Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzę. Za to o kiju Tsurinoya Elf Ajing dużo nie napiszę - złamana szczytówka podczas pierwszego łowienia :o  Łowiło się bardzo wygodnie i przyjemnie, ale nie dawał takiego czucia przynęt jak Teton, wydaje się mniej elektryczny i bardziej "gumiasty". Akcja bardzo szczytowa, tak bardzo szczytowa, że szczytówkę szlag trafil.

• Like 3

A na fejsbukach piszą, że lepszy od tetona.. bądź mądry człowieku ;)

Za krótko nim łowiłem, żeby wyrobić sobie rzetelną opinię. Trzeba też wziąć pod uwagę, że jest "cięższy" (do 12 g, podczas gdy Teton 1-8). Ale osprzęt pierwsza klasa, przeloteczki (Fuji K-series Tangle Free), uchwyt i wykończenie deluxe :)

Edytowane przez skrzyp
  • Like 1

Tsurinoya moim zdaniem przegina z cenami, też miałem chęć na ten patyk ale nie po to jest ali żeby kupować w cenie Shimano. Ostatecznie wziąłem Kingdom Fotitude Keel II i jest mega badyl za 240 pln, osprzęt też fuji po całości. Jak dla mnie marka z Czajna, która trzyma wysoki poziom i możliwie niskie ceny.

• Like 4

Po pierwsze nie kupuj na aliexpres, po drugie dysk conajmniej 200 gb po trzecie najtaniej zwykly talezowy, najdrozej ale najlepiej ssd. Komplet ssd kieszen plus dysk 170 zl okolo. Zwykly jakies 110 zl. Napisz do mnie jak chcesz na priv z decyzja w ktora strone chcesz isc to podesle Ci jakies linki

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez selk
  • Like 1

Proponuję wejść na allegro i wybrać co Ci się wizualnie podoba. Jeśli nie potrzebujesz szybkości to ssd zbędne i trochę szkoda kasy.

Dysk talerzowy 1tb zapłacisz około 200zł, mniejszego bym nie brał bo miejsce zawsze się przyda.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Edytowane przez mathew.stepnicki
  • Like 1

Tjaaas gwarancja do drzwi. Popsuje sie po roku i kosz.. bo co do Chin odeslesz ? no oby rok wytrzymal. Jak sporadycznie uzywasz kup cos co ma 3 lata gwarancji ssd lub uzywany talerzowy za grosze i jakas porzadna kieszen np ADATA. Inaczej potem do kieszeni za 20 zl dokupisz kabel za 25 zl. Mam w domu ze 4 kieszenie i najwieksza ich bolaczka to zlacza w kieszeni lub w kablu. Zwykle to kAbelki padaja

• Like 1

Idac po taniosci Na alle sa apacery ssd 512 gb z 36m gwarancji 180 zl do tego kieszen adata okolo 50 zl i maszextra zestaw jak chcesz tyle wydac. Apacer to nie jest rocket-science i nie demon szybkosci ale dysk jest trwaly i rzadko pada.

Idac po taniosci Na alle sa apacery ssd 512 gb z 36m gwarancji 180 zl do tego kieszen adata okolo 50 zl i maszextra zestaw jak chcesz tyle wydac. Apacer to nie jest rocket-science i nie demon szybkosci ale dysk jest trwaly i rzadko pada.

Dokładnie. Albo niewiele droższy malutki "polski" GoodRam 512 GB m.2 (płaciłem chyba 259 zł w Karen/Komputroniku) plus jakaś kieszeń.

Edytowane przez skrzyp

Tsurinoya moim zdaniem przegina z cenami, też miałem chęć na ten patyk ale nie po to jest ali żeby kupować w cenie Shimano. Ostatecznie wziąłem Kingdom Fotitude Keel II i jest mega badyl za 240 pln, osprzęt też fuji po całości. Jak dla mnie marka z Czajna, która trzyma wysoki poziom i możliwie niskie ceny.

Dasz linka do tego swojego kija?

143,87 zł 27%OFF | Kingdom Fishing Rod Lure Fishing 2&3 Sections 1.95/1.98/2.13/2.4/2.7/3.0m ML M MH Power Good Quality Straight For Bass Perch

https://a.aliexpress.com/_B0snSt

Dzięki, szkoda że nie robią lżejszych kijów w długościach przynajmniej 2.40. Ciekawe jak wypada porównanie tych o dł. 2.13m - jeden 7-12, drugi niby 5-18.

Przy okazji - czy ktoś poleca z Ali jakiś casting taki powiedzmy 40-90 gram?

Dotarły dziś i do mnie fanty z Chin.

Dla ,,bezdomnych'' multiplikatorów- Kastking Spartacus Maximus i Shimano Cruxis 201.

Maximus ledwo co wlazł w to neoprenowe zawiniątko...

post-50961-0-69803800-1601403501_thumb.jpgpost-50961-0-38595800-1601403514_thumb.jpgpost-50961-0-06045900-1601403539_thumb.jpg

I link do tych wyrobów.

8,76 zł 39%OFF | 2 sztuk neoprenu Baitcaster połowów Baitasting kołowrotek pokrywa etui rękawice ochronne Case czarny i czerwony

https://a.aliexpress.com/_BPfRxJ

Panowie kiedy mozna reklamowac brak dostawy??

W oczekiwaniu na dostawe mam jeszcze 24 dni,natomiast  przewidywany czas na dostawe byl w sierpniu...

Inne pozniejsze przesylki mam juz na miejscu,ta powyzej zaginala w akcji--jej status "dotarla do kraju docelowego" i od tej pory cisza.....od sierpnia.

Z gory dzieki za odp