miałem blokade konta  na Alii - tak, że korespondencja była niemożliwa, gdy konto odblokowali, spór wygasł...

Kasa nie wróciła, ale ponieważ było to kilka złotych machnąłem ręką.

I w zeszłym tygodniu - niespodzianka. - listonoszka przyniosła przesyłkę.

Życie różne zna przypadki...

Edytowane przez eRKa
  • Like 1

Ja również mam brak tych  przycisków. Wczoraj jeszcze wszystko było ok. Zakładam, że jakiś problem wyżej. Co do przesyłek to również zamawiałem  coś w listopadzie za ok 10zł, dwa tygodnie temu założyłem spór kasę oddali bez problemu a kilka dni później paczka dotarła także wyszła za friko.

Ja również mam brak tych przycisków. Wczoraj jeszcze wszystko było ok. Zakładam, że jakiś problem wyżej. Co do przesyłek to również zamawiałem coś w listopadzie za ok 10zł, dwa tygodnie temu założyłem spór kasę oddali bez problemu a kilka dni później paczka dotarła także wyszła za friko.

Do dobrych zasad w takim wypadku należy napisanie do wysyłającego o zaistniałej sytuacji. Ponowne zrobienie zakupu z informacją aby nie wysyłał...

Taka ot netykieta aliekspresowa..

• Like 12

Ja również mam brak tych  przycisków. Wczoraj jeszcze wszystko było ok. Zakładam, że jakiś problem wyżej. Co do przesyłek to również zamawiałem  coś w listopadzie za ok 10zł, dwa tygodnie temu założyłem spór kasę oddali bez problemu a kilka dni później paczka dotarła także wyszła za friko.

Tez tak miałem ale.............. przesłałem Chińczykowi pieniadze na meila przez Pay Pal, podziekowań nie myło końca a jakie miałem dobre samopoczucie.

• Like 10