marianosum Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Mam taki kilka razy złapał mnie solidny deszcz ale telefon suchy. https://s.click.aliexpress.com/e/5ckGdh6pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Koledzy, poleci ktoś dobrą mocną latarkę ?skilhunt h2., xtar warboy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Mam taki kilka razy złapał mnie solidny deszcz ale telefon suchy. https://s.click.aliexpress.com/e/5ckGdh6pljest podobna wersja z pianka (telefon bedzie plywal). Nie testowalem z telefonem, ale wsadzilem do srodka zwitek srajtasmy i jakies obciazenie i wrzucilem do wiaderka z woda na pol dnia. ani kropli wody w srodku.https://www.aliexpress.com/item/32822494401.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dC1D79h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Zapytam Was o przesyłki z Ali. Dziś przyszły do mnie dwie paczuszki ( zamawiałem pierwszy raz ) i były wrzucone do skrzynki na listy. Nie było żadnego potwierdzenia z mojej strony dla chyba listonosza. Czy takie dostarczenie bez potwierdzenia odbioru to normalka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) Normalka choć ostatnio zdarza się dla odmiany że przesyłkę przynosi kurier poczty :-)Nawet smsa dostajesz wtedy z informacją "została nadana przesyłka kurierska.." itd Edytowane 18 Listopada 2019 przez Norbas7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Zapytam Was o przesyłki z Ali. Dziś przyszły do mnie dwie paczuszki ( zamawiałem pierwszy raz ) i były wrzucone do skrzynki na listy. Nie było żadnego potwierdzenia z mojej strony dla chyba listonosza. Czy takie dostarczenie bez potwierdzenia odbioru to normalka? "Darmowa dostawa do Poland za pośrednictwem China Post Ordinary Small Packet Plus" Jak rozwiniesz - jest na końcu taki "ptaszek" to zobaczysz wszystkie rodzaje przesyłek w danej aukcji.Jak sobie wybierzesz bezpłatną dostawę, to zazwyczaj bez śledzenia - ot taki zwykły list.Przesyłki płatne są ze śledzeniem - masz wgląd dokładny gdzie w danym momencie jest przesyłka.I są to szybsze przesyłki - do miesiąca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) O chwileczkę.Darmowe przesyłki w 70% przypadków też mają śledzenie.Wystarczy że sprzedawca wprowadzi jej numer i dają się odnaleźć na China Post , 17Track itd... Edytowane 18 Listopada 2019 przez Norbas7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Czy kurtki na wyprawy jesienno-zimowe, chroniące przed wiatrem i coś tam przed deszczem są jakieś godne uwagi? Znalazłem jakieś na ali, ale czy warto się nimi zainteresować? Możecie coś polecić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Często darmowa jest wysyłka "Aliexpress Standard Shipping". Śledzenie jest od początku do końca i do rąk przynosi kurier Pocztex, a paczka dociera nawet w 10 - 14 dni. "China Post Ordinary Small Packet Plus" można śledzić jeśli sprzedawca wprowadzi numer przesyłki ale tylko do chwili opuszczenia przesyłki terytorium Chin - potem przesyłka "znika". Edytowane 19 Listopada 2019 przez Alek_Art. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 O chwileczkę.Darmowe przesyłki w 70% przypadków też mają śledzenie.Wystarczy że sprzedawca wprowadzi jej numer i dają się odnaleźć na China Post , 17Track itd... Masz rację, lecz w Polsce tych przesyłek już nie "wyśledzisz".I kolega wyżej też ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Koledzy, poleci ktoś dobrą mocną latarkę ? Convoy S2+ lub S3. Jeśli oczywiście masz na myśli coś małego, uniwersalnego. Kosztuje toto około 10€. Bardzo solidnie wykonane i moc też zdecydowanie wystarczająca. skilhunt h2., xtar warboy. Mam Convoy S2+ oraz Skilhunta H2.Te S2+ na promocjach można dorwać poniżej 40 zł, skilhunt jest droższa ok 2-3x.Obydwie są fajne i do większości zastosowań ich moc jest w zupełności wystarczająca. H2 świeci bardzo szeroko i przez to bliżej. W S2 światło jest bardziej wąskie, powiedziałbym skupienie jest optymalne. Denerwujące w H2 jest to, że przez szerokie świecenie skutczenie oślepia inne osoby, nawet jeśli nie są w centrum wiązki światła.Sądzę, że jeśli nie jest potrzebna czołówka, to nie warto dopłacać do H2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Mam Convoy S2+ oraz Skilhunta H2.Te S2+ na promocjach można dorwać poniżej 40 zł, skilhunt jest droższa ok 2-3x.Obydwie są fajne i do większości zastosowań ich moc jest w zupełności wystarczająca. H2 świeci bardzo szeroko i przez to bliżej. W S2 światło jest bardziej wąskie, powiedziałbym skupienie jest optymalne. Denerwujące w H2 jest to, że przez szerokie świecenie skutczenie oślepia inne osoby, nawet jeśli nie są w centrum wiązki światła.Sądzę, że jeśli nie jest potrzebna czołówka, to nie warto dopłacać do H2Panowie a coś prościej?Jakiś link bezpośredni dla osiołka?Bo ja wpisuje to co mówicie ale wychodzi tyle opcji, że bez doktoratu ani niu niu...no proszę Was, widać, że wiecie o czym piszecie:). Tak z opisem jak krowie na rowie - ta ->..... jeśli chcesz to, ta ->..... jeśli chcesz to Pewnie nie ja jeden skorzystam z Waszej wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Polecam zawsze na Ali po wpisaniu interesującej Cię frazy sortowanie po ilości zamówień. Wyniki pierwsze z góry będą nie tylko najpewniejsze ale też mają najwięcej opinii ze zdjęciami Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikee Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Najtaniej na aliexpress znalazłem za 13 dulków. Na gearbeście chodzi często za 10 USD ale aktualnie jest po 14 [emoji853]. Możesz jeszcze poszukać na wishu albo baggood. Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Ja pod koniec czerwca kupowałem tutajWersja z diodą XML2 T6-4C (fajne światło o naturalnej barwie).Przesyłka bardzo szybka, chyba była z UK. Tylko wtedy zapłaciłem 34 zł...Tutaj 45 zł ale delikatnie słabsza wersja (sterownik 7135 x 6 mniejszy prąd wyjściowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Jakby kogoś interesowało, to InPost podpisał właśnie umowę z Ali i będzie można paczuchy odbierać w paczkomatach... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Bajka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Jakby kogoś interesowało, to InPost podpisał właśnie umowę z Ali i będzie można paczuchy odbierać w paczkomatach...No i tak mi mów ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Wszystko pięknie, wszystko fajnie ale doczytałem gdzieś, że wszystkie przesyłki InPostu będą bez wyjątku podlegać odprawie celnej. W dodatku ciekawi mnie jak będzie rozwiązana sprawa zapłaty za naliczone cło czy VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 No...i czar prysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Nie mogę znaleźć pełnego info, ale udało mi się znaleźć w komentarzach fragment: "na LinkedIn info od Brzoski jest szerze i zawiera fragment :.... nie uszczuplając dochodu budżetu Państwa Polskiego jak to ma miejsce w przypadku zwykłych małych przesyłek."#Edit Mam! Edytowane 20 Listopada 2019 przez Pulsar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Jest napisane, że odprawa odbędzie się w kraju UE (czyli niekoniecznie Polsce) i że podatki i cła będą płacone w Polsce. Ciekawe jakim cudem jeśli odprawa będzie w Estonii lub Holandii czy Belgii, cło i podatek spłynie do Polski. Pewnie tak samo jak ma to obecnie miejsce przy przesyłkach pocztowych. Na pewno inne państwo UE będzie dbało o polskie podatki, tak samo jak dba obecnie ;-) Ładna ściema, zapewne po to, aby rząd był zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Panowie a coś prościej?Jakiś link bezpośredni dla osiołka?Bo ja wpisuje to co mówicie ale wychodzi tyle opcji, że bez doktoratu ani niu niu...no proszę Was, widać, że wiecie o czym piszecie:). Tak z opisem jak krowie na rowie - ta ->..... jeśli chcesz to, ta ->..... jeśli chcesz to Pewnie nie ja jeden skorzystam z Waszej wiedzy Convoy S2+:https://s.click.aliexpress.com/e/AJBBqlZIF Bywa taniej, ale nie teraz masz do wyboru tam różne barwy światła, popatrz która bardziej Ci odpowiada, Google pokaże fotki. Ja mam 2 i naprawdę bardzo zadowolony jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Ma ktoś przetestowany fluorocarbon ~0,35-0,40 na pod przypony na zedy oraz pod dropa? Edytowane 25 Listopada 2019 przez elpojo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Ja dopowiem panowie coś na temat cłaNie ma czegoś takiego. Zamawiam ogromna ilość paczek do Danii i do Polski. Mój kolega również. Mam znajomego który ma założona firmę w Pl - led coś tam. Kupuje za ogromne pieniądze rzeczy nawet z Ali. Nigdy nie płacił cła w pl. Proszę ludzi nie wprowadzać w błąd gdy nie doświadczyliście czegoś na własnej skórze. T/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi