Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Główki bez kołnierza dadzą radę.

Koledzy czy to znaczy że doliczą coś do kołowrotka? attachicon.gif Screenshot_2019-05-21-12-28-17.png

Jeśli oclone, nic nie doliczą. Jeśli chcieliby ci dowali cło, paczka siedziałaby w urzędzie, a ty dostałbyś info od nich wzywające do udokumentowania danego zakupu. Na tej podstawie dokonują naliczenia opłat celnych, tj. oclenia. Jarek naobiecywał, więc zaczną się dopier^alać do wszystkich przesyłek, jak leci, kwestia czasu.

• Like 1

Kupiłem zestaw filtrów do aparatu w telefonie. Głównie chodziło mi o filtr CPL, bo być może poprawi widoczność wideo z pracą przynęt, które tworzę. Przyjdzie to zobaczem.

49,95 zł 51%OFF | APEXEL 10in1 Phone Camera Lens Kit Fisheye Wide Angle Telescope Macro Mobile Lenses For iPhone Samsung Redmi 7 Huawei Cell Phone

https://s.click.aliexpress.com/e/b5rId2e4

• Like 1

Czy kto z Kolegów zamawiał te kotwice:

https://pl.aliexpress.com/item/32879032609.html?spm=a2g0o.cart.0.0.4c793c00sfk7Q8

Na grafice fajnie wyglądają...

... u mainfrendów na grafikach wszystko wygląda super i fajnie ; szkoda tylko , że nie zawsze jest odzwierciedleniem sprzedawanego towaru  ;)  :(

• Like 2

Takie portki z alli bardzo fajne w użytkowaniu. 856fb6c22cc35967e1bbff17b14890b1.jpg

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Rolnik szuka żony.

Na chińską rozmiarówkę to przy Twoim wzroście pewnie z 1000xxl :)

Edytowane przez Hesher
  • Like 5

Wszystko cacy a jak ja mam 196 cm i 115kg to ile razy xl będzie

Rozmiarówka na ich stronie jest podana i nawet się zgadza także jak wymiarowo coś pod siebie dobierzesz to jest duża szansa, że będzie pasować.

Dla takich nie szyją !!!  ;)  :)

Trochę racji Mariusz masz. Szukałem ostatnio butów na piłkę do ciorania na co dzień i wyżej jak 45 tak na szybko nie znalazłem.

Ja mam 190 i po urlopie jakieś 103-104kg [emoji1787] rozmiar XL jest idealny może przy klękaniu w szuwarach chciałoby się że 2cm w długości. Ale jest ok. Więc dla większych i brzuchatych rozmiar XXL powinien być ok

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Tak straszyli, że będzie wszystko clone, a z moich obserwacji różnica jest teraz tylko taka, że większość przesyłek dostarcza pod drzwi kurier Pocztex, a nie muszę latać na pocztę po odbiór :) Chociaż fakt, że zamawiam głównie pierdoły poniżej 30$, więc nie wiem, jak tam droższe przesyłki?

• Like 1

Oddałem dzisiaj Lurekillera i Spartana do przesmarowania w serwisie. W czwartek będę wiedział jak i czy były przesmarowane i co tam mają w środku, tj. materiały obu przekładni. Sławek (serwis Żelazna) pięknie wyczaił defekt szpulki w Spartanie, aż mnie zaimponował bo nic mu o tym nie wspominałem. Okazało się, że jedna mikrośróbka w szpuli jest krzywo wkręcona i wadzi o ustrojstwo na pinionie w jednym punkcie.

• Like 3

Przyszła mi ta awx9 15lb w założeniu 0.10, w porównaniu do HM8X jaką dawno temu kupiłem za 3 czy 4X większe pieniądze to jest 2X grubsza tak organoleptycznie, może nie 2X ale znacząco grubsza jest. Fakt że ta HM miała mocy nominalnie 10kg, dopóki jej farbka i powłoka nie zeszła, po tym rwie się jak gumka od majtek.