Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki kilka razy złapał mnie solidny deszcz ale telefon suchy.

https://s.click.aliexpress.com/e/5ckGdh6pl

jest podobna wersja z pianka (telefon bedzie plywal). Nie testowalem z telefonem, ale wsadzilem do srodka zwitek srajtasmy i jakies obciazenie i wrzucilem do wiaderka z woda na pol dnia. ani kropli wody w srodku.

https://www.aliexpress.com/item/32822494401.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dC1D79h

Zapytam Was o przesyłki z Ali. Dziś przyszły do mnie dwie paczuszki ( zamawiałem pierwszy raz ) i były wrzucone do skrzynki na listy. Nie było żadnego potwierdzenia z mojej strony dla chyba listonosza. Czy  takie dostarczenie bez potwierdzenia odbioru to normalka?   

Zapytam Was o przesyłki z Ali. Dziś przyszły do mnie dwie paczuszki ( zamawiałem pierwszy raz ) i były wrzucone do skrzynki na listy. Nie było żadnego potwierdzenia z mojej strony dla chyba listonosza. Czy  takie dostarczenie bez potwierdzenia odbioru to normalka?   

"Darmowa dostawa 

do Poland za pośrednictwem China Post Ordinary Small Packet Plus"

Jak rozwiniesz - jest na końcu taki "ptaszek" to zobaczysz wszystkie rodzaje przesyłek w danej aukcji.

Jak sobie wybierzesz bezpłatną dostawę, to zazwyczaj bez śledzenia - ot taki zwykły list.

Przesyłki płatne są ze śledzeniem - masz wgląd dokładny gdzie w danym momencie jest przesyłka.

I są to szybsze przesyłki - do miesiąca.

• Like 1

Często darmowa jest wysyłka "Aliexpress Standard Shipping". Śledzenie jest od początku do końca i do rąk przynosi kurier Pocztex, a paczka dociera nawet w 10 - 14 dni. "China Post Ordinary Small Packet Plus" można śledzić jeśli sprzedawca wprowadzi numer przesyłki ale tylko do chwili opuszczenia przesyłki terytorium Chin - potem przesyłka "znika".

Edytowane przez Alek_Art.
  • Like 3

O chwileczkę.

Darmowe przesyłki w 70% przypadków też mają śledzenie.

Wystarczy że sprzedawca wprowadzi jej numer i dają się odnaleźć na China Post , 17Track itd...

Masz rację, lecz w Polsce tych przesyłek już nie "wyśledzisz".

I kolega wyżej też ma rację:)

Koledzy, poleci ktoś dobrą mocną latarkę ?

Convoy S2+ lub S3. Jeśli oczywiście masz na myśli coś małego, uniwersalnego. Kosztuje toto około 10€. Bardzo solidnie wykonane i moc też zdecydowanie wystarczająca.

skilhunt h2., xtar warboy.

Mam Convoy S2+ oraz Skilhunta H2.

Te S2+ na promocjach można dorwać poniżej 40 zł, skilhunt jest droższa ok 2-3x.

Obydwie są fajne i do większości zastosowań ich moc jest w zupełności wystarczająca. H2 świeci bardzo szeroko i przez to  bliżej. W S2 światło jest bardziej wąskie, powiedziałbym skupienie jest optymalne. Denerwujące w H2 jest to, że przez szerokie świecenie skutczenie oślepia inne osoby, nawet jeśli nie są w centrum wiązki światła.

Sądzę, że jeśli nie jest potrzebna czołówka, to nie warto dopłacać do H2

• Like 1

Mam Convoy S2+ oraz Skilhunta H2.

Te S2+ na promocjach można dorwać poniżej 40 zł, skilhunt jest droższa ok 2-3x.

Obydwie są fajne i do większości zastosowań ich moc jest w zupełności wystarczająca. H2 świeci bardzo szeroko i przez to  bliżej. W S2 światło jest bardziej wąskie, powiedziałbym skupienie jest optymalne. Denerwujące w H2 jest to, że przez szerokie świecenie skutczenie oślepia inne osoby, nawet jeśli nie są w centrum wiązki światła.

Sądzę, że jeśli nie jest potrzebna czołówka, to nie warto dopłacać do H2

Panowie a coś prościej?Jakiś link bezpośredni dla osiołka?Bo ja wpisuje to co mówicie ale wychodzi tyle opcji, że bez doktoratu ani niu niu...no proszę Was, widać, że wiecie o czym piszecie:). Tak z opisem jak krowie na rowie - ta ->..... jeśli chcesz to, ta ->..... jeśli chcesz to :) Pewnie nie ja jeden skorzystam z Waszej wiedzy

Ja pod koniec czerwca kupowałem tutaj

Wersja z diodą XML2 T6-4C (fajne światło o naturalnej barwie).

Przesyłka bardzo szybka, chyba była z UK. Tylko wtedy zapłaciłem 34 zł...

Tutaj 45 zł ale delikatnie słabsza wersja (sterownik 7135 x 6 mniejszy prąd wyjściowy)

Nie mogę znaleźć pełnego info, ale udało mi się znaleźć w komentarzach fragment:

"na LinkedIn info od Brzoski jest szerze i zawiera fragment :

.... nie uszczuplając dochodu budżetu Państwa Polskiego jak to ma miejsce w przypadku zwykłych małych przesyłek."

#Edit

Mam!

post-58114-0-07031100-1574261276_thumb.jpg

Edytowane przez Pulsar

Jest napisane, że odprawa odbędzie się w kraju UE (czyli niekoniecznie Polsce) i że podatki i cła będą płacone w Polsce. Ciekawe jakim cudem jeśli odprawa będzie w Estonii lub Holandii czy Belgii, cło i podatek spłynie do Polski. Pewnie tak samo jak ma to obecnie miejsce przy przesyłkach pocztowych. Na pewno inne państwo UE będzie dbało o polskie podatki, tak samo jak dba obecnie ;-) Ładna ściema, zapewne po to, aby rząd był zadowolony.

Panowie a coś prościej?Jakiś link bezpośredni dla osiołka?Bo ja wpisuje to co mówicie ale wychodzi tyle opcji, że bez doktoratu ani niu niu...no proszę Was, widać, że wiecie o czym piszecie:). Tak z opisem jak krowie na rowie - ta ->..... jeśli chcesz to, ta ->..... jeśli chcesz to :) Pewnie nie ja jeden skorzystam z Waszej wiedzy

Convoy S2+:

https://s.click.aliexpress.com/e/AJBBqlZIF

Bywa taniej, ale nie teraz :) masz do wyboru tam różne barwy światła, popatrz która bardziej Ci odpowiada, Google pokaże fotki. Ja mam 2 i naprawdę bardzo zadowolony jestem.

Ja dopowiem panowie coś na temat cła

Nie ma czegoś takiego.

Zamawiam ogromna ilość paczek do Danii i do Polski.

Mój kolega również.

Mam znajomego który ma założona firmę w Pl - led coś tam.

Kupuje za ogromne pieniądze rzeczy nawet z Ali.

Nigdy nie płacił cła w pl.

Proszę ludzi nie wprowadzać w błąd gdy nie doświadczyliście czegoś na własnej skórze.

T/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1