Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Taką odpowiedź szanuję. Ostatnio miałem parę egzemplarzy w dłoni, te kupione na Ali i te kupione w skandynawskich sklepach stacjonarnych. Rozkminiałem różnicę napisu " Made In "

Te ze sklepów " niektóre " miały " Made In Japan " zaś inne " Made in Thailand ". Różnicy wizualnej nie widać, w pracy też więc postanowiłem dowiedzieć się od kolegi który serwisuje multiki codziennie jak to wygląda w jego oczach, czy te Thailand - Japan różnią się częściami " zamienniki " czy też nie.

Nie różnią się kompletnie niczym.

Wszystko jest takie same, dlatego postanowiłem zamówić z Ali.

Może komuś to pomoże w zdecydowaniu gdzie kupić i ile wydać na ten sam sprzęt.

T/

Żadna Tatula nie ma prawa mieć napisu Made in Japan (chociaż nie jestem pewien egzemplarzy zamawianych w SLP Works), musiałeś albo pomylić multiplikatory albo to właśnie była podróbka.

Mam jednego 12 cm. Wykonanie i malowanie na wysokim poziomie. Super kotwice. Jednak nie przetestowałem go jeszcze dobrze, ponieważ w tym sezonie łowiłem jak na razie płytko (1-1.5 m) a ten jerk jest ciężki i szybko tonie, myślę, że będzie dobry na wodę 3-4 m. Praca wydaje się ok, podobna do Bustera - ucieczki i mocne odchyły na boki.

Tutaj film jako gość na nie łowi

Edytowane przez Grzegorz B.

Mam jednego 12 cm. Wykonanie i malowanie na wysokim poziomie. Super kotwice. Jednak nie przetestowałem go jeszcze dobrze, ponieważ w tym sezonie łowiłem jak na razie płytko (1-1.5 m) a ten jerk jest ciężki i szybko tonie, myślę, że będzie dobry na wodę 3-4 m. Praca wydaje się ok, podobna do Bustera - ucieczki i mocne odchyły na boki.

Tutaj film jako gość na nie łowi

Dzięki wezmę sobie może ze dwie sztuki do sprawdzenia. Tych jerkow cena w porównaniu do oryginałów to 20% ceny. Nie ma płaczu przy urwaniu.

niektóre modele od nich  można kupowac  po 2 sztuki

Moja rada taka kupuj  po sztuce  wusla ci paczką po 1 sztuce

ale zeby nie było tak wesoło to z tego co pamietam te wieksze niektóre maja wysyłkę gratis na stronie i już płatna jak towar jest w koszyku  nie zaleznie od ilości

Odnośnie kosztów wysyłki tych jerków, na facebooku ktoś napisał:

"Po dodaniu do koszyka i kliknięciu kup nie należy płacić. Trzeba napisać do sprzedawcy, że w Twoim zamówieniu nr ID...... naliczył się automatycznie koszt przesyłki i że prosisz o jak odliczenie od kwoty zamówienia. Po odliczeniu płacisz za towar."

• Like 1

Jerka 115 mm od tego sprzedawcy też mam :) Jednak nie mogę polecić, pracuje jakoś dziwnie, przy mocniejszym szarpnięciu potrafi się obrócić wokół własnej osi. Z tego powodu będę dociążał go na środkowej kotwic i się zobaczy... Swoją drogą wglądają identycznie jak Mikado Plate.