razor73 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Z tego co czytałem to piszą że czeka się do 35-60dni a zazwyczaj przychodzi po 2, 3 tygodniach.35-60 dni to jest nic w porównaniu z czasem na uzyskanie od Ciebie, Kolego wyjaśnień na temat naszej transakcji (na bieżąco czytasz wiadomości tylko brak jest jakiejkolwiek odpowiedzi) i innych Twoich "handelków" z innymi kolegamichwytam się takiego sposobu bo może się odezwiesz, napiszesz lub zadzwonisz (numer podalem Ci w wiadomości) Edytowane 29 Lipca 2015 przez razor73 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Zamówiłem apkę wczoraj o 16:00 dzisiaj już wysłana o 8:00 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Z zakupami w Chinach i związanymi z tym opłatami celnymi bywa tak, że jeżeli paczka będzie duża lub ciężka to UC prawdopodobnie się nią zainteresuje, wtedy rewizja i ocena zawartości (małe i lekkie też rewidują, ale są większe szanse, że takowa się przemknie), następnie adresat dostanie z UC pocztą odpowiednie papiery do wypełnienia (deklaracja celna, itd.) w których należy podać co zawiera przesyłka i wartość poszczególnych przedmiotów, wartość trzeba udowodnić przesyłając bankowe potwierdzenie wpłaty, potwierdzenie transakcji PayPal w ostateczności zrzut ekranu ze sklepu jednak jeżeli UC uzna, że wartość mimo to jest wyższa to sami ją sobie określą i naliczą VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 35-60 dni to jest nic w porównaniu z czasem na uzyskanie od Ciebie, Kolego wyjaśnień na temat naszej transakcji (na bieżąco czytasz wiadomości tylko brak jest jakiejkolwiek odpowiedzi) i innych Twoich "handelków" z innymi kolegamichwytam się takiego sposobu bo może się odezwiesz, napiszesz lub zadzwonisz (numer podalem Ci w wiadomości)Krzysiek ale towar miałes oclony czy upieklo sie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Z zakupami w Chinach i związanymi z tym opłatami celnymi bywa tak, że jeżeli paczka będzie duża lub ciężka to UC prawdopodobnie się nią zainteresuje, wtedy rewizja i ocena zawartości (małe i lekkie też rewidują, ale są większe szanse, że takowa się przemknie), następnie adresat dostanie z UC pocztą odpowiednie papiery do wypełnienia (deklaracja celna, itd.) w których należy podać co zawiera przesyłka i wartość poszczególnych przedmiotów, wartość trzeba udowodnić przesyłając bankowe potwierdzenie wpłaty, potwierdzenie transakcji PayPal w ostateczności zrzut ekranu ze sklepu jednak jeżeli UC uzna, że wartość mimo to jest wyższa to sami ją sobie określą i naliczą VAT. A w miedzyczasie ( od momentu dostania listu do oclenia i dostawy do nas ) do Polski wjedzie kilkaset kilo koksu, pare ton ziola, kilkanascie ciezarowek z fajkami i tyle samo z alkoholem. Brawa dla urzedu celnego, nasza narodowa duma Jak masz takie problemy to zrob dwie platnosci paypalem, jedna taka sama jak na deklaracji, druga za reszte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Panowie, a te gumki podróby Keitech i inne to warte są kupna? Mam dobre miejsce sandaczowe, ale na dnie kamień na kamieniu plus pozostałości po umocnieniu filara mostu. Można urwać i 20 gumek dziennie i stąd moje pytanie. Czy warto to kupić? Warto, nie mają zapachu jak oryginał ale działają. Kupiłem w zeszłym sezonie 5,7 i 9 i rybki je lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danczejek Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 witaj,jeżeli chodzi o zakupy w chinach to z tej stronki korzystam od 1,5 roku i dość często z niej zamawiam, powiem tak- najwięcej rzeczy jakie zamawiam są w kwocie max 50 dolków i nigdy nie zapłaciłem cła- zapłacił je mój kolega który zamówil tablet za 200 dolarów i doliczyli mu u nas w Polse około 130-150zl, jeżeli chodzi o tamte towary to są ok, aczkolwiek 90% to podróby, kupowałem tam buty-czego nie polecam - bo są zrobione z nieco gorszych materiałów i strasznie śmierdza po treningu-masakra, ale kupiłem softshell nortfajsa i jest super mam go juz 1,5 i jest naprawdę dobry, t-shirty tez polecam, i elektronikę- aczkolwiek telefony,podroby np. samsunga są ciutke gorsze niż orginał- np. mają słabszy wyświetlacz i aparat.co do rzeczy wędkarskich- zastanawiam się nad kołowrotkiem i sznurem muchowym bo ceny są bardzo niskie, na pewno opłaca się kupować żyłki,linki i woblery, muchy też są w kuszących cenach (http://www.aliexpress.com/item/Promotion-40pcs-Box-Mosquito-Flies-Style-Fly-Fishing-Lure-With-Box-Trout-Single-Hook-Dry-Artificial/32296662898.html) to tylko przykład i da się taniej wyszperac, więc jak ktoś miał doświadczenia z tego typu towarami to też jestem ciekaw co sadzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 witaj,jeżeli chodzi o zakupy w chinach to z tej stronki korzystam od 1,5 roku i dość często z niej zamawiam, powiem tak- najwięcej rzeczy jakie zamawiam są w kwocie max 50 dolków i nigdy nie zapłaciłem cła- zapłacił je mój kolega który zamówil tablet za 200 dolarów i doliczyli mu u nas w Polse około 130-150zl, jeżeli chodzi o tamte towary to są ok, aczkolwiek 90% to podróby, kupowałem tam buty-czego nie polecam - bo są zrobione z nieco gorszych materiałów i strasznie śmierdza po treningu-masakra, ale kupiłem softshell nortfajsa i jest super mam go juz 1,5 i jest naprawdę dobry, t-shirty tez polecam, i elektronikę- aczkolwiek telefony,podroby np. samsunga są ciutke gorsze niż orginał- np. mają słabszy wyświetlacz i aparat.co do rzeczy wędkarskich- zastanawiam się nad kołowrotkiem i sznurem muchowym bo ceny są bardzo niskie, na pewno opłaca się kupować żyłki,linki i woblery, muchy też są w kuszących cenach (http://www.aliexpress.com/item/Promotion-40pcs-Box-Mosquito-Flies-Style-Fly-Fishing-Lure-With-Box-Trout-Single-Hook-Dry-Artificial/32296662898.html) to tylko przykład i da się taniej wyszperac, więc jak ktoś miał doświadczenia z tego typu towarami to też jestem ciekaw co sadzicieNo zamówiłem aparaturę ... myślę że to nie jest podróba bo mi się wydaje że polskie sklepy właśnie sprowadzają ją z Aliexpress.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Much bym nie brał, pudełka, kołowortki tak.Zresztą, są w Polsce sklepy które maja w swojej ofercie kolowortki z Aliexpress.http://fly-shop.eu/pl/c/Kolowrotki-Muchowe/166Pudełkahttp://fly-shop.eu/pl/p/Fly-Box-CFS/753 Kołowortki ogladąłem na zywo i jak za taką kase, kupie sobie na jesieni. taki tylko w mniejszym rozmiarze.http://fly-shop.eu/pl/p/Kolowrotek-ZM-78-Black-HVC/756źródło:http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20150730113603&SearchText=fly+fishing+reel+hvc Pudełko mam w domu i za 30pln jestem mega zadowolony. A taki płynie do kolegihttp://www.aliexpress.com/item/2015-New-SeaKnight-Fly-Fishing-Reels-5-6-Aluminium-3BB-Fly-Fishing-Reel-With-Fishing-Bag/32383812771.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor73 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Krzysiek ale towar miałes oclony czy upieklo sie ?? oclony nie , ale dostałem straszny bubel, bez możliwości zwrotu, heheheale niedługo wystawie go na sprzedaż na jb (tak mi doradził sprzedający ) z pelnym opisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danczejek Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 koledzy apropos tematu, na jesieni chiałbym spróbować sił z muchą, narazie jestem zielony i dopiero czytam i pytam co i jak, sprzętu też puki co nie posiadam, zastanawiam się czy opłaca się kupować coś takiego - http://www.aliexpress.com/item/Lowest-price-ALC56-74mm-black-color-Chinese-cheap-aluminum-die-casting-fly-reel/1660345360.html?s=p, czy lepiej dołożyć i kupić kołowrotek w Polsce, nawet nie jakiś najdroższy ale mieć gwarancje itp. co sądzicie? a może jak nie kołowrotek to przynajmniej sznur- bo z tego co widzę to ceny mają mega niskie/ podpowiedzcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Alipress "stał się" stałym dostawcą dużej części sprzedających na allegro. Jest ogromna ilość aukcji na allegro gdzie wysyłka jest z Chin. Polski sprzedawca wtedy nie ryzykuje że zapłaci cło czy inne podatki, jeżeli już to zapłaci je kupujący.Niektórzy Polscy "twórcy" zaadaptowali wyroby kupione u Chińskich dostawców jako swoje, przykre ale prawdziwe - przykład allegro http://allegro.pl/wobler-lamany-okon-szczupak-nowosc-i4977529315.htmli allipress http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Lifelike-6-Jointed-Sections-Swimbait-Fishing-Lure-Crankbait-Hard-Bait-Fish-Treble-Hook-Fishing/2041961798.html Przykładów można by mnożyć w setkach jak i nie więcej.Wracając do tematu zresztą błędnego gdyż axs to nie sklep, allegro to nie sklep, olx też nim nie jest.Ubrania to 99% podróba, elektronika podobnie sprzęt wędkarski podobnie. Kupowałem tam meppsy, rappale, daiwy i wszystko okazało się nie być oryginalne ale ryby łowi. Ubrania Tommego Hilfigera, Lacosty czy Armaniego są dobrze uszyte, dobrze wyglądają tylko są z zupełnie innego materiału niż oryginał.Podsumowując; warto tam kupić jeżeli nie przykładamy wagi do jakości, czas oczekiwania to średnio 30dni, kupuj małe ilości w kilku paczkach, proś o przesyłanie towaru w nie oryginalnych pudełkach wtedy unikniesz cła. idt. itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Keri, Testowałeś może te swimy? Znalazłem je na Allegro i właśnie się zastanawiam nad kupnem - patrz temat Swimbait na stronie głównej. Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Keri,Testowałeś może te swimy? Znalazłem je na Allegro i właśnie się zastanawiam nad kupnemNie używałem także się nie wypowiem. W sumie to wygląda dobrze, może sobie sprawię na brelok do kluczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Kupuje na alliexpres od lat zero problemów w razie uszkodzenia towaru lub zaginięcia zwracają kase bez problemu , ostatnio kupiłem dwa pudełka po 3.90 $ szt czyli razem 7.80 $ do kraju dotarło jedno zwrócili za dwapolecam wszelkiego typu torby z cordury b.dobra jakość wykonanie na poziomie maxpedition a cena 5 x niższaprzed wakacjami kupiłem dwie torby jedna na dokumenty i tableta lub jakies drobne zakupy na ryby tez sie nadahttp://www.aliexpress.com/item/1021/1300447765.html druga tylko na dokumenty komórke itp wiadomo latem nie ma gdzie te pierdoły upchnąć http://www.aliexpress.com/item/9231/1300260289.html wybór jest b.duży http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20150706054848&SearchText=tactical+bagkumplowi taki plecaczek kupiłem tez jest b.zadowolonyhttp://www.aliexpress.com/item/Multi-Sytle-Solid-Nylon-Waterproof-Unisex-Outdoor-Climbing-Camping-Hiking-Trekking-Sport-Military-Tactical-Backpack-Rucksacks/1411186924.html Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Zamówiłem właśnie tego swima. Zobaczymy kiedy dojdzie i jak będzie pracował. Ryzyko niewielkie (11 zł.) - w razie czego będzie breloczek do kluczy ;-) http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Lifelike-6-Jointed-Sections-Swimbait-Fishing-Lure-Crankbait-Hard-Bait-Fish-Treble-Hook-Fishing/2041961798.html Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez Gadda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Jakie macie doswiadczenia z platnosciami na tym portalu? Ja zaplacilem karta kredytowa, a po 3 dniach, z wyciągu on line, dowiedzialem się, że Visa skasowala mnie po ponad 4 PLN za 1$... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Nic dziwnego że Cię tyle skasowali, idzie tutaj podwójne przewalutowanie. Pierwszy raz ze złotówek na euro a potem z euro na dolary. Uprzedzam pytanie...nie wiem dlaczego tak. Ja do zakupów na aliexpress właśnie założyłem kartę przedpłaconą. Z głównego konta wolę nie korzystać, z chińczykami to różnie bywa a potem tylko problemy z odzyskaniem kasy. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) A ta kartę przedplacona to masz w $, czy w zlotowkach? Bo jak w złotych to nie widzę różnicy. Kilka razy placilem juz Visa za internetowe zakupy z zagranicy i przeliczali mi po bankowym kursie sprzedaży... Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjuro Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 WitamRobiłem kilkadziesiąt transakcji na aliexpresie. Nigdy nie było problemu. Towar czasami potrafił dotrzeć w tydzień. Zdarzył się przypadek,że towar był fabrycznie uszkodzony, ubytek lakieru. Po korespondencji mailowej i wysłaniu zdjęcia, Chińczyk zaproponował dwa rozwiązania. Albo zostawiam sobie towar w stanie uszkodzonym i zwraca mi 20$ (koszt towaru 49$), albo wysyłam zdjęcie pokazujące, że towar zniszczyłem i przysyła mi nowy lub zwrot pieniędzy. Wybrałem opcję pierwszą, bo uszkodzenie nie miało wpływu na użyteczność towaru i po dwóch dniach miałem 20$ na koncie. Zakupy robiłem do 100$ i nigdy nie płaciłem żadnych podatków.Czytałem artykuł w prasie, że Chińczycy mają duże parcie na handel z Europą i starają się jak mogą, aby jak najlepiej wypaść w kontaktach handlowych i zdobyć wiarygodność.Jeżeli chodzi o płatności to warto sobie założyć bezpłatne konto dewizowe, kupować walutę w kantorach internetowych, gdzie kursy są bardziej atrakcyjne niż w kantorach stacjonarnych, a i przyda się do rozliczeń na innych portalach zagranicznych.I problem przewalutowania i opłat z głowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ja min mam konto w mBanku.Poniżej link do ich strony z kalkulatorem płatności i opisem jakie karty oferują w jakich walutach.https://www.mbank.pl/pomoc/info/karty/karty-platnicze-waluty-rozliczeniowe.html Każda karta debetowa czy kredytowa ma przypisana walutę rozliczeniową. I dlatego jak gdzieś na świecie się płaci, to z karty przeliczają z twojej lokalnej waluty na Euro lub $ (zależy w czym jest rozliczana karta) a później z E lub $ na walutę lokalna gdzie płaciłeś.Wynika to z tego, że E jak i $ (jako tzw. waluty twarde) sa akceptowane na całym świecie, każda waluta, bank, operator kart ma uzgadniany kurs do E i $. Z punktu widzenia bankowości światowej .. ma to sens. Jak się robi dużo zakupów w $ to warto założyć darmowe konto w mBanku, nie brać zwykłej karty debetowej tylko ekartę (wirtualną).Można wybrać czy się chce kartę rozliczana w E czy w $ i odpada jedno przewalutowanie.Poza tym, nie wiem jak teraz, ale kiedyś można było założyć rachunek walutowy w mBank, podpiąć do niego tą kartę, a walutę kupować w kantorach internetowych.I wtedy wychodziło w ogóle bez przewalutowania. Ewentualnie można zrobić tak jak ja ostatnio.Założyłem konto w CitiHandlowy, i jak wyjeżdżam to tylko zaznaczam na stornie żeby kartę rozliczali mi w walucie z danego konta walutowego (wybieram czy chce E, $ czy GBP) i po 3 minutach karta rozliczana jest w danej walucie wg kursu bankowego.Ważne żeby mieć te walutę na koncie walutowym J https://www.online.citibank.pl/polish/services/Podpiecie_karty_debetowej_do_konta_walutowego.htm Generalnie w Internecie jest masę porad jak uniknąć podwójnego przewalutowania, i jak zapewnić bezpieczeństwo transakcjom walutowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Jest tutaj pewna nieścisłość - to nie karty kredytowe mają przypisaną walutę rozliczeniową tylko systemy rozliczeń.najbardziej popularne:Visa - dolar US, Mastercard - EuroPrzykładowo w stanach lepiej płacić Visą a w Europie Mastercard. różnice w płatnościach (kwotowo) pomiędzy poszczególnymi bankami polegają na tym, że mają one różne kursy walut. a najtaniej (najlepiej?) płacić bezpośrednio w walucie (tak jak opisał to Archanioł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 A ta kartę przedplacona to masz w $, czy w zlotowkach? Bo jak w złotych to nie widzę różnicy. Kilka razy placilem juz Visa za internetowe zakupy z zagranicy i przeliczali mi po bankowym kursie sprzedaży...Tu nie chodzi o walutę, kartę przedpłaconą "ładuje" sobie daną kwotę i nie ma opcji, że przez "przypadek" zamiast 20 ściągnie 200$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) ]Każda karta debetowa czy kredytowa ma przypisana walutę rozliczeniową. I dlatego jak gdzieś na świecie się płaci, to z karty przeliczają z twojej lokalnej waluty na Euro lub $ (zależy w czym jest rozliczana karta) a później z E lub $ na walutę lokalna gdzie płaciłeś.[/size][/font][/color]Nie do końca prawda - są już w Polsce banki, w których w umowie karty zagwarantowane jest przewalutowanie, niezaleznie od kraju w którym dokonywana jest transakcja, bezpośrednio z waluty transakcji na walutę rachunku :)i dotyczy to zarówno kart Visa jak i MC Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez olo86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Bander, Olo86 - to poprostu podjacie takie banki/konta/karty i koszty związane z ich utrzymaniem i bedzie po porblemie.Sam bardzo chętnie się dowiem gdzie teraz można zaoszczędzić na przewalutowywaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi